Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μισόλογα Παππά για Πετσίτη: Τον γνώριζα από παλιά, χαθήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Μισόλογα Παππά για Πετσίτη: Τον γνώριζα από παλιά, χαθήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα…

Κάποια στιγμή, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα

Στο θέμα του Μανώλη Πετσίτη αναφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος χωρίς να δώσει εξηγήσεις επί της ουσίας για όσα καταγγέλλονται, ανέφερε ότι  τον γνώριζε από παλιά και είχαν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάποια στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Παππάς,  «βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα. «Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το θέμα με έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία», σημείωσε προσθέτοντας ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος.

«Αυτά έρχονται και παρέρχονται και δεν επηρεάζουν τις πολιτικές τάσεις. Επειδή η Νέα Δημοκρατία πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ , προσπαθεί να κατασκευάσει κάτι για να ισοφαρίσει την κατάσταση» δήλωσε ο Ν.Παππάς στην ΕΡΤ1 αφήνοντας αναπάντητα όλα τα κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση Πετσίτη.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ενδοκυβερνητική κόντρα, σημείωσε πως «υπάρχει ακόμα χρόνος να πειστεί και ο Π. Καμμένος και οι βουλευτές του ότι η συμφωνία είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων». Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι οι διαφωνίες του Π. Καμμένου δεν είναι ευχάριστη εικόνα, ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να υπερψηφιστεί η συμφωνία».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ζάεφ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «πάντα υπάρχει η πτυχή της εσωτερικής πολιτικής διαχείρισης, αλλά εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη διεθνής συμφωνία» σημειώνοντας ότι πρέπει να τηρούνται όσα έχουν συμφωνηθεί. Πρόσθεσε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τους αλυτρωτισμούς. Η Ελλάδα έχει κάθε ευκαιρία να πάψει να φοβάται, είναι μια χώρα που στέκεται ξανά στα πόδια της, διεκδικεί ρόλο στα Βαλκάνια και προϋπόθεση για αυτό είναι να λύσει τις δυσκολίες με τους γείτονές της». Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι, ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε θετικό το σενάριο το Ποτάμι να μείνει στην αρχική του τοποθέτηση και τη ευνοϊκή του στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας στις αιτιάσεις Μητσοτάκη ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε τη συμφωνία με τις συντάξεις, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης το έχει μετανιώσει που το είπε αυτό, αλλιώς θα το είχε επαναλάβει». Επίσης, πρόσθεσε ότι «αν η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε τώρα θα είχαμε άλυτο το Μακεδονικό και κομμένες τις συντάξεις». «Αποδείχθηκε από αυτή τη φράση Μητσοτάκη μια τάση αυτά τα ζητήματα να τα αντιμετωπίζει με επιχειρήματα που δεν ταιριάζουν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής συζήτησης» σχολίασε. «Ό,τι ακούμε από τον κ. Γεωργιάδη τη Δευτέρα, το ακούμε από τον κ. Μητσοτάκη την Τετάρτη», πρόσθεσε.

Απαντώντας για την αυριανή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του πρωθυπουργού, καθώς και τις αντισυγκεντρώσεις, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι «δεν πρέπει να μπερδεύουμε το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι με την απόφαση κάποιος να κάνει αντισυγκέντρωση», προσθέτοντας ότι τέτοιου τύπου πρακτικές χρειάζονται οριοθέτηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Απαντώντας για τον χρόνο επιλογής της συγκέντρωσης, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι « ο Αλ. Τσίπρας υφίστατο πάντα κριτική, όταν αργούσε να κάνει περιοδεία έλεγαν ότι ήταν κλεισμένος στο Μαξίμου. Όταν βγαίνει, (λένε) ότι πάμε σε εκλογές. Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει, υπάρχει μια στρατηγική να επικοινωνήσουμε και με όρους πολιτικής συγκέντρωσης» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα πιέστηκε. Το πρόβλημα χρόνιζε και η Ελλάδα ήθελε να λυθεί το ζήτημα και να πολλαπλασιάσει τη διπλωματική της ισχύ», επισήμανε ο Ν. Παππάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, απαντώντας για τις δημεύσεις περιουσιών ομογενών εκ μέρους της Αλβανίας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για «μία κίνηση που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και μας προβληματίζει. Ελπίζουμε να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να συμβεί αυτό. Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Ελπίζουμε (η αλβανική κυβέρνηση) να αναθεωρήσει τη στάση της για να μην έχει αντίκτυπο στις σχέσεις μας», είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να  απολέσει κανένα από τα διπλωματικά της όπλα».

Για δημοσκοπήσεις και μετεκλογικές συνεργασίες

Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για συστηματικό πρόβλημα στη μέθοδο των εταιρειών, σημειώνοντας «δεν μπορείς να πέφτεις πάντα έξω προς τα Δεξιά». Συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν κατηγορίες ψηφοφόρων στις οποίες φαίνεται ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπείται» σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει εταιρεία που να μην έχει μειώσει τη διαφορά στο μισό, από τότε που ο Μητσοτάκης μίλαγε για διαφορά 20 μονάδων». «Δεν μας απασχολεί να περάσουμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά να κερδίσουμε τις εκλογές» υπογράμμισε λέγοντας ότι ο λαός έχει σοφία και θα αξιολογήσει θετικά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας για μετεκλογικές συνεργασίες ο Ν. Παππάς έκρινε ότι κάποιες ηγεσίες δεν ανταποκρίνονται στον ιστορικό τους ρόλο, διερωτώμενος παράλληλα, ποια είναι η θέση των δυνάμεων που θέλουν να ονομάζονται προοδευτικές. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι έχει τον τρόπο να διαμορφώνει τις πλειοψηφίες και αυτό θα συμβεί και τώρα. Επανέλαβε επίσης, ότι ο λαός είναι σοφός και θα κάνει επιλογή πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας χωρίς πισωγυρίσματα στην κοινωνία.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024