Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα 108 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση – Η Ικαρία γιορτάζει!

108 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση – Η Ικαρία γιορτάζει!

by ikariaki.gr
47 views

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος οι απανταχού Ικαριώτες γιόρτασαν την 108η Επέτειο από την Ικαριακή Επανάσταση του 1912.

Το επίκεντρο των εορτασμών για μια ακόμα χρονιά ήταν ο Άγιος Κήρυκος.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κηρύκου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ.Ευσέβιος, παρουσίας αγήματος οπλιτών από την στρατιωτική δύναμη του νησιού.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στη πλατεία του Αγίου Κηρύκου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ικαρίας που φέτος ξανά παρευρέθηκε στους εορτασμούς.

Τελετάρχης ο Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου Νικόλαος Καλαμάρας

Από την Κυβέρνηση παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μαζί του ο Βουλευτής του νομού δρ.Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ικαρίας Νικόλαος Καλαμπόγιας ως διοργανωτής των εκδηλώσεων τιμής της Ικαριακής Επανάστασης μαζί με τους Αντιδημάρχους της Ικαρίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος με ανακοίνωση του πριν μια εβδομάδα είχε ενημερώσει πως θα παρευρεθεί στους εορτασμούς.

banner

Όπως είθισται οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Διοικητής 79ης ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Περικλής Δούκας και Πολιτικής Προστασίας Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της νήσου Δημήτριος Λούκος εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο προϊστάμενος Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου Μαρίνος Ζήσης, Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας Αλέξανδρος Πολίτης  και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου Νικόλαος Στεφανής και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ικαρίας Γιώργος Γλαρός.

Επίσης στεφάνι κατέθεσαν: Ο πρώην Νομάρχης Σάμου Μανώλης Κάρλας, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, η Νομαρχιακή οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ, από την Πανικαριακή Αδερφότητα Αθηνώ ,από το Σύλλογο Παλιννοστούντων ο Κρίκος, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιωάννης Μελάς.

Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από την Φιλόλογο του Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου Κούτη Θεοφανία

Την ίδια στιγμή ειδικό ραδιοφωνικό αφιέρωμα αναμετέδιδε η Ικαριακή Ραδιοφωνία από ένα παλιότερο αφιέρωμα του 1992, με τις μαρτυρίες που είχαν τότε μαγνητοφωνηθεί από τις ημέρες της Επανάστασης του 1912.

Θα κλείσουμε αυτή την ανάρτηση-ανταπόκρισης των εκδηλώσεων της ημέρας με τα λόγια του Ικαριακού Ύμνου… Είσαι Αθάνατη ΝΑΙ Ικαρία και στεφάνια σου πρέπουν πολλά!


[Best_Wordpress_Gallery id=”297″ gal_title=”108 Επέτειος Ικαριακής Επανάστασης – 2020″]

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue