Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα γιορτινοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής

Δέκα γιορτινοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής

Το in.gr προτείνει δέκα αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, εντός και εκτός Ελλάδος, οι οποίες καλύπτουν κάθε προτίμηση και είναι προσβάσιμες σε σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά βρίσκονται προ των πυλών και η εορταστική ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα έντονη. Οι γιορτινές προετοιμασίες είναι στο ζενίθ, ενώ προγραμματίζονται και οι ανάλογες αποδράσεις. Μια εξόρμηση, είτε εντός Ελλάδος, είτε εκτός, αναζωογονεί, ξεκουράζει και γεμίζει τον ταξιδιώτη ενέργεια, αλλά και όμορφες εικόνες.

Οι περισσότεροι θα έχουν ήδη σχεδιάσει τις εκδρομές τους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι λειτουργούν με τη λογική της «τελευταίας στιγμής» και πραγματοποιούν τις εξορμήσεις τους με αυθορμητισμό. Το in.gr προτείνει δέκα αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, εντός και εκτός Ελλάδος, οι οποίες καλύπτουν κάθε προτίμηση και είναι προσβάσιμες σε σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο. Παραδοσιακά και γραφικά χωριά, επιβλητικά φυσικά τοπία, φιλόξενες πόλεις της Ελλάδος, αλλά και ιδιαίτερες πόλεις του εξωτερικού.

Ορεινή Κορινθία

Μια περιοχή προικισμένη αφειδώλευτα από τη φύση, μαγνητίζει τον επισκέπτη. Τα Τρίκαλα Κορινθίας χωρίζονται σε Άνω, Μεσαία και Κάτω. Η κάθε συνοικία αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, ενώ και οι τρεις προσφέρουν άνετη διαμονή, νόστιμες τοπικές γεύσεις και ιστορική περιήγηση.
Παράλληλα, ένα σημείο που αξίζει την προσοχή του ταξιδιώτη, είναι η τεχνητή Λίμνη Δόξα, στο δήμο Φενεού. Η λίμνη μετρά δέκα με 15 χρόνια ζωής και το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό.
Άλλες όμορφες στάσεις στην Ορεινή Κορινθία αποτελούν τα χωριά Καστανιές και Καρυές, αλλά και το χωριό Κεφαλάρι στη Στυμφαλία.

Παρνασσός


Η κοσμοπολίτικη Αράχοβα, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα χειμερινά τουριστικά κέντρα της χώρας. Ο τόπος αυτός είναι ιδανικός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, μιας που σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Παρνασσός. Επίσης, η Αράχοβα διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων, καφέ και εστιατορίων, ενώ αξίζει να προτιμήσει κανείς και τα ντόπια, παραδοσιακά προϊόντα της. Τέλος, η κωμόπολη διαθέτει αρκετά σημαντικά αξιοθέατα, ενώ σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση βρίσκονται οι Δελφοί, το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας.

Σε κοντινή απόσταση, βέβαια, βρίσκεται και το πανέμορφο μικρό χωριό, Αγόριανη ή Επτάλοφος, που «απλώνεται» σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά του Παρνασσού. Το μέρος αυτό, απομακρύνεται από τα έντονα «φώτα» της Αράχοβας και κινείται σε ήρεμους ρυθμούς. Καιρού επιτρέποντος, η Αγόριανη μπορεί να αποτελέσει και το ορμητήριο για ποικίλες δραστηριότητες.

Ζαγοροχώρια


Μια φορά στο Ζαγόρι, το οποίο χωρίζεται σε Ανατολικό, Δυτικό και Κεντρικό, δεν είναι αρκετή για να βιώσεις τη μαγεία του και να «ρουφήξεις» κάθε λεπτό από τις ανεξάντλητες φυσικές του ομορφιές. Τα Ζαγοροχώρια, τα οποία βρίσκονται βορείως των Ιωαννίνων, διακρίνονται για τα παραδοσιακά κτίσματα, την επιβλητική φύση και την αίσθηση ηρεμίας, συνθέτοντας το ιδανικό τοπίο χριστουγεννιάτικης εξόρμησης.

Πήλιο


Ένας τόπος που γοητεύει τους επισκέπτες, χάρη στην εναλλαγή των τοπίων που προσφέρει. Το Πήλιο έχει αναρίθμητα όμορφα σημεία. Ένα από αυτά είναι το χωριό Μηλιές, ένα πολύ ιδιαίτερο χωριουδάκι, μέσα στη φύση. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων, η γραφική πλατεία ενδείκνυται για φαγητό και καφέ, ενώ αξίζει κανείς να επισκεφθεί τη διαδρομή του «Μουτζούρη», του ιστορικού τρένου. Επίσης, πολλά είναι και τα κοντινά μέρη, τα οποία ξεχωρίζουν και προσφέρουν ηρεμία, όπως η Βυζίτσα, οι Πινακάτες και ο Άγιος Γεώργιος.

Μονεμβασιά


Η Μονεμβασιά γράφει το δικό της χριστουγεννιάτικο παραμύθι και συνθέτει το δικό της παραμυθένιο σκηνικό δίπλα στη θάλασσα. Ένα ταξίδι στο παρελθόν ξεκινά, με το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, συνεχίζει με ρομαντικές βόλτες στα γραφικά πλακόστρωτα και ολοκληρώνεται με τα κάλαντα και τα κλασικά αμυγδαλωτά.

Θεσσαλονίκη


Κλασική αξία και αγαπημένη πόλη. Η συμπρωτεύουσα «φορά» τα γιορτινά της και αναμένει τον επισκέπτη για να τον «τυλίξει» στη γοητεία της. Η φωτισμένη Αριστοτέλους, η γεμάτη με κόσμο αγορά Μοδιάνο, οι ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης, αλλά και οι σταθερά εξαιρετικές γεύσεις, καθιστούν τη Θεσσαλονίκη μια πολλή καλή χριστουγεννιάτικη εξόρμηση.

Ρώμη


Μια πόλη- ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Μια πόλη που είναι αδύνατο να «χορτάσει» κανείς, όσες φορές και να την επισκεφτεί. Πλούσια ιστορία, έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον, εξαιρετικές γεύσεις και ατελείωτες βόλτες. Η «θεατρική» Πιάτσα Ναβόνα, το επιβλητικό Φοντάνα ντι Τρέβι, τα ρομαντικά Ισπανικά Σκαλιά, το ιστορικό Κολοσσαίο, το Βατικανό…Η Ρώμη είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μνημείο, που ξεδιπλώνει την ομορφιά της κάθε εποχή του χρόνου.

Μάλτα


Μια πόλη που εμπνέει γλυκύτητα και ηρεμία. Μια πόλη με χαρακτηριστική και γραφική πρωτεύουσα, τη Βαλέττα, αλλά και με πολλά σημεία που προσφέρουν υπέροχη θέα. Το αρχιπέλαγος αυτό της Μεσογείου προσφέρει «μυστηριακές» βόλτες στη Μεδίνα, την παλιά πρωτεύουσα, αλλά και έντονη επαφή με την τοπική αυθεντική ζωή στις Τρεις Πόλεις. Μόλις μισή ώρα από τη Βαλέττα βρίσκεται το όμορφο προάστιο Άγιος Ιουλιανός, ενώ σε λίγα λεπτά με το πλοίο της γραμμής, ο επισκέπτης θα βρεθεί στο νησί Γκότσο, αλλά και σε γραφικά ψαροχώρια.

Βουκουρέστι


Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αλλά και η μεγαλύτερη πόλη της, είναι αρκετά ελκυστική. Διαθέτει μεγάλες λεωφόρους και επιβλητικά μνημεία, εντυπωσιακά πάρκα και ατμοσφαιρικά εστιατόρια. Όλα αυτά σε συνδυασμό καθιστούν το Βουκουρέστι σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο γιορτινό προορισμό.

Μπάνσκο


Η πόλη που βρίσκεται στο όρος Πιρίν της Βουλγαρίας έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε δημοφιλές τουριστικό χειμερινό θέρετρο. Το βουλγαρικό αυτό χωριό δεν ανήκει στην κατηγορία των τυπικών χωριών της χώρας και διακρίνεται για τα γραφικά σοκάκια και τα επιβλητικά πετρόχτιστα σπίτια. Παράλληλα, το μέρος προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιδοθεί στα αγαπημένα του χειμερινά σπορ, να χαλαρώσει, αλλά και να γευθεί νόστιμες γεύσεις.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024