Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Το Γιαλισκάρι … “αποχαιρετά” σήμερα τον Μαρίνο του…

Το Γιαλισκάρι … “αποχαιρετά” σήμερα τον Μαρίνο του…

by ikariaki.gr
19 views

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη το γραφικό παραλιακό ψαροχώρι “αποχαιρετά” το σήμα κατατεθέν του, τον αγαπημένο του Μαρίνο Καρίμαλη. Ο Μαρίνος μαζί με τον αξέχαστο Στέλιο Καστανιά τον γνωστό “Κιαλάρη” ήταν οι φυσιογνωμίες που όριζαν ένα ολόκληρο χωριό, με την έντονη παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια στα δρώμενα όχι μόνο του χωριού τους αλλά και ολόκληρης της Ικαρίας.

Χαρακτηριστική φυσιογνωμία ο Μαρίνος, από τα νιάτα του που φτωχόπαιδο ξεκίνησε την ζωή του, ενδυόμενος το ιερατικό σχήμα στα νιάτα του, αλλά η ζωή του επιφύλασσε αρκετές δοκιμασίες στερώντας του νωρίς νωρίς  την σύζυγο του και αφήνοντας τον μόνο με τα μικρά παιδιά του. Αυτό το “χαστούκι της ζωής” τον υποχρέωσε να πάρει μεγάλες αποφάσεις. Αποφάσισε προς χάριν της οικογένειας του να αποσχηματισθεί του ιερατικού σχήματος, να ασχοληθεί με την γεωργία και το εμπόριο, να παντρευτεί την δεύτερη γυναίκα του, να δημιουργήσει την μικρή στην αρχή ταβέρνα του, αλλά να δουλέψει σκληρά και να φτιάξει την σημερινή επιχείρηση που έχει δώσει στην οικογένεια του.

Να γίνει γνωστός  εκεί πάνω στον κεντρικό παραλιακό δρόμο Αρμενιστή – Αγίου Κηρύκου, στο Γιαλισκάρι, με το χαμόγελο του, την εξυπηρέτηση του, την μοναδικότητα του.

Γιαλισκάρι ίσον Μαρίνος και Μαρίνος ίσον Γιαλισκάρι για όλους εμάς που θέλοντας να οριοθετήσουμε μια τοποθεσία του νησιού μας, ορίζαμε αυθαίρετα μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία πανικάριας αναγνώρισης, για να γίνει πιο κατανοητό το μέρος αυτό. Και για το Γιαλισκάρι δυο ήταν οι πανικάριας εμβέλειας αναγνωρίσιμες προσωπικότητες, ο Κιαλάρης και ο Μαρίνος. Ο ένας μας άφησε λίγα χρόνια πριν και ο Μαρίνος πάει σήμερα  κοντά του να ξαναφτιάξουν την Γιαλισκαριώτικη παρέα στον Παράδεισο.

Το  ….”τελευταίο του ταξίδι” σήμερα το απόγευμα στις 4 στον Άγιο Νικόλαο στο Γυαλισκάρι.

 

 

Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue