Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε τραυματίες από πυρκαγιές στα Οινόφυτα και στο Ζευγολατιό

Πέντε τραυματίες από πυρκαγιές στα Οινόφυτα και στο Ζευγολατιό

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών, στο 39ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας (Οινόφυτα). Δύο τραυματίες διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο. Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών, στο 39ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στα Οινόφυτα. Λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς δύο άνδρες, που είχαν βγει έξω από τον χώρο όταν έφθασε η Πυροσβεστική, διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Σε ύφεση βρίσκεται και πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση και δάσος, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς όταν ανατράπηκε ρυμούλκα αγροτικού μηχανήματος με το οποίο επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, που μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, καθώς δεν υπάρχει δρόμος για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι τρεις πυροσβέστες -εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρότερα τραυματισμένος- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου εξετάστηκαν στα Επείγοντα.

Στο νοσοκομείο μετέβη και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.

Ο σοβαρότερα τραματισμένος πυροσβέστης διακομίστηκε με το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 50 άνδρες και 19 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 23 άτομα. Από αέρος επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου pzl μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Εξάλλου, αγώνα και με το χρόνο, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της έντασης των ανέμων, ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουν από τις 5.00 το απόγευμα με την πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται σε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου, δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, Έβρου και Ροδόπης μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής.

Στο μεταξύ κατασβέστηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε καλαμιές στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και οκτώ άνδρες.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 55 αστικές πυρκαγιές,48 δασικές πυρκαγιές και 29 παροχές βοηθείας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει μεταβεί στη Ζάκυνθο και ερευνά τα περιστατικά εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024