Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπέτις την κατοχή, ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες

Η Μπέτις την κατοχή, ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες

Στην πρεμιέρα του στο Europa League απέναντι στην ποιοτικότατη Μπέτις ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις κλασικότερες ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 0-0 με τους Ισπανούς

Απέναντι σε μία ομάδα που βρίθει ποιότητας ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε ποσοστό 31% στην κατοχή της μπάλας, αλλά του αρκούσε για να δημιουργήσει τις πιο κλασικές ευκαιρίες.

Σε τελική ανάλυση μάλιστα το 0-0 στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Μπέτις στην πορεμιέρα των ομίλων του Europa League προέκυψε, λόγω της αναποτελεσματικότητας των Ερυθρόλευκων στην τελική προσπάθεια. Κι ας υπηρέτησαν ένα αμυντικό πλάνο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είναι ενδεικτικό ότι η Μπέτις δεν δημιούργησε τη μεγάλη φάση ούτε στο διάστημα που έπαιξε με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Τσιμίκα με δεύτερη κίτρινη (74′). Σε τέτοιο επίπεδο πάντως και απέναντι σε τέτοιες ισχυρές ομάδες το σημαντικό στην πρεμιέρα είναι, αν δεν μπορείς να νικήσεις, τουλάχιστον να μην χάσεις.

Σαν ρουλέτα

Έτσι σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε… ρουλέτα ο Ολυμπιακός φλέρταρε τρεις φορές με το γκολ της νίκης αλλά δεν τα κατάφερε την ώρα που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Ισπανοί “άπλωσαν” στο Καραϊσκάκη την αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους, είχαν την κατοχή ξεκάθαρα (69%) και τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά ουσιαστικά απείλησαν δύο φορές, μια στο ξεκίνημα (14΄) με τον Τσιμίκα να σώζει και στο 61΄μετά απο λάθος του Βούκοβιτς με τον Γιαννιώτης να λέει όχι στον Λεόν.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός που προσπάθησε να πιέζει όσο πιο ψηλά μπορούσε και να εκμεταλλεύεται λάθη των Ισπανών αλλά και την κόντρα μπάλα είχε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ποντένσε στο 41΄να μην μπορεί να νικήσει τον Ρόμπλες και τον Χασάν απο κοντά στην επαναφορά να σημαδεύει άουτ! Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Φέτφα να βρεθεί απέναντι στον Ρόμπλες στο 50΄σε τετ α τετ αλλά να νικηθεί και αυτός όπως και στο 72΄ ο Καμαρά με την “βολίδα” έξω απο την μεγάλη περιοχή. Σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και στεκόταν καλύτερα ανεβάζοντας πίεση για το γκολ, μια φόρα όμως που ανακόπηκε με την αποβολή του Τσιμίκα στο 74΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με 10 παίκτες

Παίζοντας με δέκα στο τελευταίο διάστημα και με την Μπέτις να γεμίζει την 11αδα με επιθετικούς ο Ολυμπιακός όπως ήταν λογικό πρόσεξε το μηδέν στην άμυνα όπου τελικά πήρε στην πρεμιέρα. Ένας βαθμός που μπορεί στην συνέχεια να αποδειχθεί σημαντικός σε έναν όμιλο… Τσάμπιονς Λιγκ όπου η Μίλαν είναι το φαβορί και η Μπέτις η ομάδα που θα προσπαθήσει να προσπεράσει ο Ολυμπιακός.
Σίγουρα η νίκη ήταν ο στόχος όμως οι Ισπανοί αποδείχτηκαν πολύ δυνατοί σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός είχε αρκετά απο τα ατού του μακριά απο τον πολύ καλό τους εαυτό με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κάνει το αγαπημένο του παιχνίδι κατοχής αλλά να επιδιώξει με αντεπιθέσεις να βρει το γκολ. Οι ευκαιρίες ήρθαν αλλά όχι και το γκολ. Σε ένα ματς που σαφέστατα θα μπορούσε να είχε νικήσει αλλά εύκολα θα μπορούσε να συμβεί και το αντίθετο.
Αυτό που σίγουρα χρειάζεται ο Ολυμπιακός να βελτιώσει γρήγορα είναι τα ατομικά λάθη στην άμυνα που μπορεί να μην στοίχισαν απόψε αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει συνεχώς. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η απειρία παικτών όπως ο Τσιμίκας που φάνηκε στην αποβολή του αλλά και το γεγονός ότι μιλάμε ακόμη για μια νέα ομάδα που κόντρα στην Μπέτις έπαιξε με τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και συνεχίζει όπως είναι λογικό να προσπαθεί να “δέσει” όσο μπαίνουν και νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΕΤΙΣ 0-0

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Κίτρινες: 21΄Μπουχαλάκης, 32΄, 73΄Τσιμίκας – 75΄Κανάλες, 84΄Ινούι
Αποβολές: 73΄Τσιμίκας

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι,
Βοηθοί: Μάρτσιν Μπόνιεκ, Νταουίντ Ιγκόρ Γκολίς, Μπάρτος Φρανκόφσκι και Ζμπίγκνιεφ Ντομπρίνιν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (35΄Νάτχο), Καμαρά, Φετφατζίδης (71΄Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (80΄Τοροσίδης), Χασάν

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Χάβι Γκαρθία, Σέρχιο Λεόν (72΄Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χοακίν (80΄Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (82΄Ινούι), Μαντί

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024