Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Μέτρα πρόληψης κατά του Κορωνοϊού και Τροποποίηση λειτουργίας Νοσοκομείου Ικαρίας

Μέτρα πρόληψης κατά του Κορωνοϊού και Τροποποίηση λειτουργίας Νοσοκομείου Ικαρίας

by ikariaki.gr
12 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γ.Ν – Κ.Υ ΙΚΑΡΙΑΣ

Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Γ.Ν – Κ.Υ ΙΚΑΡΙΑΣ και έχοντας πάντοτε πρωταρχικό στόχο την προστασία των ασθενών και όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, σας ενημερώνουμε τα εξής:

 

1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο μέχρι νεωτέρας.
2. Δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή, διάρροια, εμετό). Σε περίπτωση που ο συνοδός δεν ακολουθεί τις οδηγίες του προσωπικού, θα διατάσσεται να αποχωρήσει άμεσα από το χώρο του νοσοκομείου.
3. Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας) και να φέρουν πάντοτε μάσκα μαζί τους.
4. Για κάθε έναν ασθενή επιτρέπεται η παραμονή μόνο ενός (01) συνοδού.
5. Η συνταγογράφηση φαρμάκων πλέον θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού. Για κλείσιμο ραντεβού για συνταγογράφηση παρακαλώ όπως καλέσετε στο 2275350213 & 2275350212. Όσοι προσέρχονται μετά το κλείσιμο ραντεβού πρέπει να είναι υγιείς και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που θα τους έχουν δοθεί.
6. Απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή στο νοσοκομείο στους μη έχοντες εργασία (π.χ. delivery).
7. Ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας όλα τα τακτικά ραντεβού για αιμοληψία. Ασθενείς που χρήζουν άμεση αιματολογική εξέταση (πχ. καρκινοπαθείς, INR), παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το μικροβιολογικό εργαστήριο για δρομολόγηση της περίπτωσής τους (Τηλ. 2275350250 & 2275350251).
8. Έγκυες γυναίκες και γυναίκες που πιθανόν βρίσκονται σε κύηση, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το γυναικολογικό τμήμα, πριν την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο.
Παρακαλώ πολύ, χωρίς κανένα πανικό και ανησυχία, να ενημερώνεστε και να τηρείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, του νοσοκομείου Ικαρίας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τον συνάνθρωπό σας, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Υ.Γ. Προς όλους τους αξιαγάπητους φίλους, συγγενείς, γνωστούς και λοιπούς επισκέπτες από την Αθήνα που κατέφθασαν στο νησί της Ικαρίας, παρακαλώ πολύ, τηρείστε την οδηγία της παραμονής στο σπίτι σας.

Εκ μέρους του Γ.Ν.- Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ
Με εκτίμηση,
Γλαρός Γιώργος
Αναπ. Διοικητής Γ.Ν.- Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Συμπληρωματικά μέτρα από το Νοσοκομείο Ικαρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

banner

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Δευτέρας 16-3-2020, για την προστασία των ασθενών, όλου του προσωπικού του νοσοκομείου και των κατοίκων της νήσου Ικαρίας σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:
1. Αναβάλλονται προσωρινά όλα τα πρωϊνά ιατρεία, εξαιρούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα (π.χ. Σ.Δ., ΑΠ, ΧΑΠ, ΔΑΠ, καρκινοπαθείς) παρακαλούνται ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ στο νοσοκομείο, αλλά να επικοινωνούν πρώτα με το θεράποντα ιατρό τους, προκειμένου να διερευνάται η περίπτωσή τους.
2. Η συνταγογράφηση φαρμάκων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Για κλείσιμο ραντεβού για συνταγογράφηση παρακαλώ όπως καλέσετε στο 2275350201 και ώρες 09.00-13.00 όπου θα σας δίνονται αναλυτικές οδηγίες.
3. Για την προστασία των εγκύων, των λεχώνων καθώς και των νεογνών αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι τοκετοί (φυσιολογικοί και καισαρικές) λόγω της μη ύπαρξης ξεχωριστής μαιευτικής κλινικής.

Τονίζω ξανά, να ενημερώνεστε και να τηρείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας και του νοσοκομείου Ικαρίας.
Τηρώντας όλες αυτές τις οδηγίες βοηθάτε:
 τον εαυτό σας,
 τον συνάνθρωπό σας,
 ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες και
 το προσωπικό του νοσοκομείου.

Εκ μέρους του Γ.Ν.- Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ
Με εκτίμηση,
Γλαρός Γιώργος
Αναπ. Διοικητής Γ.Ν.- Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue