Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα τριήμερες αποδράσεις από την Αθήνα

Δέκα τριήμερες αποδράσεις από την Αθήνα

Μαρία Πετροπούλου Ποιος δεν θα ήθελε να κρατά το καλοκαίρι λίγο περισσότερο; Να μπορεί να απολαμβάνει κολύμπι στη θάλασσα και βόλτες στα όμορφα μέρη της Ελλάδας λίγο περισσότερο; Υπάρχει τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, ειδικά εάν συνδυαστούν με μια ακόμη ημέρα, αποτελούν μικρές «ανάσες» δροσιάς και διαφυγής από τη μεγάλη πόλη. […]

Μαρία Πετροπούλου

Ποιος δεν θα ήθελε να κρατά το καλοκαίρι λίγο περισσότερο; Να μπορεί να απολαμβάνει κολύμπι στη θάλασσα και βόλτες στα όμορφα μέρη της Ελλάδας λίγο περισσότερο;

Υπάρχει τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, ειδικά εάν συνδυαστούν με μια ακόμη ημέρα, αποτελούν μικρές «ανάσες» δροσιάς και διαφυγής από τη μεγάλη πόλη. Το μυαλό «ξεφεύγει», το σώμα αναζωογονείται και το καλοκαίρι μοιάζει να κρατά περισσότερο.

Το in.gr συγκεντρώνει δέκα προορισμούς, εύκολα προσβάσιμους από την Αθήνα με αυτοκίνητο ή με καράβι, οι οποίοι αποτελούν ιδανικές επιλογές για τριήμερες διακοπές.

Σέριφος

Ιδανικός προορισμός για τριήμερη απόδραση, με το χρόνο ταξιδιού να κυμαίνεται ανάμεσα στις δυο και στις τέσσερις ώρες, ανάλογα με το πλοίο (αργό ή ταχύπλοο). Η Σέριφος ενδείκνυται για ήρεμες διακοπές. Αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη στην ειδυλλιακή «διπλή» παραλία του Αγίου Σώστη, αλλά και της Ψιλής Άμμου, ενώ μετά το μπάνιο, υπάρχουν ποικίλες επιλογές για φαγητό και για ποτό, είτε στην Πάνω Χώρα, είτε στο λιμάνι.. Επίσης, δεν πρέπει κανείς να φύγει από το νησί, εάν δεν πιει καφέ στην γραφική Πάνω Χώρα, με την όμορφη εκκλησία και το επιβλητικό Δημαρχείο να ολοκληρώνουν το κυκλαδίτικο σκηνικό. Τέλος, σε περίπου δέκα λεπτά από εκεί ο επισκέπτης θα βρεθεί στο Κάστρο. Η μαγευτική θέα που θα αντικρίσει από εκεί, θα τον αποζημιώσει για τη δεκάλεπτη ανάβαση.

Διαβάστε περισσότερα για τη Σέριφο στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Κύθνος

Σε μια ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου ή σε τρεις περίπου ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, ο επισκέπτης θα αποβιβαστεί στο κουκλίστικο αυτό νησί των Κυκλάδων, που παραμένει ανεξερεύνητο, ακόμη, από τον πολύ κόσμο. Διακρίνεται για την γραφική Χώρα, για τα κρυστάλλινα νερά και για τις εκδρομές στα όμορφα χωριά της. Η παραλία Κολώνα, από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού, μαγνητίζει με την ιδιαιτερότητά της. Η θάλασσα χωρίζεται στη μέση από μια λωρίδα άμμου και δημιουργούνται, έτσι, δυο αμμουδιές. Πολλές είναι οι παραλίες που ξεχωρίζουν στην Κύθνο- ενδεικτικά αναφέρονται η Γαϊδουρόμαντρα, ο Άγιος Σώστης, το Σιμουσί και το Κουρί.

Παράλληλα, το νησί διατίθεται για βόλτες στα πλακόστρωτα καλντερίμια, για επίσκεψη στα δυο Κάστρα, στο σπήλαιο Καταφύκι, ενώ παρουσιάζει και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύθνο στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Πόρος

Σε μια «ανάσα» από την Αθήνα, μπορεί κανείς να βρεθεί στον αρχοντικό Πόρο. Κάποτε, η Σφαιρία και η Καλαυρεία, δυο νησάκια, ενώθηκαν και δημιούργησαν το στολίδι του Αργοσαρωνικού, που στέκεται απέναντι από τον Γαλατά.

Το Ασκέλι περιμένει τους επισκέπτες για να τους υποδεχτεί στην «πλούσια» αγκαλιά του, προσφέροντας ποικίλες επιλογές για φαγητό, καφέ, αλλά και για ατμοσφαιρικές βόλτες. Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι ένας γραφικός κολπίσκος με πράσινα, από τα πεύκα, νερά, ο Ρωσικός Ναύσταθμος ξεχωρίζει, ενώ αν κάποιος θελήσει να πραγματοποιήσει και θαλάσσια σπορ, τότε το Νεώριο είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο επισκέπτης μπορεί, επίσης, να απολαύσει ηλιοβασίλεμα στο Ρολόι, αλλά και να βρεθεί στο ιερό του Ποσειδώνα.

Διαβάστε περισσότερα για τον Πόρο στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σπέτσες

Από τα ομορφότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες, το νησί με τον κοσμοπολίτικο αέρα, αποτελεί μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για τριήμερη απόδραση. Ο επισκέπτης θα κάνει βόλτα στην ιστορική Ντάπια, στο Παλαιό Λιμάνι, θα περιπλανηθεί στην πλατεία του Ρολογιού και στη γειτονιά της Κουνουπίτσας, θα γνωρίσει το Ποσειδώνιον και θα δει το μουσείο της Μπουμπουλίνας και το αρχοντικό Χατζηγιάννη-Μέξη.

Για μπάνιο τώρα, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Κουζουνός και ο Βρέλλος είναι κάποιες μόνο από τις παραλίες που αξίζει να κολυμπήσει κανείς. Το βράδυ δε, η ατμόσφαιρα στη Ντάπια και στο Παλαιό Λιμάνι «φορά» το ρομαντικό της πρόσωπο και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό ή το φαγητό τους, μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Πόρτο Χέλι, ένα όμορφο «ησυχαστήριο» που αξίζει κανείς να επισκεφθεί για σύντομη εξερεύνηση.

Διαβάστε περισσότερα για τις Σπέτσες στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τζια

Η Κέα, ή αλλιώς Τζια ανήκει στις Κυκλάδες και προσφέρεται απλόχερα για μια σύντομη απόδραση. Ο επισκέπτης θα κολυμπήσει σε όμορφες παραλίες, όπως τα Ξύλα, ο Κούνδουρος, το Σπαθί και η Συκαμιά, ενώ υπάρχουν και οι πιο δυσπρόσιτες, όπως ο Καλόγηρος και ο Βρόσκοπτος, που διατηρούν τον αγνό τους χαρακτήρα.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Μοναστήρι της Καστριανής, ένα τοπίο άγριο, και βόλτες στην Κορρησία και στην Ιουλίδα. Πολλές είναι και οι επιλογές για φαγητό- ιδιαίτερα για θαλασσινά- για ποτό, αλλά και για αγορά ντόπιων προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα για τη Τζια στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Πήλιο

Ένας προορισμός που συνδυάζει το μπλε της θάλασσας με το πράσινο των δέντρων. Τα σπίτια ξεχωρίζουν, καθώς διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, ενώ οι παραλίες του Πηλίου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές των νησιών. Αξίζει το κολύμπι στο Μυλοπόταμο και στον Άγιο Ιωάννη, αφού τα νερά είναι καταγάλανα και πρόκειται για μέρη που προσεγγίζονται εύκολα από την Τσαγκαράδα.

Η φυσική ομορφιά εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη, ο οποίος βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πηγές, ενώ το καταπράσινο δάσος προσδίδει ηρεμία και χαλάρωση.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές για φαγητό. Οι ταβέρνες είναι προσεγμένες και συνδυάζουν εδέσματα που «μπλέκουν» επιτυχημένα τις παραδοσιακές με τις μοντέρνες γεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το Πήλιο στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Μονεμβασιά

Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς έχει τη δύναμη να παρασύρει τον επισκέπτη στο πιο γοητευτικό ταξίδι. Με τον επιβλητικό βράχο-γνωστός λόγω σχήματος και ως Γιβραλτάρ, να δεσπόζει, η καρδιά της Μονεμβασιάς χτυπά στην παλιά πόλη. Γραφικά και πλακόστρωτα σοκάκια, πέτρινα σπίτια και πολλές όμορφες γωνιές μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Για μπάνιο ενδείκνυνται το Πορτέλο, η παραλία Πορί και ο Ξιφίας. Επίσης, ο τόπος είναι ορμητήριο και για κοντινές εκδρομές. Το Κυπαρίσσι αποτελεί αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό με υπέροχα νερά, η Μάνη φημίζεται για την γοητεία της κι ο Γέρακας, γειτονικό ψαροχώρι, διακρίνεται για τις επιλογές καλού φαγητού.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μονεμασιά στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ναύπακτος

Η γραφική ρουμελιώτικη πόλη, αποτελεί το στολίδι της Αιτωλοακαρνανίας και φημίζεται για τη ρομαντική της ατμόσφαιρα. Οι βόλτες στο μεσαιωνικό λιμάνι και η μαγευτική θέα από το ενετικό Κάστρο παρασύρουν τον επισκέπτη σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στο χρόνο.

Οι παραλίες που πρέπει να αναφερθούν είναι το Μοναστηράκι, η Χιλιαδού, το Γρίμποβο, ο Πλατανίτης και η Ψανή, ενώ για φαγητό και ποτό υπάρχουν ποικίλες επιλογές, με φόντο το βενετσιάνικο λιμάνι, την καρδιά της πόλης, που χτυπά από το πρωί έως το βράδυ.

Πολλά είναι τα όσα αξίζει να δει κανείς στη Ναύπακτο. Το Φετιχέ Τζαμί, ο Πύργος Μπότσαρη, το Ρολόι, ενώ μια βόλτα στο Στενοπάζαρο ολοκληρώνει την περιπλάνηση. Κάθε σημείο στην πόλη, κάθε μέρος κρύβει τη δική του ιστορία και συνθέτει το δικό κομμάτι στο όμορφο αυτό παζλ που ονομάζεται Ναύπακτος.

Διαβάστε περισσότερα για τη Ναύπακτο στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Καλαμάτα- Μεθώνη- Κορώνη

Νομός της Ελλάδος που κρύβει αναρίθμητες ομορφιές, περιοχές της Μεσσηνίας αποτελούν ιδανική αφορμή για σύντομες αποδράσεις. Με σημείο εκκίνησης την όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Καλαμάτας, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει γραφικά χωριά, τα οποία, είναι βέβαιο, ότι θα τον μαγέψουν με τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα.

Η Κορώνη γοητεύει με τις όμορφες παραλίες, το νησάκι Βενέτικο και το Φρούριό της, ενώ η Πύλος φημίζεται για την Βοϊδοκοιλιά, μια εκπληκτική παραλία. Συνεχίζοντας, η Μεθώνη κερδίζει τα βλέμματα με τα αξιοθέατά της- το Κάστρο και το Μπούρτζι είναι δυο μόνο από αυτά- αλλά και με την παραλία Άμμο στη Σαπιέτζα.

Ακόμη, η Καρδαμύλη αποτελεί πανέμορφη εκδρομή, με τις παραλίες Ριτσιά, Φονέας, Καλογριά και Δελφίνια να ξεχωρίζουν.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν η Νέδα και το Πολυλίμνιο. Ο πρώτος τόπος αποτελεί το μοναδικό «θηλυκό» ποτάμι της Ελλάδος και ο δεύτερος συγκλονίζει με το φυσικό του περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μεσσηνία στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Κατάκολο- Αρχαία Ολυμπία- Κυλλήνη

Η Ηλεία ενδείκνυται για τριήμερη απόδραση, προσφέροντας στον επισκέπτη ήρεμες διακοπές. Η πρωτεύουσά της, ο Πύργος, είναι μια σύγχρονη πόλη, με το Κατάκολο να είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η παραλία του είναι μεγάλη, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει στη Σκαφιδιά, στον Άγιο Ανδρέα ή στη Μπούκα. Τα μέρη αυτά προσφέρουν και επιλογές για καφέ και φαγητό.

Παράλληλα, μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Αρχαία Ολυμπία, τα Λουτρά της Κυλλήνης και το Αρκούδι.

Διαβάστε περισσότερα για την Ηλεία στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Κράτα το
Κράτα το
Κράτα το
Κράτα το

entertainment.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024