Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας γιατρός για τις καρδιές των Ανωγείων

Ένας γιατρός για τις καρδιές των Ανωγείων

Κάθε άνθρωπος, ένα ξεχωριστό έργο, μια προσωπική ιστορία

Μια νέα σειρά εκπομπών, με τίτλο «Ένα Έργο, μια ιστορία», θα μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και θα μας γνωρίσει ανθρώπους που καθημερινά με το έργο τους κάνουν περήφανους τους Έλληνες και δίνουν μια νέα έννοια στον όρο «ανθρωπιά». Στην πρώτη εκπομπή ταξιδεύουμε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, τα Ανώγεια είναι κωμόπολη του νομού Ρεθύμνου και πρωτεύουσα του ομώνυμου δήμου με 2.319 κατοίκους και βρίσκονται σε υψόμετρο 700-790 μ. στη ράχη του υψώματος που ονομάζεται Αρμί, εκεί στέκουν υπερήφανα και μόνα.

Εκεί συναντούμε τον Ντίνο Μερκούρη, καταξιωμένο καρδιολόγο και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, που ταξιδεύει στα Ανώγεια για να εξετάσει ασθενείς δωρεάν. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 οπότε και ξεκίνησε τη δράση του έχει εξετάσει περίπου 4000 άτομα της ευρύτερης περιοχής με τον τομογράφο του Κέντρου Υγείας προσφοράς της Ζαχαρένιας Φρυσάλη.

Τα σαββατοκύριακα, ο καρδιολόγος και η γυναίκα του αφήνουν την Αθήνα για να βρεθούν δίπλα στους Ανωγειανούς αλλά και σε όλους όσους βρεθούν στο Κέντρο Υγείας Μυλοποτάμου και το έχουν ανάγκη. Στόχος του καρδιολόγου είναι να προσφέρει το αγαθό της υγείας στον καθένα κάτοικο με την δική του εθελοντική δράση. Ακολουθούμε καρέ – καρέ τον γιατρό ένα Σαββατοκύριακο στα Ανώγεια και μοιραζόμαστε μαζί του στιγμές από το έργο του, παρέα με τον ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη, αλλά και την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που περιθάλπει.

Με ραντεβού που ξεπερνάνε τους τέσσερις μήνες σε αναμονή και 60 με 100 επισκέψεις ανά Σαββατοκύριακο, το πρόγραμμα είναι φορτωμένο αλλά εκείνος δεν το βάζει κάτω. Κανένα Σαββατοκύριακο δεν πάει χαμένο και οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται. Οι κάτοικοι μιλούν για έναν δικό τους άνθρωπο, έναν αξιόλογο γιατρό, έναν σχεδόν μόνιμο κάτοικο του χωριού, μιλούν και συγκινούνται. Ο ίδιος ο γιατρός εκμυστηρεύεται πως το χωριό δεν είναι μόνο ένα σημείο, που «πονάει» και έχει ανάγκες είναι πια το σπίτι του, θα ήθελε άλλωστε να ζήσει μόνιμα εκεί.

Το Έργο που θέλει ο ίδιος να αφήσει δεν είναι μόνο μια καλύτερη ιατρική μέριμνα για τους κατοίκους, ούτε καν να μείνει πιστός στον ιατρικό του όρκο, αλλά να δει τους ανθρώπους μονιασμένους με χαμόγελα και υγεία. Έτσι που αυτά τα Σαββατοκύριακα να είναι πια αχρείαστα και ο κόσμος να μην τον λέει «γιατρέ μου» αλλά «Ντίνο»! Η ERGO Ασφαλιστική θέλει να διατηρήσει κάθε έργο με αξία σταθερό. Με την πρωτοβουλία της ERGO, αυτές οι πράξεις θα συνεχιστούν και οι ήρωες θα επιβραβεύονται, σε αυτήν την περίπτωση όπως και στις επόμενες εκπομπές που θα ακολουθήσουν. Έτσι προσφέρουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στον γιατρό και στους κατοίκους των Ανωγείων μαζί με την τεράστια ευγνωμοσύνη τους. Τα Ανώγεια βρίσκονται στην καρδιά του Ψηλορείτη και ο Ντίνος Μερκούρης δεν την έχει απλά γιατρέψει, την έχει κλέψει!

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή:

Για τα υπόλοιπα επεισόδια συντονιστείτε εδώ ή παρακολουθήστε τα στο επίσημο κανάλι του Youtube της ERGO και παρακολουθήστε την ιδέα και το όραμα της ERGO.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024