Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bazaar με σχολικά είδη από τη UNICEF σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Bazaar με σχολικά είδη από τη UNICEF σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Σε όλο τον κόσμο, πάνω από 120 εκατομμύρια παιδιά, από 6 έως 15 ετών, δεν φοιτούν στο σχολείο, εκ των οποίων το 53% είναι κορίτσια. Περισσότερο από το μισό όλων των παιδιών εκτός σχολείου, βρίσκονται στην υπο-Σαχάρια Αφρική, ενώ ένα στα τέσσερα παιδιά σε χώρες που πλήττονται από κρίσεις.

Σε όλο τον κόσμο, πάνω από 120 εκατομμύρια παιδιά, από 6 έως 15 ετών, δεν φοιτούν στο σχολείο, εκ των οποίων το 53% είναι κορίτσια. Περισσότερο από το μισό όλων των παιδιών εκτός σχολείου, βρίσκονται στην υπο-Σαχάρια Αφρική, ενώ ένα στα τέσσερα παιδιά σε χώρες που πλήττονται από κρίσεις.

Λίγο πριν την έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς, η UNICEF καλεί όλους τους γονείς και τα παιδιά να διαλέξουν τα σχολικά τους είδη από τη μεγάλη συλλογή του Οργανισμού, ενισχύοντας τα προγράμματά του σε περιοχές που δεν υπάρχουν σχολεία.

Κάθε προϊόν «κρύβει» μέσα του ένα εμβόλιο, ένα πιάτο φαγητό και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά σε όλο τον κόσμο να πάνε στο σχολείο, ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Σοφία Τζιτζίκου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος, την πρώτη ημέρα του παζαριού με τα σχολικά είδη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές δημοτικού σχολείου του Πειραιά, οι οποίοι βροντοφώναξαν «με το χέρι στην καρδιά, λέμε δυνατά, σχολείο για όλα τα παιδιά».

«Για τη UNICEF, η εκπαίδευση είναι εξίσου σημαντική με την τροφή, ώστε τα παιδιά να μορφωθούν και να έχουν δικαίωμα στην ανάπτυξη» τόνισε η κ. Τζιτζίκου. Παράλληλα, περνάμε το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Είναι χαρά και για το γονιό και για το παιδί, να βοηθάει τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου, πρόσθεσε.

Στον ίδιο χώρο διοργανώνεται έκθεση ζωγραφικής για το έργο της UNICEF και την προώθηση της εκπαίδευσης των παιδιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ο Οργανισμός ήρθε στη χώρα μας πρώτη φορά το 1946, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διανέμοντας συσσίτιο. Από την επόμενη χρονιά και για 22 χρόνια (1947-1969), είχε συνεχή παρουσία στην Ελλάδα με προγράμματα για ανάπηρα παιδιά, βασικής ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, ελέγχου φυματίωσης και σύφιλης, διατροφής παιδιών, παστερίωση γάλακτος κα.

Το παζάρι σχολικών ειδών λειτουργεί από σήμερα, 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στον εκθεσιακό χώρο του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα. Επίσης, στο 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (από 1 έως και 17 Σεπτεμβρίου) και στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, (από 1 έως και 17 Σεπτεμβρίου). Τέλος τα τετράδια της UNICEF διατίθενται στα ΕΛΤΑ και σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. Επιπλέον, μπορεί κανείς να παραγγείλει μέσω της ιστοσελίδας.

Κορυδαλλός

Ο Δήμος Κορυδαλλού, σε συνεργασία με όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης, πραγματοποιούν για πρώτη φορά μια ενέργεια κοινωνικού χαρακτήρα, με στόχο την υποστήριξη σε σχολικά είδη των μαθητών της πόλης, που έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους βιβλιοπώλες του Κορυδαλλού, οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν τους μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ενισχύοντας το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» και την Τράπεζα ειδών πρώτης ανάγκης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.

Για τον σκοπό αυτό, καλούν τους δημότες που θα κάνουν τις αγορές τους για τη νέα σχολική χρονιά από τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία, να εκφράσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη, αγοράζοντας κάποιο επιπλέον προϊόν, το οποίο μπορούν να αφήσουν στο ειδικό σημείο συλλογής σχολικών προϊόντων που θα υπάρχει σε κάθε κατάστημα.

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει όλο τον Σεπτέμβριο, με στόχο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου όλα τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και στους μαθητές.

Επίσης, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου συνεχίζει και φέτος να συγκεντρώνει σχολικές τσάντες και κασετίνες στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, 3ος όροφος, τηλ. 213-2129333.

Τρίκαλα

Συνεχίζεται και φέτος η πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για ενίσχυση των οικονομικώς αδύναμων μαθητών. Για το σχολικό έτος 2017-2018 ο Δήμος καλεί τον κόσμο να προσφέρει βιβλία, βοηθήματα, στιλό, μολύβια, τετράδια, τσάντες, κασετίνες, και άλλα σχολικά είδη, στο γραφείο του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού επί της οδού Γαριβάλδη 8 (Πνευματικό Κέντρο), στον 1ο όροφο και ώρες 8:00-14:00, καθημερινώς, μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Ηράκλειο Κρήτης

Ξεκίνησε την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 του μήνα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η συγκέντρωση σχολικών ειδών «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου» με σκοπό τη διάθεσή τους σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 έως 14:30 στα παρακάτω σημεία:

Γραμματεία Δ/σης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου (Δ/νση: Ανδρόγεω 1, τηλ. 2813409112)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγ. Τριάδας(Δ/νση: Βουρδουμπάδων 12, τηλ. 2810 333261)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Κατσαμπά (Δ/νση: Αγησιλάου 4, Tηλ. 2810 301437)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Πόρου (Δ/νση: Μ. Κωνσταντίνου 15, τηλ..2810 330318)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσσου (Δ/νση: Μιχ. Αρχαγγέλου & Μίνωος, τηλ. 2810 256271)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Δειλινά (Δ/νση: Εργοτέλους & Πύρου, τηλ. 2810 313039)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως (Δ/νση: Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου, τηλ. 2810 315453)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Μασταμπά (Δ/νση: Π. Φωτίου 46, τηλ. 2810 360973)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας (Δ/νση: Ιπποκράτους 8, τηλ. 2810 360399)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη (Δ/νση: Χατζάκη 40, τηλ. 2810 235675)

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού (Δ/νση: Διονυσίου 13, Τηλ. 2810 221738)

Κεφαλονιά

Ο Δήμος Κεφαλονιάς συγκεντρώνει σχολικά είδη, όπως: τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, με σκοπό να διατεθούν σε μαθητές οικογενειών του Δήμου, οι οποίοι χρήζουν στήριξης.

Τα σχολικά είδη θα συλλέγονται έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Όσοι θα ήθελαν να συνδράμουν, μπορούν να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, από Δευτέρα έως Πέμπτη 08:00 πμ έως 13:00 μμ, στο κτίριο «Ξενία» στο Αργοστόλι, τηλέφωνο: 26710-22506,26713-62655, καθώς και στα κατά τόπους προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12:00 έως 14:00.

* «Βοήθεια στο Σπίτι» ΔΕ Ελειού-Πρόννων, Χιονάτα (πρώην κοινοτικό γραφείο), τηλέφωνο: 26710-81706

* «Βοήθεια στο Σπίτι» ΔΕ Ερίσου, Πατρικάτα (πρώην Δημ. Σχολείο) τηλέφωνο: 26740-51191

* «Βοήθεια στο Σπίτι» ΔΕ Σάμης, Γριζάτα (πρώην Δημ. Σχολείο), τηλέφωνο: 26740-22971

* «Βοήθεια στο Σπίτι» ΔΕ Παλικής, Ληξούρι (πρώην ΠΙΚΠΑ) τηλέφωνο:26710-91342

* «Βοήθεια στο Σπίτι» ΔΕ Λειβαθούς, Καραβάδος (κτίριο ΚΑΠΗ) τηλέφωνο: 26710-68312

* «Βοήθεια στο Σπίτι» ΔΕ Πυλάρου, Αγ.Ευφημία (κτίριο Δημοτικών υπηρεσιών) τηλέφωνο:26740-61960.

Ναύπακτος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Ναυπακτίας, συγκεντρώνει σχολικά είδη σε μια προσπάθεια να καλύψει όσες περισσότερες οικογένειες είναι δυνατόν: σχολικές τσάντες, ξύστρες, μπλοκ ζωγραφικής, φάκελοι με λάστιχο, τετράδια (όλα τα είδη), κασετίνες, μαρκαδόρους, μπλοκ ακουαρέλας, μολύβια, ντοσιέ, ξυλομπογιές, ξυλάκια αριθμητικής, στιλό, κόλλες (στικ και υγρές), ψαλίδια, κόλλες γλασέ, γόμες, πλαστελίνες, χάρακες, διαβήτες, κόλλες Α4.

Τα σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών είναι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας, Φαρμάκη 26 -παλιό ΚΑΠΗ), η Παπαχαραλάμπειος Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου και βιβλιοπωλεία της πόλης.

Επιπλέον από σήμερα, Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου έως και 10 του μήνα, θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη σε διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φαρμάκη.

Κοζάνη

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά φέτος, η οργάνωση «Άρσις» στην Κοζάνη μαζεύει σχολικά είδη για παιδιά που οι οικογένειές τους αδυνατούν να στηρίξουν τη σχολική φοίτηση των παιδιών.

Η συλλογή σχολικών ειδών θα διαρκέσει ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, στον πλακόστρωτο δρόμο της Αγ. Χριστοφόρου, στον αριθμό 6, καθημερινά 06:00 με 08:00 το απόγευμα.

Σχολικές τσάντες και κασετίνες (και μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση), μολύβια και στιλό, τετράδια, γόμες και ξύστρες, χαρτί Α4, διορθωτικά, μπλοκ ζωγραφικής και ακουαρέλες, τέμπερες και κηρομπογιές,

μαρκαδόροι, ξυλομπογιές και πινέλα, κόλλες (υγρές και στικ), γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κα), πλαστελίνες, ψαλιδάκια, διαφάνειες και άλλα, είναι κάποια από τα υλικά, για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση, μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, ή μέσω της σελίδας facebook.com/Arsis.Kozanis.

Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, καλεί όλους να βοηθήσουν στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει διάφορα σχολικά είδη (στιλό, μολύβια, τετράδια, γομολάστιχες, μαρκαδόρους, σχολικές τσάντες κλπ), αλλά και παιχνίδια, προκειμένου να βοηθηθούν αρκετά παιδιά των σχολείων του Ευηνοχωρίου.

Είναι μια προσπάθεια που ο Σύλλογος ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, παραδίδοντας όλα αυτά τα σχολικά είδη που συγκέντρωνε στο δημοτικό σχολείο Ευηνοχωρίου, όπου οι δάσκαλοί του τα διέθεσαν σε παιδιά ευπαθών ομάδων.

Τόπος συγκέντρωσης σχολικών ειδών θα είναι και φέτος το γραφείο του συλλόγου και θα συγκεντρώνονται από σήμερα Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, έως την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 26310-39219, 26310-38306, 26310-23580, 6948211528.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024