breaking news Νέο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις - συναθροίσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις - συναθροίσεις

Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, το Συνδικάτο γάλακτος, τροφίμων & ποτών Ημαθίας-Πέλλας, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας  και  η επιτροπή αγώνα Ιδιωτικών υπαλλήλων Βέροιας ενάντια στο νόμο που ψηφίστηκε την Παρασκευή για τις διαδηλώσεις-συναθροίσεις.

Στην ομιλία του  το μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην Ημαθία, Γιάννης Τσεχελίδης, τόνισε  ότι η ουσία βρίσκεται στο άρθρο 19, για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης», που αποτελεί και τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Εδώ, μάλιστα, η κυβέρνηση έχει τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων, που κάνουν «εποικοδομητικές» παρατηρήσεις για επιμέρους διατάξεις, αλλά για το συγκεκριμένο άρθρο δεν βγάζουν άχνα. Για το συγκεκριμένο άρθρο είναι χαρακτηριστική η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νομοσχέδιο, λοιπόν, μαζί με όλες τις άλλες απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στη λαϊκή διαμαρτυρία, ενισχύεται το νομικό - ιδεολογικό πλαίσιο για την ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής σκέψης, την ταύτισή της ακόμα και με την «ενδοοικογενειακή» και «έμφυλη» βία!

Θυμίζουμε ότι οι σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που βρίσκουν έκφραση στο άρθρο 19, τσουβαλιάζουν τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος με την «τρομοκρατία», την ακροδεξιά και γενικά με την «ιδεολογία της βίας», διαμορφώνοντας έναν πολυπλόκαμο μηχανισμό καταστολής, ιδεολογικής πίεσης, χαφιεδισμού και κρατικού αυταρχισμού, με στόχο την «αποριζοσπαστικοποίηση».

Κλείνοντας  την  ομιλία  ανέφερε  ότι δεν υπάρχει  άλλη απάντηση από τη σκοπιά των εργαζομένων και του λαού πέρα από την πάλη να ακυρωθεί ο νόμος στην πράξη. Το νομοσχέδιο - έκτρωμα θα καταλήξει δίπλα σε παρόμοιους νόμους που η λαϊκή πάλη έστειλε στα αζήτητα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής