Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ακήρυκτος πόλεμος για το Άγιον Όρος

Ο ακήρυκτος πόλεμος για το Άγιον Όρος

Ενδοκυβερνητικός πόλεμος εξουσίας μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου, με ανάμειξη του αμερικανικού και ρωσικού παράγοντα για τον «έλεγχο» της Αθωνικής Πολιτεία

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου (συνταξιούχος διευθυντής της… ΕΥΔΑΠ και σημαίνον στέλεχος του Συλλόγου Φίλοι του Αγίου Ορους) βρίσκεται στην Ιερά Κοινότητα 21 χρόνια ακριβώς, από τα οποία οκτώ χρόνια ως διοικητής και τα υπόλοιπα ως υποδιοικητής.

Ο πρώτος διορισμός του έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, παρέμεινε στη θέση του και επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και του ανανέωσε τη θητεία του ο Νίκος Κοτζιάς, παρά το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να τον καρατομήσουν και να τοποθετήσουν ανθρώπους δικής τους επιρροής.

Έως τώρα ο Κοτζιάς αντιστέκεται και δεν υπογράφει την αντικατάσταση του Κασμίρογλου, ενώ διάφορες εντός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πολιτικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για «κατάληψη» του Αγίου Ορους.

Ο πολιτευτής

Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος επισκέπτεται συχνά το Αγιον Ορος, ότι με δική του εντολή τα βαριά μηχανήματα της ΜΟΜΑ κατασκευάζουν γεφύρια και δρόμους και πως άνθρωποι της δικής του επιρροής όπως ο πολιτευτής Γαβριήλ Αβραμίδης (ορισμένοι τον εμφανίζουν και σύμβουλο του Καμμένου) ήταν υποψήφιοι (όπως λεγόταν) για τη διοίκηση του Αγίου Ορους. Ομως ο Κοτζιάς δεν ενέκρινε, όπως ελέχθη, τον διορισμό του.

Αλλά ο Καμμένος επιμένει κάθε λίγο και λιγάκι να επισκέπτεται το Αγιον Ορος με διάφορες αφορμές.

Για παράδειγμα, τα Φώτα παρευρέθη στα εγκαίνια λειτουργίας του νέου λιμενοβραχίονα στην περιοχή Καρούλια, στο νότιο τμήμα της Χερσονήσου του Αθω, ο οποίος κατασκευάστηκε από τη μονάδα Μηχανικού του Γ’ Σώματος Στρατού. Εν συνεχεία επισκέφθηκε το ησυχαστήριο των Δανιηλαίων (Κατουνάκια), όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024