Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελενα είπε «όχι»

Η Ελενα είπε «όχι»

Οποια κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, όπως κι αν διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου – στον βιασμό είσαι το θύμα κι όχι ο συνεργός. Και καμία ληγμένη, καμία δύσοσμη κοινωνία δεν θα σε χρεώσει με ενοχές που δεν σου ανήκουν

Η Ελενα στη Ρόδο δολοφονήθηκε άγρια από έναν Ελληνα και έναν Αλβανό. Βασικά ο Αλβανός είναι ο στυγερός εγκληματίας – αν κρίνουμε από σχετικό δημοσίευμα που έγινε viral: «Ο έλληνας γιος γνωστής οικογένειας της Ρόδου φαίνεται πως έμπλεξε χωρίς λόγο και αιτία».

Κατάλαβες τι έπαθε το αθώο το βρέφος; Τον τράβαγε ο άλλος από το μαλλί, τον κλωτσούσε, τον απειλούσε να πάνε να βιάσουν και να σκοτώσουν κι εκείνος δεν ήθελε. Με βαριά καρδιά έκανε φόνο μαζί με τον άλλον – γιατί στα 21 του ήταν παιδάκι αγνό και παρασύρθηκε η ψυχούλα η άδολη.

Οι δυο φονιάδες πίεσαν την Ελενα να πάρει μέρος σε ένα τρίο. Το κορίτσι είπε «όχι»: ένα «όχι» που πλήρωσε με τη ζωή της.

Μόλις μαθεύτηκε η είδηση, αναδύθηκε και πάλι από τους οχετούς η δυσοσμία μιας κοινωνίας που η ημερομηνία λήξης της έχει προ πολλού παρέλθει. Μιας κοινωνίας που πιστεύει πως υπάρχουν κακοί βιασμοί και καλοί βιασμοί. Βιασμοί για λάθος λόγους και βιασμοί για τους «σωστούς» λόγους.

Η Ελενα ήταν ένα κορίτσι από σπίτι. Αν ήταν καμιά «του δρόμου», ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Ελενα ήταν φοιτήτρια. Αν ήταν πρεζόνι, λούμπεν, πόρνη, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Ελενα είχε στόχους κι όνειρα. Αν ήταν ένα πλάσμα παρατημένο και παραιτημένο από τη ζωή, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Ελενα ήταν από καλή οικογένεια. Αν ήταν από διαλυμένη, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η ΕΈλενα ήταν δεμένη με τους γονείς της. Αν σκοτώνονταν, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Ελενα δεν είχε «δώσει δικαιώματα». Δεν ντυνόταν προκλητικά. Δεν ήταν καμία του σκοινιού και του παλουκιού. Ασε που φορούσε και σουτιέν. Αν δεν φορούσε, ο βιασμός δικαιολογείται.

Η Ελενα είπε «όχι».

Γι» αυτό τη σκότωσαν. Οχι γιατί ήταν από σπίτι, όχι γιατί σπούδαζε, όχι γιατί αγαπούσε τη ζωή. Τη σκότωσαν επειδή ο φονιάς το «όχι» δεν το συγχωρεί. Το «όχι» ο φονιάς με αίμα και με σπέρμα το εκδικείται. Απ» όπου, απ» όποιον ή όποιον κι αν προέρχεται.

Οποια κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, όπως κι αν διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου – στον βιασμό είσαι το θύμα κι όχι ο συνεργός. Και καμία ληγμένη, καμία δύσοσμη κοινωνία δεν θα σε χρεώσει με ενοχές που δεν σου ανήκουν.

Αντε γιατί έτσι όπως πάμε στο τέλος θα πούμε πως για την παιδοφιλία φταίνε τα παιδιά.

Αντίο, Ελενάκι… Συγγνώμη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024