Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κολοκύθα... 50 κιλών και 1,5 μέτρου στον Ασκό του Λαγκαδά [Εικόνες]

Κολοκύθα… 50 κιλών και 1,5 μέτρου στον Ασκό του Λαγκαδά [Εικόνες]

Σκηνικό από... τη Σταχτοπούτα στον Ασκό Θεσσαλονίκης με μια υπερμεγέθη κολοκύθα που φύτρωσε στο μποστάνι κατοίκου της περιοχής

Σκηνικό από… τη Σταχτοπούτα στον Ασκό Θεσσαλονίκης με μια υπερμεγέθη κολοκύθα που φύτρωσε στο μποστάνι κατοίκου της περιοχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lagadas.net όταν ο συνταξιούχος της περιοχής προμηθεύτηκε σπόρο από την Ορεστιάδα ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι η κολοκύθα που θα φύτρωνε θα ξεπερνούσε τα 50 κιλά σε βάρος και το ενάμιση μέτρο σε διάμετρο.

«Η κολοκυθιά ήθελε μόνο νερό καθημερινά, είναι βιολογική αφού ούτε την ράντισα ούτε της έριξα ποτέ λίπασμα» αναφέρει ο… ιδιοκτήτης.

Όπως ήταν λογικό επρόκειτο για το… highlight του χωριού και έτσι η τεράστια κολοκύθα μεταφέρθηκε στο παραδοσιακό καφενείο της περιοχής για να τη δουν οι κάτοικοι και να τη θαυμάσουν, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και υλικό για πρώτης τάξεως εδέσματα αφού θα κοπεί και θα μοιραστεί στις νοικοκυρές του χωριού για να φτιάξουν τις παραδοσιακές κολοκυθόπιτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ ο διαγωνισμός για τη μεγαλύτερη κολοκύθα είναι κάτι συνηθισμένο, αφού τέτοιου είδους κολοκύθες καλλιεργούνται κυρίως για διαγωνισμούς και για διακοσμητικούς λόγους.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024