Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ανακοίνωση Δήμου Ικαρίας για το κρούσμα στο νησί και οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Ανακοίνωση Δήμου Ικαρίας για το κρούσμα στο νησί και οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

by ikariaki.gr
9 views

Ικαρία  28/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδρίασε χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 το Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ικαρίας  (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π), το οποίο συγκροτήθηκε με την 32 /2020 Απόφαση του Δημάρχου Ικαρίας σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 4662/2020 ΦΕΚ Α27 – 07.02.2020 «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν:

  • Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Τσαντές Φίλιππος ως αναπληρωτής  του Δημάρχου Ικαρίας.
  • Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Καλαμάρας Νικόλαος.
  • Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου.
  • Ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Αγίου Κηρύκου.
  • Ο Διοικητής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας.
  • Ο Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αγίου Κηρύκου
  • Ο αναπληρωτής Διοικητής του Κ.Υ.- Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Γλαρός Γεώργιος.

Επίσης προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι κ. Λουκάς Λουκάς εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου ο Αερολιμενάρχης Ικαρίας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λαρδάς Νικόλαος

 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κατεπείγοντος  δεδομένου ότι το μεσημέρι της 27 Μαρτίου 2020 επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί μας. Πρόκειται για νεαρό άνδρα που έχει έρθει στο νησί μας την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 με το πλοίο BLUE STAR MYCONOS και διέμενε στην περιοχή του Αγίου Πολυκάρπου Ραχών.   Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η  άμεση ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, η έγκαιρη λήψη μέτρων  αποφυγής διασποράς του ιού και η βοήθεια για την ταχύτερη ιχνηλάτηση των επαφών του σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ικαρίας  (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π), απευθύνει θερμή παράκληση  σε όλους όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20/03 με το πλοίο BLUE STAR MYCONOS, σε όλους όσους ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον νεαρό άνδρα αλλά και σε όλους όσους έχουν έρθει στο νησί το τελευταίο διάστημα να παραμείνουν στη οικίες τους για 14 ημέρες. Ας αναλογιστούμε την εθύνη που μας αναλογεί και ας βοηθήσουμε στην αποφυγής διασποράς του ιού.

Η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, το Αεροδρόμιο και η Πυροσβεστική καλούνται να ενημερώνουν τους πολίτες  κατά την άφιξη τους  στο νησί όσον αφορά την υποχρεωτική διαδικασία κατ’ οίκον περιορισμό  που πρέπει να ακολουθήσουν στην οικία τους για 14 ημέρες καθώς και τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του περιστατικού με covid 19 και η ενημέρωση των κατοίκων που ήρθαν σε επαφή μαζί του καθώς  και των επιβατών που ταξίδεψαν με το δρομολόγιο του πλοίου Νήσος Μύκονος την Παρασκευή 20/3/20020 από Πειραιά προς Ικαρία.

banner

Όπως ξαναείπαμε το μόνο αντίδοτο στη μετάδοση της λοίμωξης του κορωνοϊού και η μόνη έμπρακτη απόδειξη σεβασμού στους γύρω μας είναι η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και η παραμονή στο σπίτι.  

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue