Home Το ΡαδιόφωνοΑρχείο Εκπομπών Συνέντευξη με τον Σωτήρη Δρούλια – Ιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για την επικαιρότητα Υγείας στην Ικαρία

Συνέντευξη με τον Σωτήρη Δρούλια – Ιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για την επικαιρότητα Υγείας στην Ικαρία

by ikariaki.gr
35 views

Στην Ικαριακή Ραδιοφωνία μίλησε ο κύρος Σωτήρης Δρούλιας, Γενικός Ιατρός του Νοσοκομείου Ικαρίας, σχετικά με το θέμα του Κοροναϊού SARS-CoV-2. Ο κύριος Δρούλιας ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά τον ίδιο τον ιό, καθώς η αντιμετώπισή του είναι παρόμοια με τους άλλους ιούς π.χ. του Η1Ν1, με τη διαφορά πως πρόκειται για έναν ιό με υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Όσον αφορά την Ικαρία, δήλωσε πως μέχρι το Πρωί της Παρασκευής δεν υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, ενώ τα δείγματα που έχουν ληφθεί από την Τρίτη έχουν πλέον αποσταλεί προς εξέταση με το πλοίο της γραμμής που έφυγε από τον Άγιο Κήρυκο το πρωί της Παρασκευής. Τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει από πλευράς Υπουργείου και Κυβέρνησης μέριμνα ώστε τα όποια δείγματα να μπορούν να αποστέλλονται άμεσα (αφενός η ΙΑΤΑ δεν επιτρέπει την αποστολή δειγμάτων με τα αεροπλάνα και αφετέρου δεν είναι εφικτό και πρακτικό να φεύγουν με τα πλοία της γραμμής καθώς ούτε τακτικά δρομολόγια υπάρχουν αλλά είναι και πολύ μεγαλύτερος ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν στα εργαστήρια ελέγχου).

Τέλος, επισήμανε πως σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, όπως το να έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε χώρα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα εξάπλωσης ή δεν έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει ταξιδέψει, μπορεί να μείνει στο σπίτι του αντιμετωπίζοντας το περιστατικό όπως και οποιαδήποτε άλλη ίωση. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου το άτομο ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου ή αν αντιμετωπίζει συμπτώματα όπως η δύσπνοια.

Σοφία Σιδηροπούλου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue