Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπημένη Ανδρος

Αγαπημένη Ανδρος

H πεμπτουσία της πολυτέλειας είναι να βρεθείς στην παραλία Ζορκός και να τη μοιράζεσαι με ελάχιστα άτομα, γεγονός που συμβαίνει όλες τις περιόδους εκτός από την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

Τα τελευταία χρόνια η Ανδρος έχει γίνει ο αγαπημένος μου προορισμός για διακοπές. Είχα την τύχη να ξαναβρεθώ μετά από χρόνια με μια παιδική μου φίλη, η οποία το 2005 αποφάσισε να αφήσει την καριέρα της στις δημόσιες σχέσεις, να αφήσει την πολύπαθη Αθήνα και να πάει να ζήσει στην Ανδρο, απ’ όπου κατάγεται.

Το νησί αν και ανήκει στις Κυκλάδες έχει μια ιδιαίτερη ιδιομορφία που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά: έχει ψηλά βουνά, πολύ πράσινο και τρεχούμενα νερά που δημιουργούν ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Διαθέτει περισσότερες από 350 παραλίες, μεγάλες και μικρές, οι οποίες είναι η μία πιο όμορφη από την άλλη. Στις περισσότερες εκβάλουν ποτάμια και χείμαρροι που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν ένα σχεδόν εξωτικό σκηνικό.

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι τα Αχλα, αλλά η αγαπημένη μου είναι ο Ζόρκος. Μια τεράστια παραλία με βαθυγάλαζα νερά και ψιλή άμμο, η οποία επειδή είναι λίγο δύσκολη στην πρόσβαση σου προσφέρει τη δυνατότητα να την απολαύσεις με πολύ λίγο κόσμο.

Ειλικρινά η πεμπτουσία της πολυτέλειας είναι να βρεθείς σε αυτή την παραλία και να τη μοιράζεσαι με ελάχιστα άτομα, γεγονός που συμβαίνει όλες τις περιόδους εκτός από την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, που είναι και η μοναδική περίοδος που το νησί έχει πολλούς τουρίστες.

Στα περισσότερα εστιατόρια και ταβέρνες το φαγητό είναι αρκετά καλό. Το αγαπημένο μου είναι «Του Ζοζέφ», το μικρό καφενεδάκι στον Πιτροφό, ένα ορεινό χωριό, όπου η μαγείρισσα Κατερίνα Ρεμούνδου προσφέρει κάθε μέρα λίγα, αλλά συγκλονιστικά πιάτα, με κρέατα, λαχανικά και τυροκομικά προϊόντα εγχώρια και της εποχής.

Βασικό πόλο έλξης αποτελεί φυσικά και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή που κάθε καλοκαίρι διοργανώνει συγκλονιστικές εκθέσεις. Εφέτος από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν μια έκθεση με έργα του μεγάλου ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, που έφυγε από τη ζωή το 2017 έχοντας αφήσει πίσω του ένα σημαντικότατο έργο.

Και βέβαια αν βρεθείτε ποτέ στο νησί μη ξεχάσετε να περπατήσετε σε ένα από τα υπέροχα μονοπάτια του. Το νησί διαθέτει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 300 χλμ σε μήκος. Το προσβάσιμο δίκτυο ανέρχεται σήμερα σε 150 χλμ. περίπου.

Είναι ένας μοναδικός τρόπος για να ζήσετε και να απολαύσετε τις ομορφιές της Ανδρου που ανάμεσα στις άλλες περιλαμβάνονται μικρά δάση, καταρράκτες, αλλά και εντυπωσιακά δείγματα της ντόπιας αρχιτεκτονικής, όπως νερόμυλοι, ανεμόμυλοι, γεφύρια αρκετά εκ των οποίων τοξωτά και εκατοντάδες ξωκλήσια.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024