breaking news Νέο

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Στον απόηχο της 9ης αγωνιστικής

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Στον απόηχο της 9ης αγωνιστικής

Διανύσαμε τις πρώτες εννέα αγωνιστικές και το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας εξελίσσεται όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί πριν την έναρξή του.

Οι δεκαέξι ομάδες που το συγκροτούν εχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ που το καθένα από αυτά κινείται με διαφορετική ταχύτητα.

Είναι το γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την είσοδό τους στην τετράδα των πλεϊ οφ και μέσα από αυτήν την διαδικασία στην κατάκτηση του φετινού τίτλου που οδηγεί στην Γ’ Εθνική και το γκρουπ των ομάδων που “παλεύουν” για την παραμονή τους στην κατηγορία, δίχως την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ αουτ.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε, στο μεσοδιάστημα των εννέα αγωνιστικών που ήδη διανύσαμε, είναι η προσθήκη του νεοφώτιστου στην κατηγορία Αγρ. Αστέρα Πλατέος στο γκρουπ των ομάδων της κορυφής και η παράλληλη απουσία από αυτό μέχρι στιγμής τουλάχιστον του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας, που πρωταγωνίστησε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ομως το “ουκ τω πολλώ εν τω ευ, αλλά το ευ εν τω πολλώ”, των σοφών προγόνων μας ισχύει και στο ποδόσφαιρο.

Βέβαια στα μέσα περίπου του δευτέρου γύρου, όπως επισημάναμε και σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ, περιμένουμε να διαμορφωθεί και ένα τρίτο ολιγάριθμο γκρουπ που θα αποτελείται από τις αδιάφορες ομάδες.

Ο λόγος για τις ομάδες που θα έχουν ξεφύγει σημαντικά από την τελευταία εξάδα του βαθμολογικού πίνακα και δεν θα κινδυνεύουν να μπλέξουν σε περιπέτειες και παράλληλα η βαθμολογική τους διαφορά από την τετράδα των πλεϊ οφ, αλλά και η ποιότητα του ρόστερ τους, δεν θα τους επιτρέπει να κοιτάξουν κατι καλύτερο από αυτό που ήδη έχουν πετύχει.

Και το γκρουπ αυτό, αν κρίνουμε από την αγωνιστική εικόνα που έχουν βγάλει μέχρι σήμερα θα προέρχεται από πέντε ομάδες. Τον ΓΑΣ Κοπανού, τον Κεραυνό Επισκοπής, τον Αρη Παλαιοχωρίου, τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, εφόσον δεν πλασαριστεί στην τετράδα των πλεϊ οφ και το Μακροχωρι με την προϋπόθεση ότι θα ξεπεράσουν τον τραυματισμό τους γρήγορα οι τεσσερις βασικοί και αναντικατάστατοι ποδοσφαιριστές του (Τσιφλίδης, Λουκίδης, Κουλουριώτης και Δημητριάδης).

Και πάμε στα ντέρμπι. Μέχρι και την έννατη αγωνιστική την οποία έχουμε ήδη διανύσει έχουν πραγματοποιηθεί έξι αγώνες ντέρμπι μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πινακα, που ειναι οι εξης: Πλατύ - Νάουσα 0-4, Νάουσα - ΠΑΟΚ Αλ. 3-1, Νάουσα - Τρίκαλα 4-1, Νάουσα - Ροδοχώρι 2-0, Πλατύ - ΠΑΟΚ Αλ. 1-3, Τρίκαλα - ΠΑΟΚ Αλ. 3-0.

Παρατήρηση πρώτη: Η Νάουσα έχει δώσει τα περισσότερα, που είναι τέσσερα ντέρμπι και τα έχει κερδίσει όλα. Με τη διαφορά ότι στα τρία απο αυτά ήταν γηπεδούχος και μόνο στο ένα με το Πλατύ και αυτό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία δεν είχαν βρει ακόμη τα πατήματά τους το έπαιξε μακριά από την έδρα της και φυσικά οι ρεβανς θα δοθούν στα γήπεδα των αντιπάλων της με ότι συνεπάγεται αυτό.

Παρατήρηση δεύτερη: Με εξαίρεση τα δυο παιχνίδια που έδωσε στην έδρα του ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος (Νάουσα και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας) σε ολα τα υπόλοιπα ντέρμπι επικράτησε η γηπεδούχος ομάδα και μάλιστα με καθαρό σκορ.

Παρατήρηση τρίτη: Η μοναδική απώλεια βαθμών που είχαν οι ομάδες της τετράδας των πλεϊ οφ από τις αναμετρήσεις τους με αυτές που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία είναι της Νάουσας απο τον ΑΟ Μαρίνας και του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας απο το Μακροχώρι.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής