breaking news Νέο

Όταν ο μακαριστός μητροπολίτης Σταυροπηγίου Αλέξανδρος Καλπακίδης ανέγειρε μεγαλοπρεπή ναό στον Εύοσμο με χρήματα από ...ανακύκλωση!

Όταν ο μακαριστός μητροπολίτης Σταυροπηγίου Αλέξανδρος Καλπακίδης ανέγειρε μεγαλοπρεπή ναό στον Εύοσμο με χρήματα από ...ανακύκλωση!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Σταυροπηγίου, κυρού Αλεξάνδρου Καλπακίδη, κατά σάρκα αδερφού του Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονος. Ο μακαριστός αρχιερέας είχε ιδιαίτερες πνευματικές σχέσεις με την Επισκοπή της Νάουσας, ενώ ως αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ανέγειρε  στον Εύοσμο το μεγαλοπρεπή Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με χρήματα από την ανακύκλωση απορριμμάτων. Μπορεί το αλβανικό καθεστώς να αρνήθηκε την εκλογή του ως Μητροπολίτη Αργυροκάστρου της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας, το 2000 όμως εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας Μητροπολίτης Σταυροπηγίου. Ο κυρός Αλέξανδρος Καλπακίδης διέμενε μέχρι την εκδημία του στη Δοβρά, κατάφορτος σωματικών ασθενειών, υπακούοντας το κέλευσμα του Ιησού προς τον Απόστολο Παύλο «Η  γαρ δύναμις μου εν ασθενεία τελειούται». Χαρακτηριστικό της οσιακής του κοίμησης το γεγονός ότι το σκήνωμά του παρέμεινε ζεστό και εύκαμπτο, 24 ώρες μετά το θάνατό του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής