Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό ΛΑΣ Φούρνων Κορσεών: Ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νήσων Φούρνων Κορσεών

ΛΑΣ Φούρνων Κορσεών: Ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νήσων Φούρνων Κορσεών

by ikariaki.gr
48 views

Φούρνοι Κορσεών, 29 Μαρτίου 2019

 

Προς:     1)  Υπουργείο  Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Αναπληρωτή  Υπουργού κ. Ν. Σαντορινιού

                        Κοινοποίηση :

Βουλευτή Νομού Σάμου

Κοινοβουλευτικές ομάδες (ΝΔ, ΚΚΕ, ΔΗ.ΣΥ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) .

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

banner

                                                        (Γραφείο  Περιφερειάρχη κ.  Χ. Καλογήρου)

                                                   4) Δήμος Φούρνων- Κορσεων

                                                            (Γραφείο  Δημάρχου κ.  Γ. Μαρούση)

   Θέμα :  Ακτοπλοϊκή Ενδοεπικοινωνία των νησιών μας.

 

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Απευθυνόμαστε σε εσάς και τις υπηρεσίες σας, για να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας, σχετικά με την τοπική ακτοπλοϊκή γραμμή.

Εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχει η πληροφόρηση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ΣΙ ΤΖΕΜ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του κ. Γαλανού Λάμπρου, ότι θα προβεί σε εργασίες επισκευής, για το πλοίο της Ε/Γ-Ο/Γ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Ν.Π.12577, που εκτελεί την επιδοτούμενη δρομολογιακή γραμμή Φούρνοι- Θύμαινα-Χρυσομηλιά- Άγιο Κήρυκο -Καρλόβασι. Από την ίδια εταιρεία, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, για την αντικατάσταση του ‘’Μεγαλόχαρη’’ από άλλο πλοίο αναλόγων προσόντων για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με την Σύμβασης αρ.  2252.1.3.28/15869/2019

Το συγκεκριμένο γεγονός, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των συμπατριωτών μας, όσο και την εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά , στην μεταφορά απορριμμάτων από την νήσο Θύμαινα προς τη νήσο Φούρνοι.  Σοβαρά όμως, προβλήματα δημιουργούνται και στην μετακίνηση ασθενών, καθώς το ίδιο πλοίο εκτελεί και χρέη ΕΚΑΒ.

 

 Να σας πληροφορήσουμε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η  πλοιοκτήτρια εταιρεία Πάρος Αντίπαρος ΝΕ την φθινοπωρινή περίοδο, με το ίδιο πρόσχημα της επισκευής του πλοίου Ε/Γ ‘’ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ’’ , άφησε εκτός σύνδεσης τα νησιά μας για πάνω από 1,5 μήνα.

  Κύριε Υπουργέ, πιστεύοντας ότι δικαιούμαστε την πλήρη κάλυψη των δρομολογίων της τοπικής ακτοπλοϊκής γραμμής του νησιού μας, σας τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με μείωση δρομολογίων ή υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών γραμμών των νησιών  μας.

 

 Κύριε Υπουργέ σε ότι μας αφορά έχουμε κάνει σαφές εδώ και χρόνια ότι ουσιαστική λύση προς όφελος των νησιωτών, στο τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δε μπορεί να υπάρξει αν οι συγκοινωνίες δεν αντιμετωπισθούν από το κράτος και τις κυβερνήσεις, ως κοινωνικό αγαθό, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο Εθνικό Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

 

Ωστόσο, σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε να μην διακοπεί η σταθερή σύνδεση των νησιών μας, με τα αλλά νησιά της διοικητικής μας περιφέρειας, σε πάγια βάση ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιριών.

 

  Αναμένοντας τις ΆΜΕΣΕΣ ενέργειες σας, καλούμε τη τοπική κοινωνία (δημότες – επαγγελματικούς φορείς-συλλόγους) σε αγωνιστική ετοιμότητα πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών θυσιάζοντας στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας.

 

             

Οι   Δημοτικοί  Σύμβουλοι  της

 ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ  ΦΟΥΡΝΩΝ  ΚΟΡΣΕΩΝ

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue