breaking news Νέο

Στην Αλεξάνδρεια παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα

Στην Αλεξάνδρεια παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και ο Αλέκος Χατζηκώστας σας προσκαλούν  στην παρουσίαση  του βιβλίου «Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας της, του Ημαθιώτη δημοσιογράφου - συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Αλεξάνδρεια. 

Για το  βιβλίο θα μιλήσουν:

Κώστας Κούγκας, διευθυντής 1ου ΓΕΛ, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΑΠΘ

και ο ίδιος ο συγγραφέας

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Πρόκειται για το 8ο βιβλίο του Βεροιώτη δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλφα Πι». Ο τόμος αυτός (310 σελίδες, 17Χ24) περιλαμβάνει άρθρα, μελέτες και παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις και συνέδρια του συγγραφέα τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα ντοκουμέντα είναι αποτέλεσμα της έρευνας εδώ και πάνω από 20 χρόνια σε κάθε είδους αρχεία (ξεχωριστή θέση κατέχουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Γ.Α.Κ. νομού Ημαθίας), αλλά και σε πλήθος βιβλία, ψηφιακές βιβλιοθήκες κ.α 

Στόχος είναι η σκιαγράφηση μέσα από σπάνια ντοκουμέντα, στιγμών της πλούσιας ιστορίας της Ημαθίας, η κατάδειξη των σχέσεων της αλλά και των ιδιαίτερων στιγμών της με την ευρύτερη ιστορία της χώρας. 

Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία μέσα από τις σελίδες του να ανατρέξει σε άγνωστες σε μεγάλο βαθμό πλευρές της τοπικής ιστορίας, να αντικρύσει μοναδικά ντοκουμέντα, αλλά και να προβληματιστεί μέσα απ’ αυτά. 

Ευχής έργο είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μία  βάση για έναν πλούσιο διάλογο για το παρελθόν, αλλά και έναυσμα για συνέχιση της συγγραφής παρόμοιων έργων από άλλους ιστορικούς – ερευνητές ώστε να ολοκληρωθούν οι ψηφίδες του μωσαϊκού της ιστορίας της Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής