breaking news Νέο

Υπό κατάληψη το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο "Κόκκινου" στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας

Υπό κατάληψη το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης το Κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αρματωλού Κόκκινου στην Βέροια.

Αφορμή στάθηκε η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε «παλιούς» και «νέους» πρόσφυγες για το ποιος θα μείνει στις νέες βελτιωμένες εγκαταστάσεις που κατασκεύασε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, προχώρησαν στο κλείσιμο των πυλών του Στρατοπέδου με αποτέλεσμα εργαζόμενοι, εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα μέλη των ΜΚΟ να μην μπορούν να εισέλθουν σε αυτό.

Μάλιστα αρμόδιοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπάθησαν να πείσουν τους μετανάστες να λήξουν την κατάληψη χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη, οι «παλιοί» πρόσφυγες θέλουν να μετακινηθούν αυτοί στα νέα προκάτ σπίτια που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο στρατόπεδο, τα οποία διαθέτουν περισσότερες ανέσεις.

Ωστόσο οι θέσεις αυτές πρόκειται θα καλυφθούν από 50 οικογένειες που ήρθαν πρόσφατα από τα Hot Spot της Μόριας.

«Οι εγκαταστάσεις είναι 5 αστέρων. Δίπλα στο ποτάμι σε πολύ όμορφο περιβάλλον. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και να λήξει το ζήτημα. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Μέχρι δύο χρόνια πριν εγκατασταθούν πρόσφυγες, το συγκεκριμένο στρατόπεδο λειτουργούσε κανονικά», δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι πρόσφυγες οι παλιές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, καθώς αναγκάζονται να κοιμούνται πολλοί μαζί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε ένα δωμάτιο και δεν υπάρχουν αρκετές τουαλέτες για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό προσφύγων της συγκεκριμένης δομής.

Αντίθετα,  οι νέες εγκαταστάσεις είναι «ανθρώπινες» και διαθέτουν κάποιες ανέσεις, όπως κλιματισμό και πλυντήρια.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν 15 με 20 πρόσφυγες, χωρίς να έχουν προκληθεί μέχρι στιγμής εντάσεις, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.  

Mέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, που είχαμε την τελευταία ενημέρωση από το Αστυνομικό Τμήμα της Βέροιας, η κατάσταση δεν είχε αλλάξει, με τους πρόσφυγες να παραμένουν στις θέσεις τους και το Κέντρο φιλοξενίας να βρίσκεται ακόμα υπό κατάληψη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής