Home ΚοινωνίαΠολιτική ΚΚΕ Ικαρίας-Φούρνων για τα γεγονότα στα νησιά μας

ΚΚΕ Ικαρίας-Φούρνων για τα γεγονότα στα νησιά μας

by ikariaki.gr
1 views

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα κατ΄ εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, ενάντια στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου (Χίος-Λέσβος) από τα χαράματα της 25/2.
Η οργανωμένη, με μεταφορά από άλλες περιοχές της χώρας, πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων γίνεται εξαιτίας της εγκληματικής προσπάθειας της κυβέρνησης να καταστείλει με τη βία τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των νησιωτών για να μη γίνουν τα νησιά μας φυλακές της Ε.Ε. για πρόσφυγες και μετανάστες.
Μας προκαλεί οργή και θυμό η ευκολία που η κυβέρνηση βρίσκει πόρους για να επιτάσσει πλοία για μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων, για να επιτάσσει εκτάσεις για δημιουργία νέων δομών-hot spot, την στιγμή που δε δίνει κυριολεκτικά δεκάρα για μια σειρά ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας, όπως π.χ η δημόσια υγεία και για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται εξαιτίας της εγκληματική τους πολιτικής.
Καλούμε τους Ικαριώτες και Φουρνιώτες που μένουν αυτή την περίοδο στην Αθήνα, στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σύλλογοι και φορείς των νησιών την Τετάρτη 26/2 έξω από τη Βουλή στις 6 μ.μ.

Μαζί με τον λαό των νησιών του Αιγαίου απαιτούμε:
• Να αποσύρει αμέσως τώρα η κυβέρνηση τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά.
• Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
• Κλείσιμο όλων των hot spots ανοικτών και κλειστών – κανένα νέο hot spot.
• Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
• Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
• Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
• Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

 

ΙΚΑΡΙΑ 25/2/20

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue