Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«1000mods» όπως... Χιλιομόδι: Η ροκ μπάντα με το εμπνευσμένο όνομα στο in.gr

«1000mods» όπως… Χιλιομόδι: Η ροκ μπάντα με το εμπνευσμένο όνομα στο in.gr

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση To Χιλιομόδι Κορινθίας, με την κατάλληλη έξυπνη μετατροπή μεταφράστηκε σε… 1000mods και έδωσε το εμπνευσμένο όνομα στην ελληνική μπάντα που οργώνει ελληνικές και ευρωπαϊκές μουσικές σκηνές, με το… ηρωικό της βαν, σπέρνοντας παντού τον ήχο της -μια μίξη του rock ήχου των ‘70s και το heavy rock των ‘90s. Μάλιστα, μια […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

To Χιλιομόδι Κορινθίας, με την κατάλληλη έξυπνη μετατροπή μεταφράστηκε σε… 1000mods και έδωσε το εμπνευσμένο όνομα στην ελληνική μπάντα που οργώνει ελληνικές και ευρωπαϊκές μουσικές σκηνές, με το… ηρωικό της βαν, σπέρνοντας παντού τον ήχο της -μια μίξη του rock ήχου των ‘70s και το heavy rock των ‘90s.

Μάλιστα, μια από τις μεγαλύτερες στιγμές των 1000mods υπήρξε η εμφάνιση τους μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, στο επετειακό Rockwave Festival του περασμένου καλοκαιριού, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή με τους The Black Angels και The Black Keys:

«Το συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο και να μοιράζεσαι την σκηνή με τέτοια συγκροτήματα δεν περιγράφεται εύκολα», σημειώνει η μπάντα στη συνέντευξή της στο in.gr, καθώς αυτό τον καιρό ετοιμάζει τη μεγάλη της συναυλία στο stage του νέου χώρου «Πειραιώς 117», στην Αθήνα (19/12).

Για τους αναγνώστες που δεν το γνωρίζουν, θα θέλαμε να μας πείτε από πού προέκυψε το όνομα της μπάντας 1000mods.
«Το όνομα της μπάντας είναι μια αστεία μετάφραση του χωριού καταγωγής του κιθαρίστα μας, το Χιλιομόδι Κορινθίας, το οποίο μετατρέψαμε για πλάκα σε 1000mods και έμεινε».

Πως προσδιορίζετε τον ήχο σας και πώς αυτοχαρακτηρίζεστε;

«Ο ήχος μας είναι επηρεασμένος από τον rock ήχο των ‘70s σε συνδυασμό με το heavy rock των ‘90s. Δεν μας αρέσουν τόσο πολύ οι μουσικές ταμπέλες. Κάποιος θα μας πει stoner rock και κάποιος ψυχεδελικό heavy rock. Το rock είναι σίγουρο».

To Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ρίχνετε αυλαία στην περιοδεία για την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου σας, “Vulture” σε έναν νέο συναυλιακό χώρο το «Πειραιώς 117». Μιλήστε μας για αυτή τη συναυλία και όσα θα ακούσουμε εκεί, αλλά και για όσα έπονται του live.
«Ουσιαστικά εκείνη την μέρα κλείνει ο κύκλος συναυλιών που ξεκίνησε τον Μάη του 2014 με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ μας Vultures και ξεκινάμε την προπαραγωγή του επόμενου δίσκου μας. Στη συγκεκριμένη συναυλία θα παίξουμε κομμάτια από όλες τις κυκλοφορίες καθώς και κάποια νέα που ετοιμάζουμε αυτό τον καιρό».

Πώς πήγε η περιοδεία σας, επιστρέφετε ικανοποιημένοι;
«Η περιοδεία κράτησε ενάμιση χρόνο και περιλάμβανε δύο ευρωπαϊκές περιοδείες, μια δίμηνη headline και μια εικοσαήμερη ως support στους αμερικάνους Atomic Bitchwax, καθώς και πολλές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου εντός και εκτός συνόρων και ανυπομονούμε για τα επόμενα tours με το νέο δίσκο».

Έχει υπάρξει κάποιο ευτράπελο στη σκηνή ή κάποιο επεισοδιακό γεγονός μέχρι σήμερα;
«Ευτράπελα έχουν υπάρξει πολλά, κυρίως τεχνικού χαρακτήρα. Ενισχυτές να βγάζουν καπνούς, να πέφτει το ρεύμα στην διάρκεια της συναυλίας και μαγαζάτορες να μας σταματάνε λόγω των decibels».

Το καλοκαίρι σας είδαμε στη σκηνή του επετειακού Rockwave Festival, όπου το «μενού» εκείνη την 1η ημέρα είχε The Black Angels και The Black Keys. Θα θέλαμε να μας περιγράψετε εντυπώσεις και συναισθήματα.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπήρξαμε μέρος του συγκεκριμένου line up. Το συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο και να μοιράζεσαι την σκηνή με τέτοια συγκροτήματα δεν περιγράφεται εύκολα. Αυτή η βραδιά θα μας μείνει αξέχαστη, ειδικά επειδή συνδυάστηκε με απίστευτη καλοπέραση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Προσδοκίες και βλέψεις για να κατακτήσετε και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχουν;
«Το θέλουμε πάρα πολύ και ήδη έχουμε κάποιες επαφές. Ίσως με τον επόμενο δίσκο να το καταφέρουμε».

Ποια είναι η σχέση των μελών μεταξύ σας; Υπάρχουν διαφωνίες και… αψιμαχίες;
«Είμαστε φίλοι από παιδική ηλικία, προτού καν ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με την μουσική. Διαφωνίες και αψιμαχίες υπάρχουν πάντα μεταξύ ατόμων με τόση τριβή, αλλά πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να τις ξεπερνάμε».

Γνωρίζουμε ότι συνηθίζετε να οργώνετε τους δρόμους με ένα van που έχετε αγοράσει. Σας έχει απογοητεύσει ποτέ και επίσης πώς είναι μια τυπική μέρα στο δρόμο για την επόμενη συναυλία, μέσα στο van;
«Προς το παρόν το βαν έχει αποδειχτεί ηρωικό. Προσπαθούμε να το συντηρούμε όσο καλύτερα γίνεται γιατί τα χιλιόμετρα είναι πολλά και συνεχόμενα.

»Μια τυπική μέρα έχει ως εξής: Ξύπνημα, πρωινό και γρήγορα στο βαν γιατί συνήθως ξεκινάμε αργοπορημένοι. Μέσα στο βαν κάποιοι θα συνεχίσουν τον ύπνο, κάποιοι θα αναλωθούν σε συζητήσεις ή θα παίξουν videogames, μιας και έχουμε εξοπλίσει το van με κονσόλα και οθόνη».

Τι είναι αυτό που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα;
«Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την ευκολία των Ελλήνων να συνηθίζουν και να ξεχνούν καταστάσεις».

Έχοντας γνωρίσει και το κοινό άλλων χωρών, ποιες είναι οι διαφορές με το ελληνικό και ποια η γνώμη σας για το ελληνικό κοινό;
«Το ελληνικό κοινό είναι ίσως το πιο θερμό κοινό στο οποίο έχουμε παίξει. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδιοσυγκρασία του λαού μας, αλλά και φυσικά στο γεγονός ότι καταγόμαστε από εδώ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στις μόνες χώρες που έχουμε συναντήσει κάτι παρόμοιο είναι μόνο οι χώρες των Βαλκανίων και η Πολωνία.

»Στην κεντρική Ευρώπη το κοινό είναι πιο μετριοπαθές στις αντιδράσεις του. Δεν θα γίνει ποτέ ο μεγάλος χαμός την ώρα της συναυλίας, αλλά πάντα θα στηρίξουν αγοράζοντας merchandise και ίσως να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα για να ξαναδούν μια μπάντα που τους άρεσε πολύ».

Info
Πειραιώς 117, Κεραμεικός
Tη συναυλία θα ανοίξουν οι Godsleep
Προπώληση εισιτηρίων:
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 10€,
Μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 12€
Περισσότερες πληροφορίες δείτε και στη σελίδα του event στο Facebook

entertainment.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024