breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Αμετάβλητη η κορυφή

ΕΠΣ Ημαθίας : Αμετάβλητη η κορυφή

Οι πρωτοπόροι και διεκδικητές των τεσσάρων πρώτων θέσεων του βαθμολογικου πίνακα που οδηγούν στα πλεϊ οφ απέφυγαν τις παγίδες που έκρυβαν οι αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής πήραν την νίκη και τους τρεις βαθμούς με αποτέλεσμα να μείνει αμετάβλητη η σειρά των ομάδων στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων που έχασε στο Πλατύ από τον Αγρ. Αστέρα με 1-0 δίχως όμως να χάσει και την τρίτη θεση του βαθμολογικού πίνακα στην οποία πάντως τον “επιασε” ο προχθεσινός αντίπαλος του.

Από κει και πέρα η Νάουσα με τρια γκολ που πέτυχε στα τελευταία 25 λεπτά του παιχνιδιου νίκησε 4-1 τον Κεραυνό Επισκοπής και σε συνδυασμό με την αναβολή του αγώνα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και την ήττα των Τρικάλων στο Πλατύ όχι μονο παρέμεινε μόνη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά και αύξησε την διαφορά της από τον δεύτερο από τον ένα στους τέσσερις βαθμούς.

Στην έκτη θέση ανέβηκε ο ΓΑΣ Κοπανού που νίκησε 2-0 εκτος έδρας το Μακροχώρι το οποίο όμως φωνάζει για την διαιτησία του Κελεσίδη.

Νίκη και για την ομαδα - δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας - του Αρη Παλαιοχωρίου στην Αγία Μαρίνα με τους γηπεδούχους πάντως και εδώ να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίου.

Η διαιτησία ομως που είχε τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια του περασμένου Σαββάτου ηταν πρωταγωνιστής και στον αγώνα του Φιλίππου Μελίκης με τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με τους φιλοξενούμενους εδώ να φωνάζουν όπως βέβαια είχαν κάνει την προηγούμενη αγωνιστική οι άνθρωποι του Φιλίππου στο παιχνίδι της ομάδας τους με τον Εθνικό Κλειδίου.

Μεγάλη νίκη και για την ΑΕ Χαρίεσσας που πέρασε νικηφόρα μέσα από το Κλειδί κερδίζοντας 1-2 τον τοπικό Εθνικό.

Σε γενικές γραμμές η 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας σημαδεύτηκε από τα διαιτητικά λάθη που διαμόρφωσαν αποτελέσματα.

Να δούμε όμως τα επτά παιχνίδια της Α’ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Οι αγώνες

 

ΝΑΟΥΣΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 4-1

Πιο δύσκολα από όσο το τελικό 4-1 φανερώνει η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Νάουσα κέρδισε στην έδρα της τον Κεραυνό Επισκοπής και αύξησε την διαφορά που την χωρίζει από την ομάδα που την ακολουθεί.

Η ομάδα της Νάουσας βέβαια ήταν καλύτερη, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλο της όμως την νίκη της κατάφερε να την κλειδώσει στα τελευταία 25 λεπτά του παιχνιδιού διάστημα κατά το οποίο πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματά της.

Το σκορ για λογαριασμό της νικήτριας άνοιξε στο 24’ ο Δασκαλάκης με την Επισκοπή να ισοφαρίζει εννέα λεπτά μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Καρυπίδη (54’).

Η Νάουσα μετά το γκολ της ισοφάρισης φόρτσαρε και πάλι και στο 65’ πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Νίρλα και τρια λεπτά αργότερα (68’) ο Παπακωνσταντίνου ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 85’ ο Κουκουράκης.

Στο 48’ η Νάουσα είχε και δοκάρι σε σουτ του Μάγγου και αφου προηγουμένως είχε αποκρούσει την μπάλα ο τερματοφύλακας της Επισκοπής Προδρόμου.

Τον αγώνα διαιτητευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Παπαδάκης - Αργυρίου).

 

ΠΛΑΤΥ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1-0

Ο γηπεδούχος Αγρ. Αστέρας ηταν ο νικητής του γειτονικού ντέρμπι του Ρουμλουκιού που διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο του Πλατέος, με αντίπαλο τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων.

Το παιχνίδι ποιοτικά ηταν μέτρια, με λίγες φάσεις κράτησε όμως το ενδιαφέρον των θεατών σε υψηλά επίπεδα, λόγω της ρευστότητας του σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έριξαν ολο το βάρος της προσπάθειας τους στην αμυντική τους λειτουργία με αποτέλεσμα η μπάλα ελάχιστες φορές να μπαίνει στην περιοχή τους και αυτές οχι κάτι το ιδιαίτερο.

Στην επανάληψη η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε και στην πρώτη οργανωμένη επίσκεψη στα καρέ της εστίας των Τρικάλων ο Αγρ. Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ.

Ο Καραντουλαμάς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή κέρδισε δυο κόντρες για να βρεθεί στη συνέχεια σε πλεονεκτική για γκολ θέση και να πλασάρει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων με επιτυχία γράφοντας το 1-0.

Μετά το γκολ τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν ανέλαβαν την υπεροχή δημιούργησαν δυο - τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν όμως βρήκαν μπροστά τους τον τερματοφύλακα Μουσκεφτάρα και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Νησελίτης - Ιασωνίδης).

 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΚΟΠΑΝΟΣ 0-2

Εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του και δίχως να είναι καλύτερος από την αντίπαλο του ομάδα του Μακροχωρίου ο ΓΑΣ Κοπανού πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας και σκαρφάλωσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πινακα με 19 βαθμούς. Από την άλλη η νεανική ομάδα του Μακροχωρίου έχει δικαιολογημένα παράπονα απο τα σφυρίγματα του διαιτητή Κελεσίδη που σε ένα ακόμη  παιχνίδι την αδίκησε (το είχε κάνει και πέρσι την προτελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με την Αγία Μαρίνα).

Τα γκολ της νίκης του ΓΑΣ Κοπανού πέτυχαν ο Παρθενόπουλος το 17’ και ο Σπανός στο 60’.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κελεσίδης (Γαβράς - Χαραλαμπίδης).

 

ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 0-1

Με γκολ που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι ο Αρης Παλαιοχωρίου νίκησε εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και ξέφυγε από τις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πινακα.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και κατάφεραν να προηγηθούν στις καθυστερήσεις και λίγο πριν ο διαιτητής στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την αναπαυλα με κεφαλιά του Πέτγαζλη με την γηπεδούχο να ανεβάζει ταχύτητα στην επανάληψη να πιέζει τον αντίπαλο της να δημιουργεί ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει.

Ετσι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Παυλίδη (Τράντο - Μουσενίκα) βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την μεγάλη τους νίκη και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας οτι το γκολ σημειώθηκε από θέση οφσαϊντ.

 

ΚΛΕΙΔΙ - ΧΑΡΙΕΣΣΑ 1-2

Ανώμαλη προσγείωση για τον Εθνικό Κλειδίου που έχασε στην έδρα του με 2-1 από την Χαρίεσσα με αποτέλεσμα να παραμείνει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Το παιχνίδι ηταν μέτριο με την Χαρίεσσα να εκμεταλλεύεται την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας και να προηγείται στο σκορ με το Ιντό στο 23’. Στο 32’ το Κλειδί έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Κεχαγιά Α. και το 1-1 ηταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65’ ο Κατσιγιαννόπουλος έδωσε την νίκη στην φιλοξενουμενη Χαρίεσσα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Πίτος (Γιαγκιτζόγλου - Ρηγόπουλος).

 

ΜΑΡΙΝΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ 3-1

Πιο αποτελεσματικός ο ΑΟ Μαρίνας πήρε σπουδαία νίκη στο γήπεδο του από τον Αχιλλέα Νάουσας και βελτίωσε την βαθμολογική του θέση.

Η Μαρίνα προηγήθηκε στο σκορ στο 25’ με τον Μισαηλίδη και στο 38’ ο Γραμματικός έκανε το 2-0. Στο 54’ ο Αχιλλέας κέρδισε πέναλτι όμως ο Μπράτσης που ανέλαβε την εκτέλεσή του σημάδεψε το δοκάρι. Στο 65’ ο ίδιος παίκτης με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1 και δυο λεπτά αργότερα οι Ναουσαίοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Παπατάνο με σουτ να σημαδεύει τα δοκάρια της γηπεδούχου για δεύτερη φορά.

Τελικά στο 68’ ο Τζαλίλι κέρδισε το ριμπαουντ από την απόκρουση του τερματοφύλακα του Αχιλέα και από κοντά διαμόρωσε το τελικό 3-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Δεβετζίδης - Μποζίνης).

 

ΜΕΛΙΚΗ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ 2-1

Επιτέλους νίκη για τον Φίλιππο Μελίκης που κέρδισε στο γήπεδο του τον Αγρ. Αστερας Αγίας Βαρβάρας με 2-1.

Μια νίκη όμως που προήλθε από πέναλτι που κατελόγησε ο διαιτητής του αγώνα κ. Λαζάρου και για το οποίο διαμαρτυρονται οι φιλοξενούμενοι.

Το παιχνίδι ηταν μοιρασμένο στην μεγαλύτερη διάρκεια του με τον Αγρ. Αστέρα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Γκιλιόπουλο στο 33’. Στο 53’ ο Φίλιππος έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Κίτσα και πηρε την νίκη με τέρμα που πέτυχε ο Καρατάσιος στο 81’ με πέναλτι που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λαζάρου (Μαργαρίτης - Βαλκάνος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής