breaking news Νέο

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας επισκέφθηκε τυς πρόσφυγες στην Αγία Βαρβάρα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας επισκέφθηκε τυς πρόσφυγες στην Αγία Βαρβάρα

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας επισκέφθηκε τον χώρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων που βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας.

Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πολύ αναλυτικά, από τους υπεύθυνους εκ μέρους του Υπουργείου, Συντονιστές .

Το Δ.Σ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη, όλα τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν μέσα στις υπάρχουσες σχολικές δομές. Δυστυχώς το έργο αυτό δυσχεραίνεται λόγω της έλλειψης Συντονιστή Εκπαίδευσης, αλλά και της καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας των κατάλληλων Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας από την πρώτη στιγμή δίνει τον δικό της αγώνα στους χώρους της εκπαίδευσης, ώστε οι πρόσφυγες να τύχουν της μέγιστης δυνατής κρατικής μέριμνας και κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς τις παρεμβάσεις διαφόρων οργανισμών αγνώστου προελεύσεως και σκοπιμοτήτων. Για μας οι πρόσφυγες, είναι θύματα πολέμων και καταστροφών που διεξάγονται στις χώρες τους, από άλλες Ισχυρές Δυνάμεις. Δεν χωράει ανάμεσα μας, καμία ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά.

Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πλάι σε Ανθρώπους που οι επιλογές τρίτων Δυνάμεων τους ξεριζώνουν. Αγωνιζόμαστε και ελπίζουμε στη λήξη των πολεμικών συγκρούσεων, ώστε να δοθεί ένα αίσιο τέλος στην αγωνία και την ταλαιπωρία αυτών των πληθυσμών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής