breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Στην τελική ευθεία οι ομάδες

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Στην τελική ευθεία οι ομάδες

Διανύσαμε τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας και η κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και στην ουρά, εκεί που οι ομάδες παλεύουν για να παραμείνουν στην κατηγορία, μπορεί να μην έχει καθαρίσει απόλυτα και δεν θα ήταν δυνατόν να ξεκαθαρίσει δέκα ολόκληρες αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, από την στιγμή μάλιστα που ακολουθούν πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και την ομάδα ή τις ομάδες που θα ακολουθήσουν τους δύο τελευταίους της κανονικής διάρκειας στον υποβιβασμό, όμως έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό δείγμα για να κάνουμε τις προβλέψεις μας.

Με βάση λοιπόν τον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες οι τέσσερις που θα συμμετάσχουν στα πλεϊ οφ νομίζουμε ότι έχουν ξεχωρίσει και δεν είναι άλλες από τις τέσσερις που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις ισάριθμες πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, την Νάουσα, το Ροδοχώρι και την Αγία Μαρίνα.

Βέβαια εδώ μπορεί να υπάρξει ένσταση από την πλευρά του Αγρ. Αστέρα Πλατέος, καθώς απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την 4η Αγία Μαρίνα, την οποία σημειωτέον αντιμετωπίζει στο γήπεδό του.

Η πρόβλεψη, όμως όπως ήδη αναφέραμε δεν γίνεται μόνο από την βαθμολογική θέση των ομάδων, αλλά και από την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν και η ομάδα με τον Τάκη Τσακαλίδη στον πάγκο της μετράει μόνο νίκες και όπως όλοι παραδέχονται δείχνει ένα διαφορετικό, πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Θεωρούμε λοιπόν ότι η ομάδα του Πλατέος ναι μεν δεν μπορεί να θεωρηθεί με βάση την βαθμολογική διαφορά χαμένη από χέρι, όμως θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση για να αξιοποιήσει τις όποιες πιθανότητες διαθέτει για να μπει στην τετράδα των πλεϊ οφ.

Όσον αφορά τώρα την πρώτη θέση που εξασφαλίζει το πλήρες πλεονέκτημα της έδρας στην διαδικασία των πλεϊ οφ.

Θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ, καθώς έχει εξασφαλίσει μια διαφορά 5 και 6 βαθμούς από την δεύτερη Νάουσα και το τρίτο Ροδοχώρι. Όμως από την άλλη τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί εξασφαλισμένο αφού έχει μπροστά του δύσκολα παιχνίδια. Αν πάντως καταφέρει και εκμεταλλευθεί την έδρα του, όπως έκανε στον πρώτο γύρο θεωρούμε απίθανο να χάσει την πρώτη θέση και από κει και πέρα μπορεί να κυνηγήσει και την διαφορά που θα του εξασφαλίσει τον τίτλο από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δίχως την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ οφ.

Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα από τα δέκα παιχνίδια που του απομένουν τα τέσσερα και συγκεκριμένα με το Παλαιοχώρι, τον Ολυμπιακό Νάουσας, την Αγ. Μαρίνα και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος τα δίνει στην έδρα του και τα υπόλοιπα έξι (με Α.Ε. Ποντίων, Αχιλλέα Νάουσας, ΠΑΟ Κουλούρας, Θύελλα Σταυρού, ΓΑΣ Ροδοχωρίου και Μακροχώρι) εκτός έδρας.

ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ: Τελευταία βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσθετη αισιοδοξία. Η Νάουσα με πέντε βαθμούς λιγότερους από τον ΠΑΟΚ και έναν πάνω από το Ροδοχώρι,  όπως και ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερα ακόμη παιχνίδια στην έδρα της από τα οποία το ένα με αντίπαλο ομάδα της πρώτης τετράδας και συγκεκριμένα τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου στα πλαίσια της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής όπως επίσης σαν γηπεδούχος αγωνίζεται και με τον συντοπίτη της Αχιλλέα από τον οποίο είχε ηττηθεί με 1-0 στον αγώνα του Α' γύρου.

Μακριά από την έδρα της η Νάουσα αντιμετωπίζει τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, τον τελευταίο βέβαια στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ενώ εκτός απροόπτου θα έχουν κριθεί όλα.

Συγκεκριμένα στην έδρα της η Νάουσα παίζει κατά σειρά με την Α.Ε. Ποντίων, τον Αχιλλέα Νάουσας (κοινή έδρα), τον ΠΑΟ Κουλούρας, τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και εκτός έδρας με τον Τριπόταμο, το Παλαιοχώρι, τον Ολυμπιακό, τον Σταυρό, την Αγία Μαρίνα και το Πλατύ.

Θεωρούμε ότι έχει εξασφαλισμένη μια από τις τρεις πρώτες θέσεις των πλεϊ οφ και κυνηγάει με όποιες πιθανότητες διαθέτει την πρώτη που θα της εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας.

ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ: Πραγματοποίησε δύο σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του, εκεί ακριβώς που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Το κατά πόσο μπορούν αυτές οι δύο προσθήκες να ανεβάσουν την απόδοσή του θα φανεί σύντομα.

Η ομάδα πάντως του Γιάννη Κερλίδη με 48 βαθμούς, έξι περισσότερους από τον πέμπτο Αγρ. Αστέρα Πλατέος θεωρούμε ότι έχει εξασφαλισμένη την συμμετοχή της στα πλεϊ οφ και κυνηγάει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα που θα την εξασφαλίσει καλύτερους όρους συμμετοχής.

Στο γήπεδό του ο ΓΑΣ μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα δώσει πέντε αγώνες και άλλους τόσους μακριά από αυτό.

Όσον αφορά τα ντέρμπι παίζει με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στο γήπεδό του, ενώ την Αγία Μαρίνα και τη Νάουσα τις αντιμετωπίζει εκτός έδρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου:

Σταυρό, Πλατύ, Κοπανό, ΠΑΟΚ και Τριπόταμο στην έδρα του και Αγία Μαρίνα, Χαρίεσσα, Μακροχώρι, Μελίκη και Νάουσα εκτός έδρας.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Προέρχεται από ένα νικηφόρο σερί και αυτό νομίζουμε ότι την στιγμή αυτή αποτελεί το πλεονέκτημά της. Από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Τάκης Τσακαλίδης, άλλαξαν κάποια πράγματα και αυτό μπορεί να δημιούργησε ορισμένα προβλήματα σε παίκτες που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου προπονητή, όμως αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα μπορούμε να παραδεχθούμε ότι βοήθησαν την ομάδα.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας θα συμμετάσχει στα πλεϊ οφ και όχι μόνο αυτό, αλλά από όποια θέση κι αν συμμετάσχει θα βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του. Από τα δέκα παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα της Αγίας Μαρίνας τα πέντε τα δίνει στο γήπεδό της και τα υπόλοιπα μακριά από αυτό.

Στο γήπεδό της, υποδέχεται τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και τη Νάουσα, ενώ εκτός έδρας αντιμετωπίζει, τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

ΠΛΑΤΥ: Απέχει μόλις μια νίκη από την τέταρτη θέση που οδηγεί στην διαδικασία των πλεϊ οφ, στην οποία βρίσκεται ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας. Η διαφορά των τριών βαθμών μπορεί να καλυφθεί σε έναν και μόνο αγώνα, όμως για να ελπίζει νομίζουμε ότι προηγουμένως θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του που τελευταία παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα.

Η ομάδα του Πλατέος από τα δέκα παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος τα μισά τα δίνει στο γήπεδό του και εκεί αντιμετωπίζει κατά σειρά τον ΠΑΟ Κουλούρας, τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, το Μακροχώρι, τον Φίλιππο Μελίκης και την Νάουσα, ενώ εκτός έδρας παίζει με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, την ΑΕ Χαρίεσσας, τον ΓΑΣ Κοπανού.

Όσον αφορά τώρα την μάχη της παραμονής στην κατηγορία, η Α.Ε. Ποντίων και ο Ολυμπιακός Νάουσας παρότι μαθηματικά ελπίζουν για την συμμετοχή τους στα πλεϊ άουτ και μέσα από αυτά την «σωτηρία» τους, θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα το καταφέρουν.

Ολυμπιακός Νάουσας και Α.Ε. Ποντίων είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι του απευθείας υποβιβασμού.

Από κει και πέρα οκτώ ομάδες, από το Μακροχώρι και τον ΓΑΣ Κοπανού που ισοβαθμούν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μέχρι τον Αστέρα Τριποτάμου βρίσκονται στο γκρουπ, που άλλοι με περισσότερες και άλλοι με λιγότερες πιθανότητες παλεύουν να αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ.

Βέβαια ο Αστέρας Τριποτάμου με 13 βαθμούς θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα μπορεί να καλύψει τους 9 βαθμούς που τον χωρίζουν από τον Φίλιππο Μελίκης και την Α.Ε. Χαρίεσσας και να ξεφύγει από το γκρουπ των ομάδων των πλεϊ άουτ. Όπως δύσκολα θα αποφύγει την ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία και ο ΠΑΟ Κουλούρας.

Σε πλεονεκτική θέση πάντως από τους οκτώ που παλεύουν να αποφύγουν τα πλεϊ άουτ βρίσκονται το Μακροχώρι και ο Κοπανός και αυτό όχι μόνο επειδή πήραν μια σημαντική διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και λόγω της αγωνιστικής εικόνας που δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια, που είναι σαφώς καλύτερη από αυτήν του πρώτου γύρου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής