breaking news Νέο

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρώτος εκλεγμένος σε ψήφους στις περιφερειακές εκλογές της Ημαθίας, θα είναι εκ νέου, για την επόμενη διετία, αντιπεριφερειάρχης στην περιφερειακή μας ενότητα, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου, το πρωί της Τρίτης, 3ης Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Οι υπόλοιποι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, αντίστοιχα πρώτοι σε ψήφους, είναι οι  εξής:

 

Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου

Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης

Πέλλας: Δάνης Τζαμτζής

Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου

Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος

 

Οι νέοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες είναι ο Δάνης Τζαμτζής στην Πέλλα και ο, τέως πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, στις Σέρρες.

 

Οι επτά αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπληρώνονται με έξι θεματικούς:

 

Αθηνά Αηδονά:Οικονομικών και Προγραμματισμού (αναπληρώτρια περιφερειάρχης)

Κώστας Γιουτίκας:Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Στάθης Αβραμίδης : Μεταφορών και Επικοινωνιών

Πάρις Μπίλλιας: Υποδομών και Δικτύων

Σωτήρης Μπάτος: Αγροτικής Οικονομίας

Χρήστος Μήττας : Δημόσιας Υγείας

 

Για πρώτη φορά ο κ. Τζιτζικώστας εισάγει και 3 τομεάρχες, στον τουρισμό τον Αλέξανδρο Θάνο, στον πολιτισμό την Κατερίνα Περιστέρη και στην κοινωνική αλληλεγγύη, τον Δημήτρη Ασλανίδη.

 

Τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου, όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, είναι:

Οι  ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και αξιοποιούμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάθε μία από αυτές.

Οι θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης, που μας επιτρέπουν να αθροίζουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας.

Οι  τομείς αιχμής, που αξιοποιούν και τις δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μεταξύ άλλων το Κέντρο Πολιτισμού, το Film Office, τα υποστηρικτικά κοινωνικά κέντρα, ώστε να παραχθεί ένα σημαντικό έργο για τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας

«Δημιουργούμε ένα νέο, σύγχρονο διοικητικό σχήμα αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και ευελιξίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα, που θα ασκούν τις αρμοδιότητές τους, στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ανήκουν.

 

"Σε όλους εσάς τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Τομεάρχες, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, καλούμαστε να τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Να φανούμε αντάξιοι της επιλογής τους. Να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους. Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Σκληρή δουλειά με αποτελέσματα, παραγωγή έργου και λύσεις. Με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλειες και εγωισμούς. Με ταχύτητα, συνέπεια και μεθοδικότητα. Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, από τα οποία σας ζητώ να μην παρεκκλίνουμε. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με ανοιχτές πόρτες για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε ως ομάδα με πνεύμα και νοοτροπία συνεργασίας. Συνεργασίας μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών και των Τομεαρχών με τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους 38 Δημάρχους, με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας. Ο στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Να χτίσουμε την Κεντρική Μακεδονία του 2030. Και θα τα καταφέρουμε" τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Με την σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο τους σε όλους τους ορισμένους αντιπεριφερειάρχες και τομεάρχες, ειδικά στον Ημαθιώτη Κώστα Καλαϊτζίδη, με την ευχή και  αυτή η θητεία να είναι γόνιμη και δημιουργική για τον τόπο μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής