Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στη μνήμη του Φύσσα

Συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στη μνήμη του Φύσσα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, καλείται συγκέντρωση στο μνημείο του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα καθώς και σε άλλες πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση των πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, καλείται συγκέντρωση στο μνημείο του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ήδη φίλοι, οικογένεια αλλά και άνθρωποι που τιμάνε όπως και κάθε χρόνο τη μνήμη του έχουν αρχίσει να προσέρχονται στο σημείο προσυγκέντρωσης. Η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι αναμένεται να φτάσει μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, με σημείο συνάντησης την Καμάρα.

Στην τελική ευθεία η δίκη

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και ενώ η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής –δίκη εμβληματική για τη δημοκρατία– μετρά περισσότερες από 250 συνεδριάσεις, το μοναδικό αυτονόητο αίτημα της οικογένειας του θύματος για απόδοση δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία του αυτουργού και πάσης φύσεως συνεργών του στο έγκλημα, φαίνεται πως μπαίνει σε τελική ευθεία.

«Εχουμε πλήρη εικόνα για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ, μετά και τις καταθέσεις των μαρτύρων -των φίλων του Παύλου Φύσσα και των δύο φοιτητριών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες- και οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν φοβήθηκαν, τόλμησαν και υπέδειξαν τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες που αναγνώρισαν. Και ειδικά οι φοιτήτριες περιέγραψαν αναλυτικά τα κύματα επιθέσεων που δέχτηκε ο Παύλος Φύσσας από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας» λένε από πλευράς τους η Χρύσα Παπαδοπούλου και η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγοροι της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

Η στοχοποίηση του Φύσσα λόγω της αντιφασιστικής του δράσης

Ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τα μέλη της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, λόγω της αντιφασιστικής του δράσης.

Αυτό μάλιστα ακούγεται από τα ίδια τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αφού μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του στρατολογητή του Ρουπακιά, χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου (υπεύθυνος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής του Πειραιά) ακούστηκαν αποκαλυπτικές συνομιλίες.

Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος. Στις συνομιλίες ακούγεται μεταξύ άλλων ότι «τον ψάχναμε τόσο καιρό…».

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024