breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων

Μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων της Ημαθίας με τα πενιχρά έσοδα που διαθέτουν ψάχνουν στην αγορά να ανακαλύψουν παίκτες που θα τις βοηθήσουν να καλύψουν τα κενά που έχουν εντοπιστεί στο διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Βέβαια η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι τον Ιανουάριο δεν μπορεί να κτιστεί καινούργια ομάδα και συνεπώς πολύ λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στους συσχετισμούς δυναμικότητας των ομάδων που ξέραμε μέχρι σήμερα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι από την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου δεν μπορεί να υπάρξει αγωνιστική βελτίωση. Απλά αυτή θα κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα και όσοι περιμένουν την μεταμόρφωση της ομάδας τους από τις προσθήκες του Ιανουαρίου θα απογοητευθούν γρήγορα.

Ανεξάρτητα πάντως με τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρουν οι μεταγραφές, οι περισσότερες ομάδες, όχι μόνο έχουν ανακοινώσει τα πρώτα μεταγραφικά τους αποκτήματα, αλλά έδωσαν και χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που απέκτησαν.

Από τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στην τετράδα των πλεϊ οφ εκτός από τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, οι υπόλοιπες τέσσερις, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, η Νάουσα, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, έχουν ήδη προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις βασικών τους παικτών.

Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κολίτση, έναν ποδοσφαιριστή που ναι μεν το τελευταίο εξάμηνο αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας με τα χρώματα της Νέας Γενεάς Νέας Νικομήδειας, όμως διαθέτει πλούσια εμπειρία από το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, καθώς έχει περάσει από αρκετές ομάδες. Ο ποδοσφαιριστής μάλιστα από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο νέο του σύλλογο πήρε φανέλα βασικού και ήδη μετράει δύο συμμετοχής στο αρχικό σχήμα της νέας του ομάδας.

Προσθαφαιρέσεις είχαμε και στο ρόστερ της δεύτερης του βαθμολογικού πίνακα Νάουσας από την οποία αποχώρησε ο 17χρονος Αλεξιάδης γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της, αλλά και της ΒΕΡΟΙΑΣ στη συνέχεια Μιχάλη Αλεξιάδη, που είχε μετακινηθεί στη Νάουσα πριν έξι περίπου μήνες, τον περασμένο Ιούλιο.

Στην αντίπερα όχθη η Νάουσα πραγματοποίησε δύο προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών. Του αριστερού οπισθοφύλακα Αργυρίου, με πλούσια εμπειρία σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και του Νύρλα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να δηλώνουν παρών στο αρχικό σχήμα της περασμένης αγωνιστικής.

Ο ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ επίσης προχώρησε σε δύο προσθήκες επιθετικών ποδοσφαιριστών. Στη γραμμή δηλαδή που πονούσε περισσότερο. Συγκεκριμένα απέκτησε τον 22χρονο Τάσο Καψάλη που το τελευταίο διάστημα ανήκε στην Νίκη Αγκαθιάς, με τα χρώματα της οποίας λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού δεν είχε πολλές συμμετοχές, έχει όμως εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς έχει παίξει σε αρκετές ομάδες μεταξύ των οποίων και στα τμήματα υποδομής της ΒΕΡΟΙΑΣ, ενώ επέστρεψε στην ομάδα από την Α.Ε. Καρυώτισσας και ο Γιώργος Μουρουζίδης επίσης επιθετικός.

Αποτελεί παρελθόν μετά ένα χρόνο παραμονής στην ομάδα του Ροδοχωρίου (είχε αποκτηθεί από τον Αχιλλέα Νάουσας τον περασμένο Ιανουάριο) ο Νίκου, που λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων στην Θεσσαλονίκη μετακινήθηκε στην Θύελλα Περιστερώνα, ομάδα Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Δύο προσθήκες επιθετικών ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας. Συγκεκριμένα η ομάδα της Αγίας Μαρίνας εκτός από τον νεαρό Αλεξιάδη στον οποίο ήδη αναφερθήκαμε απέκτησε και τον 19χρονο Καραγιάννη, γιο του Ντάνι Καραγιάννη που έκανε σπουδαία καριέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας (Α' κατηγορία και Δ' Εθνική) με τα χρώματα της Δόξας Μακροχωρίου. Ο Καραγιάννης μάλιστα μετράει ήδη δύο επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα της Αγίας Μαρίνας και 3 τέρματα, αποδεικνύοντας έτσι το πόσο μπορεί να βοηθήσει την νέα του ομάδα, ενώ ο Αλεξιάδης που αποκτήθηκε πιο πρόσφατα πήρε χρόνο συμμετοχής (μπήκε αλλαγή) στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό Νάουσας.

Στην αντίπερα όχθη τώρα από την ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας αποχώρησε, όπως ήδη αναφέραμε ο Αργυρίου, που μετακινήθηκε στη Νάουσα, ενώ στα τελευταία δύο επίσημα παιχνίδια δεν αγωνίστηκε και ο Ντίνος Έξαρχος καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να παρακολουθήσει τον ρυθμό των προπονήσεων, όπως τον θέλει ο νεός προπονητής Τάκης Τσακαλίδης. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μπορεί να μετακινηθεί μέσα στον Ιανουάριο σε άλλη ομάδα, δεν δικαιούται όμως να αγωνιστεί καθώς έχει ήδη παίξει προηγουμένως σε δύο την ίδια περίοδο (Α.Ε. Ποντίων και Αγία Μαρίνα)|.

Στις υπόλοιπες ομάδες μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει ο Αστέρας Τριποτάμου, όπως βέβαια είχε κάνει και στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Η ομάδα του Τριποτάμου έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του Νίκου Ξαγοράρη. Ενός αριστεροπόδαρου δεξιοτέχνη ποδοσφαιριστή, που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής του Μακροχωρίου, πέρασε στην Ακαδημία Μακροχωρίου, από την οποία μεταγραφική στη ΒΕΡΟΙΑ, για να επιστρέψει για ένα χρόνο στο Μακροχώρι και στη συνέχεια να αλλάξει αρκετές ομάδες. Τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός του Ξαγοράρη, πριν τον Αστέρα Τριποτάμου ήταν το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Εκτός από τον Ξαγοράρη η ομάδα του Τριποτάμου ανακοίνωσε και την απόκτηση του Τόζογλου από τον Άρη Παλαιοχωρίου, του Στριμπίνο από τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, του Φουρκιώτη από την Κουλούρα και τελευταία του Καλφούζου από την Α.Ε. Ποντίων.

Το Μακροχώρι μέχρι στιγμής πραγματοποίησε μια μεταγραφή και συγκεκριμένα απέκτησε τον νεαρό Βλαχάβα, ο οποίος ήδη μετράει δύο συμμετοχές με τη νέα του ομάδα.

Η Θύελλα Σταυρού πήρε δανεικό από τα Τρίκαλα τον Κιοσέογλου τον οποίο είχε παραχωρήσει στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού.

Ο ΓΑΣ Κοπανού απέκτησε τον Γρυπούδη από την Δόξα Νάουσας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο τον περασμένο Ιούλιο και απλά επέστρεψε στη βάση του. Από την άλλη αποχώρησε ύστερα από 5,5 χρόνια παραμονής στην ομάδα του Κοπανού ο Χαραλαμπίδης, όπως και ο Δημητρίου που είχε αποκτηθεί πριν έξι μήνες από τον Αχιλλέα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής