breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας, Α' κατηγορία : Πρεμιέρα με πολλά γκολ

ΕΠΣ Ημαθίας, Α' κατηγορία : Πρεμιέρα με πολλά γκολ

Πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας με πολλά γκολ και δίχως ισοπαλία.

Αυτό σημαίνει ότι είχαμε οκτώ νικητές και οκτώ ηττημμένους. Οκτώ ομάδες, μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, και οκτώ στην τελευταία.

Σημειώθηκαν 33 τέρματα σε οκτώ παιχνίδια, μέσο όρο 4 γκολ σε κάθε παιχνίδι και περισσεύει ένα, με τις μοναδικές, από τις 16 ομάδες της Α' κατηγορίας, που έμειναν άσφαιρες να είναι, ο Φίλιππος Μελίκης, που έχασε 3-0 στην Χαρίεσσα, οι Πόντιοι που ηττήθηκαν στην έδρα τους, στο γήπεδο της Ραχιάς, με 0-1 από το Ροδοχώρι, ο Άρης Παλαιοχωρίου που κράτησε το μηδέν και στην άμυνά του στο πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, για να δεχθεί όμως πέντε τέρματα στην επανάληψη και να χάσει 5-0 από τον τοπικό Μ. Αλέξανδρο και η νεοφώτιστη στην Α' κατηγορία Θύελλα Σταυρού που ηττήθηκε 0-2 στην έδρα της από τον Αχιλλέα Νάουσας.

Τα αποτελέσματα θεωρούνται φυσιολογικά όσο φυσιολογικό μπορεί να θεωρηθεί στην πρεμιέρα, ένα αποτέλεσμα, όσον αφορά την νίκη και την ήττα. Υπήρχαν όμως μικροεκπλήξεις σχετικά με το μέγεθος του σκορ, όπως στον αγώνα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που ανασυγκροτήθηκε την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή και κατάφερε να διαλύσει στην πρεμιέρα τον ΓΑΣ Κοπανού που προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα και διατήρησε στο ακέραιο σχεδόν το περσινό πολύ καλό ρόστερ του. Όπως το 5-1 του νεοφώτιστου στην Α' κατηγορία ΠΑΟ Κουλούρας, που επιπλέον μπήκε από σπόντα στην κατηγορία, επί του Ολυμπιακού Νάουσας, ο οποίος βέβαια και αυτός είναι νεοφώτιστος και επίσης μπήκε από σπόντα στην Α' και επιπλέον και τα τελευταία χρόνια αποτελεί το ασανσέρ της κατηγορίας, με το συχνό πήγαινε – έλα από την Α' στην Β'.

Επίσης εντύπωση προκαλεί και το τελικό σκορ του αγώνα της Αγίας Μαρίνας, με το Παλαιοχώρι. Οχι βέβαια τόσο το 5-0, αλλά ο τρόπος που διαμορφώθηκε αυτό. 0-0 το πρώτο ημίχρονο και εκεί που άρχισαν να ανησυχούν οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ότι θα επαναληφθεί η ιστορία και η ομάδα τους που και φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξείες και υψηλούς στόχους, θα μπει στο πρωτάθλημα με το αριστερό, ήρθε ένας καταιγισμός τερμάτων και το 0-0, μέσα σε 40 λεπτά μετατράπηκε σε 5-0.

Μια μίνι έκπληξη επίσης αποτελεί και το άνετο, με βάση το σκορ 3-0 της ΑΕ Χαρίεσσας επί του Φιλίππου Μελίκης.

Η Χαρίεσσα, που αντιμετώπισε μια μίνι κρίση λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με την αποχώρηση του προπονητή της και μόλις πριν μια ακριβώς εβδομάδα έχασε 6-0 από την νεανική ομάδα της Νίκης Αγκαθιάς πήρε όχι μόνο τους τρεις βαθμούς αλλά και μια καθαρή νίκη, από έναν αντίπαλο, ο οποίος πραγματοποίησε επτά μεταγραφές και υποτίθεται ότι ενισχύθηκε.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, όπως ήδη αναφέραμε λίγο έως πολύ θεωρούνται φυσιολογικά.

Η Νάουσα που πριν λίγο καιρό σε φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στο Μακροχώρι είχε κερδίσει δια περιπάτου την τοπική ομάδα με 0-6, και έφερε μια σειρά από θετικά αποτελέσματα στα φιλικά της προετοιμασίας θα διαπίστωσε ασφαλώς ότι άλλο φιλικό και άλλο επίσημο παιχνίδι και τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα στο πρωτάθλημα. Παρότι προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με γκολ του Δέλλα, είδε τον Ηλιάδη να φέρνει σχετικά γρήγορα το παιχνίδι στα ίσα και μάλιστα λίγο αργότερα ο αντίπαλός της έχασε μοναδική ευκαιρία (τετ-α-τετ ο Παπακωνσταντίνου) να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Τελικά στο 43' κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπικάνο, όμως λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να ξαναφέρουν το παιχνίδι στα ίσα (κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του Ηλιάδη μόλις άουτ). Και ενώ η αγωνία των φιλάθλων της είχε κτυπήσει κόκκινο αφού κινδύνευε ανά πάσα στιγμή από την νεανική ομάδα του Μακροχωρίου, με το καλημέρα να υποστεί την πρώτη απώλεια βαθμών και από το 30' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σοφιανίδη με δεύτερη κίτρινη στο 82' ήρθε ένα τρίτο γκολ από τον νεαρό Κωστογλίδη, για να ανακουφίσει τους φιλάθλους της ιστορικής ομάδας.

Στο παιχνίδι Νάουσας – Μακροχώρι είχαμε και το εξής παράδοξο: Και τις δύο ομάδες να διαμαρτύρονται ότι αδικήθηκαν από τις αποφάσεις του διαιτητή. Αυτό για μας σημαίνει ότι ο διαιτητής προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση και τα όποια λάθη έκανε ήταν ανθρώπινα: Διαιτητής ο κ. Παρασίου.

Ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος με τρια γκολ του νεοαποκτηθέντα Βούλγαρη νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα με καθαρό σκορ (1-3) τον νεοφώτιστο Αστέρα Τριποτάμου και του έστειλα το μήνυμα ότι χρειάζεται υπομονή και δουλειά για να βάλεις υψηλούς στόχους στην Α' κατηγορία.

Με το δεξί μπήκε στη νέα περίοδο και ο Αχιλλέας Νάουσας, καθώς με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε εκτός έδρας την νεοφώτιστη Θύελλα Σταυρού στο γήπεδό της με 0-2.

Τέλος η ανακάμψασα στην Α' κατηγορία ΑΕ Ποντίων έβαλε δύσκολα στον ΓΑΣ Ροδοχωρίου στέλνοντας μήνυμα με το καλημέρα ότι κάπου κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα πάνε φέτος στη Ραχιά για ταξίδι αναψυχής. Με τον Δημήτρη Χαλκιά στον πάγκο και τον Στέφανο Γαϊτάνο συμβουλάτορα, θα πρέπει να ετοιμαστούν για πόλεμο αυτοί που θα βρεθούν απέναντι από την ιστορική ομάδα.

 

Οι πρώτοι σκόρερ

Στην κορυφή της λίστας των αρχισκόρερ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής βρίσκεται ο Γιώργος Κίτσας που πέτυχε τα τέσσερα από τα επτά γκολ του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας επί του ΓΑΣ Κοπανού και ακολουθούν ο Γραμματικός και ο Βούλγαρης, φετινά αποκτήματα της ΑΕ Χαρίεσσας και του Αγρ. Αστέρα Πλατέος που σημειώσαν και τα τρια γκολ της νίκης της ομάδας τους επί του Φιλίππου Μελίκης και τον Αστέρα Τριποτάμου.

Από δυο γκολ έχουν ο Χερίδης του ΠΑΟ Κουλούρας ο Βεζυργιαννόπουλος του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο Μπράτσης του Αχιλλέα.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κουλούρα – Χαρίεσσα

Μελίκη – ΠΑΟΚ Αλ.

Ολυμπιακός Ν. - Σταυρός

Κοπανός – ΦΑΣ Νάουσα

Αχιλλέας Ν. - Αγ. Μαρίνα

Μακροχώρι – Τριπόταμος

Παλαιοχώρι – Ροδοχώρι

Πλατύ – ΑΕ Ποντίων


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής