Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη για τον Μαραθώνα

Μάχη για τον Μαραθώνα

Το δημοτικό στάδιο Μαραθώνα, αυτό που βρίσκεται στην περιοχή της αφετηρίας της ιστορικής διαδρομής του Μαραθωνίου, κατασκευάστηκε την εποχή με τις παχιές αγελάδες: στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ας ρίξουμε μια φορά και τη ματιά μας στη μικρή λίμνη της ειδησεογραφίας, αλλά που είναι στην πραγματικότητα μεγάλη. Μαραθώνας γαρ. Εκεί, υπάρχει μια ομάδα, η Μάχη, γνωστή στους εραστές των μικρών κατηγοριών, αυτών που περιμένουν πώς και πώς τις αθλητικές εφημερίδες για να διαβάσουν σε κάποιες γωνιές τα αποτελέσματα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Γιατί εκεί αγωνίζονται οι δικοί τους ήρωες. Στο θέμα τώρα:
Το δημοτικό στάδιο Μαραθώνα, αυτό που βρίσκεται στην περιοχή της αφετηρίας της ιστορικής διαδρομής του Μαραθωνίου, κατασκευάστηκε την εποχή με τις παχιές αγελάδες: στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παραχωρήθηκε στον δήμο και εκεί αγωνίζεται η Μάχη Μαραθώνα όπως επίσης και άλλοι σύλλογοι. Παράλληλα, γυμνάζονται εκατοντάδες κάτοικοι. Και φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, ρίχνουν και ένα βλέμμα στο στάδιο.
Το πρόβλημα είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος έχει υποβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό, οι προβολείς μοιάζουν με κεριά, το κόστος συντήρησης παραμένει μεγάλο και τα σωματεία της περιοχής, που τα έξοδα τα έχουν αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου, αδυνατούν πολλές φορές να τα φέρουν βόλτα. Εχει εγκριθεί κονδύλι και μένει να υπογραφούν τα τελικά χαρτιά για να αρχίσουν τα έργα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, το τερέν θα μαραζώσει και τα παιδιά θα συνεχίσουν να φεύγουν και να δοκιμάζουν τις αθλητικές τους ικανότητες σε άλλες περιοχές και σε άλλες ομάδες. Ακόμη ακόμη και σε ιδιωτικές ακαδημίες.
Το όλο ζήτημα επιδιώκουν να σηκώσουν και βουλευτές και δεν κάνουν άσχημα. Πρόκειται για ένα γήπεδο της περιοχής τους και μολονότι πάντα φροντίζουν να κινούνται εκεί που κατοικοεδρεύουν ψήφοι, εδώ έχουμε ένα θέμα που αφορά τη νεολαία. Και τη Μάχη Μαραθώνα, γιατί δεν μπορεί αθλητές να κινδυνεύουν με τραυματισμό όταν παίζουν ποδόσφαιρο ή να τρέχουν ανάμεσα σε αγριόχορτα και πάνω σε λακκούβες!
Ασφαλώς δεν έχουμε μόνο αυτή την περίπτωση με γήπεδο γεμάτο προβλήματα. Στην Αίγινα, για να πάμε σε μια άλλη πλευρά, το γήπεδο της παραλίας έκανε μήνες να λειτουργήσει στο 100% ύστερα από την ανακατασκευή του τεχνητού χορτοτάπητα.
Δεν βρέθηκαν… αρχαία, αλλά προέκυψε θέμα με το αποστραγγιστικό σύστημα. Με αποτέλεσμα η ΑΕ Σαρωνικός να ξενιτευθεί και τελικά να υποβιβαστεί, ενώ  οι αθλητές του στίβου έτρεχαν επί μακρόν στην άσφαλτο και όχι στις διαδρομές με τα κουλουάρ.
Ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα του σήμερα. Και γήπεδα κακοσυντηρημένα που εγκυμονούν κινδύνους για τους αθλητές. Αραγε, οι αρμόδιοι πότε θα σπεύσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους;

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024