breaking news Νέο

Επίσκεψη του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη στο εργοστάσιο της Vivartia (πρώην Nestle) στο Πλατύ Ημαθίας

Επίσκεψη του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη στο εργοστάσιο της Vivartia (πρώην Nestle) στο Πλατύ Ημαθίας

Το εργοστάσιο της Vivartia στο Πλατύ του δήμου Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της NESTLE και τον άμεσο κίνδυνο απόλυσης των 76 εργαζομένων.

Οι δύο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, συμφώνησαν να φέρουν το θέμα εκτάκτως, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Δήλωση δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη :

«Οι εκλογές τελείωσαν και η δουλειά μας για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και των πολιτών μας συνεχίζεται. Είμαστε εδώ σήμερα για να ενημερωθούμε για το πρόβλημα που προέκυψε με την επιχείρηση αλλά και την απειλή της απόλυσης 76 εργαζόμενων.

Είναι θλιβερό να ακούμε για την μετανάστευση ανθρώπων και επιχειρήσεων από τον τόπο μας. Η ΝΕΣΤΛΕ είναι όντως μια ιστορική επιχείρηση που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας και των κατοίκων του. Δεν παύει όμως να είναι και μια επιχείρηση που επιζητά το κέρδος. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η πολιτεία θα πρέπει να παίξει τον ρόλο της και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει προκειμένου να αποφύγουμε μία ακόμη απώλεια επιχείρησης.

Κάποτε πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτή την ιδιότυπη μετανάστευση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις όχι μόνο οι επιχειρήσεις να μην φεύγουν από τον τόπο μας αλλά να έρχονται νέες και να επενδύουν προς όφελος του συνόλου.

Αυτό θα προτείνουμε μαζί με τον κ. Καλαιτζίδη και στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.».

Παναγιώτης Γ. Γκυρίνης

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής