Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διήμερες αποδράσεις τον Φεβρουάριο και Μάρτιο στο Ανατολικό Πήλιο

Διήμερες αποδράσεις τον Φεβρουάριο και Μάρτιο στο Ανατολικό Πήλιο

Ο Ξενώνας Αμανίτα προτείνει για σας διήμερα απόδρασης στο Πήλιο "όλων των εποχών". Ο φετινός Χειμώνας δεν ήταν και από τους πλέον φιλικούς για αποδράσεις, ωστόσο σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος του και η Άνοιξη ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της. Και το Πήλιο, το γαλήνιο βουνό, ετοιμάζεται να ξαναγεννηθεί.

Ο Ξενώνας Αμανίτα προτείνει για σας διήμερα απόδρασης στο Πήλιο «όλων των εποχών». Ο φετινός Χειμώνας δεν ήταν και από τους πλέον φιλικούς για αποδράσεις, ωστόσο σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος του και η Άνοιξη ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της. Και το Πήλιο, το γαλήνιο βουνό, ετοιμάζεται να ξαναγεννηθεί.
Τα ψηλά δένδρα είναι ακόμη γυμνά, όμως η γη είναι γεμάτη από άγρια χόρτα, μυριστικά και ανθίζουν πρώτα οι πρίμουλες και μετά οι ανεμώνες, τα ταπεινά λουλουδάκια που προαναγγέλλουν τον ερχομό της Άνοιξης.

Περίπατοι στα μονοπάτια της Τσαγκαράδας
Η πρόταση για κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει περιπάτους στα μονοπάτια του δάσους γύρω από τον Ξενώνα ή πιο μακρινές πεζοπορίες. Μετά το περπάτημα, τα φιλόξενα τζάκια θα περιμένουν αναμμένα για να.. θερμάνουν την διάθεση επικοινωνίας των συνδαιτυμόνων, με τη συνοδεία τοπικού κόκκινου κρασιού και τσίπουρου.


Γενικό πρόγραμμα θεματικού Σαββατοκύριακου

Παρασκευή : Άφιξη. και γεύμα

Το βράδυ (από 20:00 -22:00 μ.μ.), ο Ξενώνας προσφέρει σε όσους φιλοξενούμενους το επιθυμούν το δημοφιλές «τραχανότο με άγρια μανιτάρια», με συνοδεία ντόπιου τσίπουρου.

Σάββατο: Πρωινό και Περιήγηση στα μονοπάτια

Η περιήγηση θα ξεκινά μετά το ονομαστό, πλούσιο πρωινό του Ξενώνα.

Κυριακή: Αναχώρηση.

Ειδικό πρόγραμμα Σαββατοκύριακων


  • Παρασκευή 17 – Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
    Από την Τσαγκαράδα στην Καραβοστασιά: Ήμερα περιβόλια & Άγρια θάλασσα.
    Ανακαλύψτε το μονοπάτι, που οδηγεί στη βραχώδη ακτή της καραβοστασιάς. Διαβαίνοντας μέσα από τα κτήματα με τις ελιές και τα ξινά θα αντικρίσετε το μικροσκοπικό εκκλησάκι της Παναγίας, χωμένο σε μια σπηλιά. Στην διπλανή ακτή θα ανεβείτε στο θρόνο (ένα ψηλό βράχο ειδικά διαμορφωμένο), για να αγναντέψετε τις Β. Σποράδες, πριν πάρετε το δρόμο του γυρισμού μέσα από ένα περιβόλι με λεμονιές.
  • Παρασκευή 24 – Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου (τριήμερο με 2 διαδρομές)
    Από την Τσαγκαράδα στη Νταμούχαρη: Η κλασική διαδρομή (Σάββατο).
    Αναχώρηση από τον Ξενώνα για να πάρετε το παλιό καλντερίμι, που οδηγεί στο μικρό παραθαλάσσιο οικισμό της Νταμούχαρης, στα βήματα του δρόμου, που ακολουθούσαν οι Τσαγκαραδιανοί για να κατεβάσουν τα εμπορεύματά τους στο μόνο φυσικό λιμάνι της περιοχής. Θα διασχίσετε το δάσος, θα περάσετε από μικρά γεφύρια και πηγές. Από το τελευταίο κομμάτι του μονοπατιού, όπως προσεγγίζετε τη Νταμούχαρη, το περίφημο «καγκιόλι», θα απολαύσετε τη θέα έως το τέλος του Β. Πηλίου και τη Χαλκιδική. Αποκριάτικο πικ – νικ στη Σουρβιά (Κυριακή).
    Από την Πλατεία Ταξιαρχών θα κατευθυνθείτε προς το λόφο της Σουρβιάς, που δεσπόζει πάνω από το φαράγγι του Μυλοπόταμου. Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα απολαύσετε ένα πικ-νικ με σπιτίσιους μεζέδες και ντόπιο κρασί για την Αποκριά που τελειώνει!
  • Παρασκευή 2 – Κυριακή 4 Μαρτίου
    Από το Μυλοπόταμο στο Λημνιώνα: Συνδέοντας 2 όμορφες παραλίες.
    Ξεκίνημα από το Μυλοπόταμο, ίσως την πιο γνωστή παραλία της Τσαγκαράδας. Προορισμός ο Λημνιώνας, μια λιγότερο γνωστή πανέμορφή παραλία. Στη διαδρομή σας συναντάτε ξύλινα γεφύρια, εκκλησάκια και βρύσες. Περπατώντας πάνω από τη βραχώδη ακτή, θα συναντήσετε περιβόλια και ελαιώνες με παλιά πέτρινα καλύβια, έως ότου φτάσετε στην παραλία που χωρίζεται στα δυο από ένα μεγάλο βράχο.
  • Παρασκευή 9 – Κυριακή 11 Μαρτίου
    Προς τον Άγιο Αθανάσιο εν Άθω: διαδρομή στο δάσος πάνω από την Τσαγκαράδα.
    Με αφετηρία την πλατεία της Αγίας Παρασκευής ξεκινάτε μια ανάβαση πάνω από τον κεντρικό δρόμο και πάνω από τον αγροτικό δρόμο. Περνώντας μέσα από περιβόλια με μηλιές, ήμερες και άγριες καστανιές ακολουθείτε το παλιό καλντερίμι για να μπείτε στο δάσος με τις οξιές. Ακολουθεί ξεκούραση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την κρήνη μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου του εν Άθω. Επιστρέφοντας θα κατηφορίσετε από την άλλη πλευρά, σε μια διαδρομή που θα σας οδηγήσει μέσα από το δάσος στη συνοικία των Ταξιαρχών.
  • Παρασκευή 16 – Κυριακή 18 Μαρτίου
    Από τη Φακίστρα στον Άγιο Αθανάσιο: Οι άγνωστες παραλίες
    Από τη Φακίστρα, τη μικρή πανέμορφη παραλία με τον καταρράκτη, ξεκινάει η παράλληλη με τη θάλασσα χωμάτινη διαδρομή που περνάει μέσα από τις ελιές. Ακολουθεί η κατάβαση στην σπηλιά της Παναγίας Μεγαλομάτας με το «κρυφό σχολειό». Στη συνέχεια συναντάτε το μισογκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου και κατεβαίνετε μέσα από τον ελαιώνα προς τη βραχώδη παραλία, όπου μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου σε βάθος λίγων μέτρων μέσα στη θάλασσα, αναβλύζει πηγή παγωμένου γλυκού νερού.


Οι ιδιοκτήτες του Ξενώνα Αμανίτα διοργανώνουν με κάθε ευκαιρία, «εμπειρίες Πηλίου» – όπως λένε οι ίδιοι – με σκοπό να φέρουν τους επισκέπτες τους σε επαφή με όλες τις πλευρές του «μαγικού» βουνού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνουν άλλωστε στο κομμάτι της γευστικής κουλτούρας του Πηλίου, αλλά και στην ενεργή συμμετοχή σε δραστηριότητες που θα σας «γεμίσουν» σε εμπειρίες και συναισθήματα.

Ξενώνα Αμανίτα
Τσαγκαράδα Πηλίου
Τηλ. 24260 49707, 210 8991484
info@amanita.gr

Ξενώνας Αμανίτα

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024