breaking news Νέο

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Πως διαμορφώνεται η κατάσταση

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Πως διαμορφώνεται η κατάσταση

Πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της Ενωσης μας και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του έχουν ήδη δημιουργηθεί κάποια δεδομένα:

1ον Γνωρίζουμε τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται στην νέα Β’ κατηγορία.

2ον Ποιές είναι οι ομάδες που υποβιβάζονται.

3ον Θα διεξαχθούν τα πλεϊ οφ, εκτος κι αν στα παιχνίδια του Σαββάτου ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ηττηθεί στο γήπεδο του Διαβατού απο τον Ατρόμητο και καπάκι χάσει στο ΔΑΚ της Αλεξανδρειας, στο ντέρμπι κορυφής από την Νίκη, οπότε η μεταξύ τους διαφορά θα είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών (για την ακρίβεια 7) και η ομάδα της Αγκαθιάς θα κατακτήσει τον τίτλο από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δίχως να χρειαστεί να μπει σε διαδικασία πλεϊ οφ.

4ον Επισης γνωρίζουμε την 4αδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πλεϊ οφ.

Τι δεν γνωρίζουμε;

1ον Ποιά από τις δύο, την Νίκη Αγκαθιάς και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θα κατακτήσει την πρώτη θεση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και συγχρόνως το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα παιχνίδια των πλεϊ οφ που θα ακολουθήσουν.

Και αυτο όπως επανειλημμένα έχει γραφεί θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική (το επόμενο Σάββατο) στο ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ - Νίκης Αγκαθιάς που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

2ον Ποιός από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας θα καταλάβει την 3η και ποιός την 4η, θέση κάτι βέβαια που ελάχιστα ενδιαφέρει αφού και οι δυο θα μπουν με μειονέκτημα έδρας, ενω αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν ποιός από την Νίκη Αγκαθιάς και τον ΠΑΟΚ Αλεξανδρειας θα τερματίσει στην πρώτη θέση και ποιός στην δεύτερη για να επιλέξουν αντίπαλο.

 

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μετά τον υποβιβασμό και της Νάουσας την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής από την Α1 κατηγορία της Ενωσης μας υποβιβάζονται στην νέα Β’ κατηγορία πέντε ομαδες. Αυτές είναι η Δόξα Λιανοβεργίου που αποχώρησε από το πρωτάθλημα πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ο Ατρόμητος Διαβατού, η Ποντιακή Νεολαία Αράχου, ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου και η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία των πλεϊ οφ εκτος από την Νίκη Αγκαθιάς και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους από τον πρώτο κιόλας γύρο του πρωταθλήματος είναι ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Τα νέα πρόσωπα της μεγαλης κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, που από την νέα περίοδο δεν θα ονομάζεται Α1 αλλά επανακτά την παλιά της ονομασία Α’, που μόνο νέα δεν είναι καθώς έχουν σημαντική παρουσία σ’ αυτήν και τα περισσότερα πολλές διακρίσεις, είναι επτά συν τις εννέα ομάδες που από το φετινό πρωτάθλημα θα συνεχίσουν σύνολο 16.

Οσες προβλεπει η τελευταία προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.

Από τις επτά ομάδες που θα προστεθούν στις εννέα που θα συνεχίσουν οι τρεις (Νάουσα, Φίλιππος Αλεξάνδρειας, Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων) προέρχονται απο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι τέσσερις (Φίλιππος Μελίκης, ΑΟ Μαρίνας, Αγρ. Αστέρας Πλατέος και Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβαρας) απο την Α2 κατηγορία που από τη νέα περιοδο καταργείται όπως καταργείται και η Α1 και επανερχόμαστε στο γνωστό μοντέλο των τριών κατηγοριών (Α’, Β’ και Γ’), αφου πολύ σωστά σκέφθηκε η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας, τι να τις κάνουμε τις τέσσερις κατηγορίες όταν στην τελευταία (Γ’) δηλώνουν συμμετοχή από 9 μέχρι 13 ομάδες που χωρίζονται σε τρεις ομίλους και κάθε ομαδα της αναλογεί από τέσσερα μέχρι το πολύ έξι επίσημα παιχνίδια το χρό-    νο!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής