Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μηλίνα και Τζάστενη, το μαγευτικό Νότιο Πήλιο

Μηλίνα και Τζάστενη, το μαγευτικό Νότιο Πήλιο

Παραθεριστικός οικισμός του Νότιου Πηλίου με αξιόλογη τουριστική κίνηση και ωραίες ακρογιαλιές, η Μηλίνα είναι γνωστή για το όμορφο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει σε όσους την επιλέγουν για τις ταξιδιωτικές εξορμήσεις τους. Στους μαγευτικούς ορμίσκους της Μηλίνας, επινείου του Λαύκου, δένουν βάρκες, ιστιοπλοϊκά και εκδρομικά σκάφη. Στην ευρύτερη περιοχή της Mηλίνας, όπου τοποθετείται η αρχαία πόλη […]

Παραθεριστικός οικισμός του Νότιου Πηλίου με αξιόλογη τουριστική κίνηση και ωραίες ακρογιαλιές, η Μηλίνα είναι γνωστή για το όμορφο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει σε όσους την επιλέγουν για τις ταξιδιωτικές εξορμήσεις τους.

Στους μαγευτικούς ορμίσκους της Μηλίνας, επινείου του Λαύκου, δένουν βάρκες, ιστιοπλοϊκά και εκδρομικά σκάφη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Mηλίνας, όπου τοποθετείται η αρχαία πόλη Ολιζών (αναφέρεται από τον Όμηρο), είναι χτισμένοι οι γραφικοί παραλιακοί οικισμοί Μαύρη Πέτρα, Άγιος Ανδρέας και Μαραθιάς, που διαθέτουν θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Απέναντι από τις ακτές της Μηλίνας βρίσκεται το νησάκι Αλατάς (με όμορφες ακρογιαλιές και τη μονή των Αγίων Σαράντα) και λίγο μακρύτερα το νησάκι Πρασούδα (με τη μονή της Ζωοδόχου Πηγής).

Στη συνέχεια της διαδρομής από τη Μηλίνα προς το Τρίκερι, το ξακουστό πηλιορείτικο χωριό με την πλούσια λαϊκή παράδοση, ξεπροβάλλει μια περιοχή πραγματικά ξεχωριστή, ένας τόπος που χωρίς αμφιβολία εντυπώνεται στην ψυχή και το μυαλό όσων τον ανακαλύπτουν.

Η Τζάστενη αποτελεί απολύτως δικαιολογημένα ένα από τα πλέον προσφιλή θέματα φωτογράφων και ταξιδιωτικών ρεπόρτερ, καθώς οι υπέροχοι χρωματικοί συνδυασμοί, το ανόθευτο παραδοσιακό χρώμα, η γαλήνη και η γραφικότητα του τοπίου συνθέτουν έναν «πίνακα ζωγραφικής» αξεπέραστης ομορφιάς.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το Νότιο Πήλιο και τους οικισμούς του.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024