breaking news Νέο

Ο «Έρασμος» εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στη Βέροια

  • Ο «Έρασμος» εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στη Βέροια
  • Ο «Έρασμος» εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στη Βέροια
  • Ο «Έρασμος» εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στη Βέροια

Τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019 ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17 στη Βέροια, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου.
Μετά την τέλεση της καθιερωμένης Ακολουθίας του Αγιασμού από τον Αρχιμ. Σωσίπατρο Πιτούλια, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ΒΝΚ κ.Παντελεήμονος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κων/νος Βοριαζίδης σε σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του κοινωνικού έργου που επιτελεί ο «Έρασμος», τον οποίο ευχαρίστησε επισημαίνοντας τη σταθερή προσπάθεια στήριξης του Δήμου στο κοινωνικό έργο όλων των Συλλόγων της Βέροιας.
Στη συνέχεια  η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γεωργία Φωστηροπούλου αναφέρθηκε στη σύσταση και τη 13ετή πορεία του «Έρασμου», παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ταυτότητας και δράσης του, ως ενός δυναμικού φορέα που στηρίχθηκε αρχικά στον αυθόρμητο εθελοντισμό μιας ομάδας ανθρώπων κατά του πολυδιάστατου φαινομένου της ενδοοικογενειακής, έμφυλης, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής βίας,  με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα, την πίστη στην ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία, καταγωγή, οικονομική και κοινωνική τάξη. Αναφέρθηκε ακολούθως στο σχεδιασμό την οργάνωση και τη λειτουργία δομής φιλοξενίας (ξενώνα) για την προστασία και πρωτοβάθμια φροντίδα των θυμάτων, χαρακτηρίζοντας το όλο εγχείρημα πολύ σοβαρό, με δυσκολίες και κινδύνους.
Σε αυτή την προοπτική ενδυνάμωσης και αποδοχής του έργου του Συλλόγου, τόσο από την κοινή γνώμη όσο και από τη θεσμική εκπροσώπηση της πολιτείας σε κρατικό και τοπικό επίπεδο, με την παράλληλη πρόσληψη προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ, προέκυψε η ανάγκη λειτουργίας ανεξάρτητου, από τον Ξενώνα, χώρου γραφείων. Ενός χώρου, που με τη συνεχή υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και των αρμοδίων αντιδημάρχων και υπαλλήλων του, μισθώθηκε και λειτουργεί εδώ και 4 μήνες, ικανού όχι μόνο για τη στέγαση του προσωπικού αλλά και των νέων δράσεων δικτύωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διενεργούνται από την επιστημονική ομάδα των εργαζομένων. H Πρόεδρος του «ΕΡΑΣΜΟΥ» δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τον Δήμαρχο Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη , τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, την πρώην Δήμαρχο Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, όπως και τον πρώην Υφυπουργό Άγγελο Τόλκα για τη σταθερή και πολύτιμη αρωγή τους στο έργο του Συλλόγου, στη δημιουργία και ενίσχυση της δομής αλλά και την ένταξή της στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως ΜΚΟ, με τη συνδρομή του τελευταίου.  «Εγκαινιάζοντας αυτόν το χώρο ενώνουμε τις ευχές όλων μας να λείψει από τις κοινωνίες παντελώς η βία.», κατέληξε η κ. Φωστηροπούλου.
Ακολούθως το λόγο πήρε  η Κοινωνική Λειτουργός Ολυμπία Λαζαρίδου αναφερόμενη επιγραμματικά στο συνολικό έργο του Συλλόγου και την ειδικότερη δικτύωσή του με ανάλογους φορείς, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.
Τέλος η ψυχολόγος Μαρία Ασλανίδου ανέλυσε το πνεύμα των νέων δράσεων του «Έρασμου» αναφερόμενη ειδικότερα στα Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων και Υπερηλίκων, όπως και στη Σχολή Γονέων.
Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για τη θεματολογία των Βιωματικών Σεμιναρίων ενηλίκων που αφορούν  κυρίως την  «αυτογνωσία» δημιουργώντας  ερεθίσματα  στους μετέχοντες για έκφραση, πειραματισμό, κατάθεση και επεξεργασία  εμπειριών με ανάπτυξη δεξιοτήτων. 
Επίσης αναφέρθηκε στην αντίστοιχη δράση της «Ομάδας ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης για την 3η ηλικία», που διοργανώνει η άλλη ψυχολόγος του «Έρασμου» Έμυ Μήτσιου και αφορά τα  ιδιαίτερα προβλήματα και τις αγωνίες των ηλικιωμένων, ενώ όσον αφορά τη Σχολή Γονέων η κ. Ασλανίδου επεσήμανε  τη σπουδαιότητά της αναφορικά με το γονεϊκό ρόλο στη  δόμηση μιας υγιεινούς οικογένειας και κοινωνίας, μέσω της βελτίωσης της επικοινωνίας παιδιού και γονιού και την απόκτηση γνώσεων για τις πραγματικές ανάγκες του πρώτου.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη ο πρώην Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών και παιδείας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και Συρμούλα Τζήμα, ο Διοικητής της ΙΜΠ Υποστράτηγος Σ. Κολοκούρης, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Βέροιας Θωμάς Νιώπας, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.
Στο πέρας της εκδήλωσης οι καλεσμένοι δεξιώθηκαν σε μπουφέ που επιμελήθηκαν μέλη και εθελοντές του «Έρασμου».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής