Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα διοικητικά «κόλπα» για τη λειτουργία του ΚΥ Πάργας

Τα διοικητικά «κόλπα» για τη λειτουργία του ΚΥ Πάργας

Αχαρακτήριστα είναι τα όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το Κέντρο Υγείας Πάργας ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου

Το Κέντρο Υγείας της Πάργας παρουσιάζει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς υπηρετούν τρία άτομα, ο συντονιστής και δύο αγροτικοί γιατροί εκ των οποίων ο ένας είναι σε αναρρωτική άδεια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Νικολόπουλος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού ενόψει και του καλοκαιριού, που η Πάργα κατακλύζεται από τουρίστες, στις 20 Απριλίου έδωσε εντολή σε δύο γιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού να καλύψουν Κέντρο Υγείας Πάργας παρότι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό εφημεριών.

«Οι δύο ιατροί που πήραν την εντολή, λόγω ασθένειας δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάργας. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έφυγε από την Πάτρα και μεσάνυχτα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Ζήτησε επιτακτικά από τους γιατρούς να μεταβούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για να τσεκάρουν εκεί τις αναρρωτικές τους άδειες. Η μία πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο συνοδεία δικούς της ανθρώπου. Η άλλη γιατρός είπε στον διοικητή ότι δεν διαθέτει αυτοκίνητο και εκείνος την διέταξε να πάρει ταξί. Όταν του είπε δεν έχει χρήματα για ταξί έστειλε ασθενοφόρο στο σπίτι της (ασθενοφόρα για τους ασθενείς έκτακτα περιστατικά δεν υπάρχουν). Πράγματι η μία ιατρός με αυτοκίνητο και η άλλη ιατρός με ασθενοφόρο διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε η ασθένεια τους!», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τελικά, λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας του ΚΥ Πάργας δόθηκε με αναστολή της εφημερίας του ΚΥ Φιλιππιάδας αφού η μοναδική γιατρός που υπηρετεί εκεί πήρε εντολή να μεταβεί στην Πάργα.

«Το Κέντρο Υγείας Πάργας αλλά και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της περιοχής κανονικά εφημερεύουν καθημερινά. Οι πολίτες κάθε περιοχής δεν μπορούν να επιλέγουν ποια ημέρα θα αρρωστήσουν, όταν είναι ανοικτό το Κέντρο Υγείας. Η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας αλλά και ο διοικητής  της 6ης ΥΠΕ  αφήνουν τους πολίτες  της ευρύτερης περιοχής απροστάτευτους,  θέτοντος σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με δεδομένη την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ στην περιοχή», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024