breaking news Νέο

Στέργιος Μουρτζίλας : «Η πολιτεία, αντί να ενισχύσει, αποδιοργανώνει την πολύτεκνη οικογένεια»

Στέργιος Μουρτζίλας : «Η πολιτεία, αντί να ενισχύσει, αποδιοργανώνει την πολύτεκνη οικογένεια»

Κατάμεστο το «Παύλειο» πολιτιστικό κέντρο, το πρωί της περασμένης Κυριακής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολή μας για την πολύτεκνη οικογένεια, σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Ημαθίας. Ιδιαίτερα σοβαροί οι προβληματισμοί του προέδρου του, Στέργιου Μουρτζίλα, για την υπογεννητικότητα που μαστίζει τους Έλληνες, αφού ο ρυθμός γεννητικότητας είναι αρκετά κάτω από το 2,1 που είναι αναγκαίο για την ύπαρξη σταθερού πληθυσμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μετανάστευση. Οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τις γεννήσεις και η Ελλάδα ετοιμάζεται στις επόμενες δεκαετίες να γίνει το Γηροκομείο της Ευρώπης, με την ελληνική πολιτεία, αντί να ενισχύει, να αποδιοργανώνει την πολύτεκνη οικογένεια, αφού την εξισώνει φορολογικά ακόμη και με άτεκνο!

 

«Κάθε χρόνο δημοτικά σχολεία κλείνουν, ειδικά στην επαρχία, γιατί δεν υπάρχουν μαθητές. Οι νέοι σταμάτησαν να γεννούν παιδιά, επειδή είναι άνεργοι ή το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Είδατε πουθενά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να γίνεται λόγος για το δημογραφικό ζήτημα ; Η Ελλάδα μας δυστυχώς είναι πλέον αντιμέτωπη με ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με την οικονομική της κατάσταση. Βρίσκεται απέναντι σε μία πρωτοφανή μείωση των γεννήσεων, η οποία αυξάνει την πιθανότητα συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης της χώρας τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Μουρτζίλας, επισημαίνοντας ότι καταπατείται το Σύνταγμα, στο οποίο υπάρχει πρόβλεψη για ειδική προστασία των πολύτεκνων οικογενειών.

 

«Πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους της Ημαθίας, τους πολύτεκνους της πατρίδας μας. Που χάθηκαν αλήθεια τα παιδιά της Ελλάδος ;, αναρωτιέται άραγε κανείς από όσους έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους ; Το 2009, λίγο πριν χτυπήσει η κρίση, οι γεννήσεις έφταναν στις 118.000. Ο αριθμός έχει υποστεί σταδιακή μείωση, με τον αριθμό των θανάτων να τον ξεπερνά κατά πολύ. Οι συνολικές γεννήσεις για το 2017 ήταν 88.500, ο χαμηλότερος αριθμός όλων των εποχών».

 

Πραγματικά τραγικές οι διαπιστώσεις για την Ελλάδα μας, που γίνεται στην πράξη το γηροκομείο της Ευρώπης. Ενόψει όλων αυτών των τραγικών διαπιστώσεων, θα περίμενε κανείς να έχει σημάνει συναγερμός στα γραφεία των πολιτικών μας ηγετών. Όμως φαίνεται δυστυχώς να συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Διότι οι αποφάσεις, που συστηματικά τα τελευταία χρόνια λαμβάνονται, έχουν στόχο όχι την ενίσχυση της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά μάλλον την αποδιοργάνωσή της. Κατάντημα κατεξοχήν θλιβερό. Και δεν θα ήταν υπερβολή να το ονομάσουμε εθνική προδοσία. Και όλα αυτά, τη στιγμή που στο ισχύον Σύνταγμα (άρθρο 21 παρ. 2) αναγράφει ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος».

 

«Ενώ η πολιτεία αναδεικνύεται σε μητριά των πολυτέκνων, η Εκκλησία μας στέκεται δίπλα τους αρωγός και συμπαραστάτης, προσφέροντας από το υστέρημά της στην ενίσχυση των αδελφών μας. Το ζήτημα όμως πρωτίστως εθνικό και μετά οικονομικό», κατέληξε ο Στέργιος Μουρτζίλας.

 

Άδικο έχει;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής