breaking news Νέο

Νίκησαν όλα τα φαβορί

Νίκησαν όλα τα φαβορί

Με αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του κυπέλλου άνοιξε όπως συμβαίνει κάθε χρόνο και επίσημα η ποδοσφαιρική περίοδος στην ΕΠΣ Ημαθίας.

Το περασμένο λοιπόν Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν 17 παιχνίδια (δέκα το Σάββατο και επτά την Κυριακή) για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου με τα αποτελέσματα να είναι απόλυτα φυσιολογικά αφού όλα τα φαβορί προκρίθηκαν και μάλιστα με σχετική άνεση και δίχως να χρειαστεί παράταση στην επόμενη φάση.

Δεν διεξήχθησαν τρεις αγώνες όπως είχαμε επισημάνει στην προαγγελία το περασμένο Σάββατο. Και συγκεκριμένα αναβλήθηκαν οι συναντήσεις ΓΑΣ Κοπανού - Βέροιας και ΑΣ Γιαννακοχωρίου - Αστέρας Τριποτάμου, ενω η αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟ Κουλούρας, με την Ελπιδα Μονοσπίτων ματαιώθηκε λόγω αδυναμίας της δεύτερης να παρατάξει ομάδα (δεν είχε τα απαραίτητα δελτία) και φυσικά το παιχνίδι θα κατακυρωθεί υπερ των γηπεδούχων (ΠΑΟ Κουλούρας) που προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Ετσι στην δεύτερη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων έχουν προκριθεί 18 ομάδες και περιμένουμε να μάθουμε τις υπόλοιπες δύο που θα προκύψουν από τους αγώνες μεταξύ του ΓΑΣ Κοπανού με την Βέροια και του ΑΣ Γιαννακοχωρίου με τον Αστέρα Τριποτάμου. Σϋνολο 20 ομάδες.

Από τις 18 που ήδη έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, μία ανήκει στην Γ’ Εθνική (Νίκη Αγκαθιάς), 11 στην Α’ κατηγορία (Νάουσα, Μακροχώρι, Τρίκαλα, Επισκοπή, Χαρίεσσα, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Κλειδί, Παλαιοχώρι, Ροδοχώρι, Πλατύ και Αγία Μαρίνα) και 6 στην Β’ (Ν. Νικομήδεια, Λουτρός, Κουλούρα, Στενήμαχος, Σχοινάς και Καμποχώρι).

Από την κληρωση της δεύτερης αγωνιστικής θα προκύψουν τέσσερα ζευγάρια (οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα περάσουν δίχως αγώνα). Οι τέσσερις νικητές των τεσσάρων ζευγαριων που θα προκύψουν από την κλήρωση, συν τις 12 που θα προκριθούν δίχως αγώνα σύνολο 16 ομάδες θα παίξουν στην τρίτη φάση για να συνεχιστεί πλεον κανονικά μέχρι τον τελικό η “μάχη” του κυπέλλου.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η αυλαία όπως ήδη αναφέραμε άνοιξε το Σάββατο το απόγευμα με 10 παιχνίδια (η αναμέτρηση ΠΑΟ Κουλούρας - Θύελλας Στενημάχου δεν πραγματοποιήθηκε) με τα φαβορί να επικρατούν εύκολα. Εξαίρεση αποτέλεσαν ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος που αγωνίζονταν στα Λευκάδια με την τοπική νεοφώτιστη ομάδα στην Β’ κατηγορία, ο Κεραυνός Επισκοπής που υποδέχθηκε στο γήπεδο του την ΑΕ Ποντίων και ο Εθνικός Κλειδίου που έπαιζε στο γήπεδό του με τον Απόλλωνα Λυκογιάννης.

Ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος πέρασε με 1-2 μέσα από τα Λευκάδια με το γκολ της νίκης ομως να το πετυχαίνει στις καθυστερήσεις με τον Χαλβατζή. Προηγουμένως η γηπεδούχος ομάδα είχε ισοφαρίσει με αυτογκολ του Κούκλα στο 90’, το γκολ του Μπαντή με το οποίο είχε ανοίξει το σκορ το Πλατύ.

3 Στο γήπεδο της Επισκοπής ο Κεραυνός προηγήθηκε στο σκορ με τον Ντέλλα στο 20’ δυο λεπτά όμως αργότερα η ΑΕΠ ισοφαρισε με αυτογκολ για να πάρουν τελικά την νίκη οι γηπεδούχοι στο 83’ με ένα δεύτερο γκολ του Ντέλλα.

3 Δύσκολη όμως ήταν η επικράτηση και του Εθνικού Κλειδίου που αντιμετώπιζε στο γήπεδο τον Απόλλωνα Λυκογιάννης. Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε στο σκορ στο 42’. Ο Απόλλων Λυκογιάννης όμως ισοφάρισε στο 70’ επίσης με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κουτσούκης, με τον Κεχαγιά τελικά να δίνει την νίκη και την πρόκριση στην γηπεδούχο ομάδα με γκολ που σημείωσε στο 88’.

3 Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες. Η Νίκη Αγκαθιάς δεν συναντησε ιδιαίτερη δυσκολία να πάρει την πρόκριση με αντίπαλο τον νεοφώτιστο στην Α’ κατηγορία ΑΟ Μαρίνας τον οποίο κέρδισε στο γήπεδό της με 6-0.

Η μετέπειτα νικήτρια που προηγήθηκε στο σκορ μολις στο 5ο λεπτό με τον Γκελοσάνι, πέτυχε άλλα τρια τέρματα στο πρώτο 45λεπτο με τους Τριανταφυλλίδη 23’, Λαζόπουλο 35’ και Αβραμόπουλο 42’, για να ολοκληρώσει την νίκη της με δυο ακόμη γκολ (Τριανταφυλλίδη 55’ και 84’) στην επανάληψη ανεβάζοντας έτσι τον δείκτη του σκορ σε 6-0.

3 Εύκολη επικράτηση και για τον ΦΑΣ Νάουσα που κέρδισε στην έδρα του με 3-0 τον Ατρόμητο Διαβατού, ενω είχαν και τρία δοκάρια.

Τα γκολ του ΦΑΣ πέτυχαν οι Δασκαλάκης (20’) Νίκου (60’) και Γιαμαλίδης (85’) ενω δοκάρια είχαν οι Λαμπριανίδης δυο και ο Παντζαρτζίδης.

3 Παρότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα Τρίκαλα με αντίπαλο την τοπική Ακαδημία κερδίζοντας την με 4-2.

Στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Βήτο στο 15’ με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 20’ με τον Κεχαϊδη. Στο 55’ ο Παντριάς έδωσε και πάλι προβάδισμα στο σκορ στην Ακαδημία Τρικάλων όμως ο Κεχαϊδης δέκα λεπτα αργότερα ισοφάρισε για δεύτερη φορά και στο 75’ ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στο σκορ για πρώτη φορά στην ομάδα του και στο 90’ ο Χαραλαμπίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Στο γήπεδο της Πατρίδας η τοπική ομάδα προηγήθηκε στο σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47’) με γκολ του Σιδηρόπουλου, με την Θύελλα Στενημάχου να ισοφαρίζει στο 60’ με τον Χάρτσιο που είχε μπει αλλαγή επτά λεπτά νωρίτερα στον αγώνα και πήρε την νίκη με γκολ του Γίδαρη στο 70’.

Την Κυριακή το απόγευμα όπως ήδη αναφέραμε διεξήχθησαν επτά αγώνες από τους οποίους τρεις με αντιπάλους της Α’ κατηγορίας και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Μακροχωρίου η τοπική ομάδα φιλοξένησε τον Ατρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας στο ΔΑΚ της Νάουσας ο Αχιλλέας έπαιξε με τα Τρίκαλα και στην Αγία Μαρίνα ο Μ. Αλέξανδρος φιλοξένησε τον Φίλιππο Μελίκης.

3 Στο Μακροχώρι με αντιπάλους τις δύο ίσως πιο νεανικές ομάδες της Α’ κατηγορίας η γηπεδούχος ομάδα καλύτερη σε ολόκληρη σχεδόν την διάρκεια του παιχνιδιού νίκησε δίκαια την αντίπαλό της με 3-0 πετυχαίνοντας και τα τρια τέρματα της στην επανάληψη. Στο 55’ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Δημητριάδης και στο 60’ και 85’ ο Βοργιατζίδης, ηταν οι σκορερ των τριών τερμάτων του Μακροχωρίου, το οποίο πάντως τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε με δευτερη κίτρινη ο Κουλουριώτης.

3 Στο ΔΑΚ της Νάουσας ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει με 1-5 το Αχιλλέα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο 45’ με 0-2 χάρις στα γκολ που πέτυχαν ο Κιρκιλιαννίδης στο 28’ και στο 43’ το δεύτερο από τα ένδεκα βήματα. Στο 65’ ο Αχιλλέας μείωσε σε 1-2 με πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπράτσης για να πετύχει στη συνέχεια άλλα τρια γκολ η φιλοξενούμενη ομάδα με τους Λίτσι (68’), Παρσόπουλο (76’) και Κιρκιλιανίδη (82’) διαμορφώνοντας το τελικό 1-5.

3 Εύκολη πρόκριση και για τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας που νίκησε στο γήπεδό του 3-0 τον Φίλιππο Μελίκης.

Τα γκολ της νίκης της γηπεδούχου πέτυχαν οι Συμεωνίδης (30’), Κουτρουλιάς (38’) και Φραγκής (82’).

3 Αφού στο πρωτο ημίχρονο προηγήθηκε με 3-0, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου νίκησε τελικά με 5-0 την Θύελλα Σταυρού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Τα γκολ της νίκης του ΓΑΣ Ροδοχωρίου πέτυχαν οι Ουέλινγκτον (3’), Βούλγαρης (10’), Μουρουζίδης (20’, 30’ και 48’).

3 Αναμενόμενη νίκη και πρόκριση και του Άρη Παλαιοχωρίου με 4-1 στο γειτονικό ντέρμπι με την Δόξα Λιανοβεργίου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 23’ με τον Πλέσκα με την γηπεδούχο ομαδα όμως να αντιδρά γρήγορα και αφου ισοφάρισε αρχικά το σκορ στο 33’ με τον Πέτγαζλη, πήρε στη συνέχεια και τη νίκη με τρια γκολ του Βεζυργιανόπουλου (46’, 63’ πεν. και 82’).

3 Με ένα γκολ που πέτυχε ο Πιτσάβας στο 30’ η ΑΕ Σχοινά νίκησε στο γήπεδο της τον Ολυμπιακό Νάουσας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ήταν αμφίρροπο.

3 Άνετη  και καθαρή νίκη πήρε στο γήπεδό του ο Ολυμπιακός Λουτρού κερδίζοντας με 7-1 τον Εθνικό Ράχης.

Η ομάδα της Ράχης προηγήθηκε στο σκορ στο 7’ με γκολ του Ριστέμογλου όμως η συνέχεια ήταν γι’ αυτούς εφιαλτική καθώς δέχθηκαν επτά γκολ Πάτρας Ρ. (35’, 39’), Γατόπουλος (58), Πάτρας Κ. (70’), Γατόπουλος (80’), Κίτσας Κ. (82’), Γατόπουλος (85’) και έχασαν όπως ήδη αναφέραμε με 7-1.

3 Ο Αλιάκμων Νησελίου προηγήθηκε στο σκορ με 2-0, ομως τελικά η ΑΕ Καμποχωρίου ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία καθώς στη συνέχεια πέτυχε τέσσερα τερματα από τα οποία τα δύο που της έδωσαν την νίκη στις καθυστερήσεις και πήρε την νίκη μέσα στο Νησέλι με 2-4.

Σκορερ ο Κασλαμάς (52’ και 56’) για τον Αλιάκμονα και οι Βουλγαράκης (60’π.), Χρυσάφης (90’, 92’ και 24’).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής