Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η επέλαση του «Τηλέμαχου» στην Αττική

Ξεκίνησε η επέλαση του «Τηλέμαχου» στην Αττική

Την εμφάνιση του έκανε ήδη στα προάστια της Αθήνας ο «Τηλέμαχος», ενώ αναμένεται να φέρει την κακοκαιρία και στο κέντρο της Αθήνας

Την εμφάνιση του έκανε ήδη στα προάστια της Αθήνας ο «Τηλέμαχος», ενώ αναμένεται να φέρει την κακοκαιρία και στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης χιονίζει σε όλη τη διαδρομή από τα διόδια και μέχρι τη Σκάλα Ωρωπού. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και της Περιφέρειας είναι επί ποδός για να αντιμετωπίσουν την επέλαση του χιονιά.

Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας φέρνει ο καιρός, αφού το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα Δευτέρα.

Όπως είχε προβλέψει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, «Από τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Τρίτης έρχεται η ώρα της Αττικής. Για 16-18 ώρες ο καιρός στην Αττική θα είναι χιονόκαιρος», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι αν τα προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιωθούν τότε φαίνεται πως «θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας».

Σφοδρή χιονόπτωση αυτήν την ώρα στους Θρακομακεδόνες ενώ αρκετά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.

Την ίδια στιγμή έντονη χιονόπτωση υπάρχει και στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου ενώ τα έντονη είναι και η χιονόπτωση στην περιοχή της Κηφισιάς και στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Στην Αττική οι Δήμοι και η Περιφέρεια βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει πρόγνωση με απόλυτη ακρίβεια. Οι αποφάσεις θα ληφθούν την τελευταία στιγμή, είτε προς το βράδυ της Δευτέρας (7/1) είτε νωρίς το πρωί της Τρίτης (8/1).

Τα σχολεία που σίγουρα θα είναι κλειστά στην Αττική είναι όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και το ΚΔΑΠ
Όλα τα σχολεία του Δήμου Μαραθώνα και για 9/1/2019 (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέας Μάκρη)

-Όλα τα σχολεία του δήμου Ασπροπύργου

-Όλα τα σχολεία του δήμου Ελευσίνας

-Ολα τα σχολεία του Μενιδίου σύμφωνα με απόφαση του Δήμαρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη το υπ. αριθμ. 5164/ 7-01-2019 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής «Περί της ανάγκης προληπτικής διακοπής μαθημάτων λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός –χιόνι)», αποφασίζει για τη Τρίτη 08/01/2019 τα σχολεία Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αχαρνών να παραμείνουν κλειστά, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται να βρεθεί η περιοχή μας τις επόμενες ώρες στο επίκεντρο ακραίων καιρικών φαινομένων με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. (ΑΔΑ: Ω3Ψ3ΩΨ8-ΠΚ1)

Συγκεκριμένα αναμένονται χιονοπτώσεις και παγετός σε Δήμους της Περιφέρειας που είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση, μεταξύ άλλων και των μαθητών από την κατοικία τους στα σχολεία.

-Όλα τα σχολεία του δήμου Σαρωνικού
-Όλα τα σχολεία του δήμου Παιανίας
-Όλα τα σχολεία του δήμου Λαυρεωτικής
-Όλα τα σχολεία του δήμου Κρωπίας
-Όλα τα σχολεία του δήμου Σπετσών

Οι δημοτικές αρχές και οι περιφέρειες των περιοχών από την Δευτέρα (7/1), ήδη έχουν ανακοινώσει πως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Δήμος Παλλήνης πήρε την απόφαση να κρατήσει κλειστά τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω του παγετού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:

Έχοντας υπόψη:

  • Το άρθρο 75 παρ. 1 περιπτ. στ. υποπερίπτωση 27 του Ν. 3463/2006, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010.
  • Την παρ. 1 του άρθρου 282 του Ν. 3852/2010.
  • Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ. 201/1998
  • Το υπ΄αριθμ. πρωτ: 62/6-1-2019 έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών και για έντονη χιονόπτωση που δημιουργεί συνθήκες παγετού στο οδικό δίκτυο του Δήμου και καθιστά δυσχερή και επικίνδυνη την κυκλοφορία στους δρόμους, στα πεζοδρόμια αλλά και στους ελεύθερους χώρους των Σχολείων.
  • Το υπ΄αριθμ. πρωτ: 5164/7-1-2019 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής-Γραφείο Περιφερειάρχη περί της ανάγκης προληπτικής διακοπής μαθημάτων λόγω έκτακτων αναγκών ( παγετός-χιονόπτωση).
  • Το υπ΄αριθμ. πρωτ: 4965/7/7-1-2019 έγγραφο της Αντιπεριφέρειας Αν. Αττικής για διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.
  • Την ανάγκη να προφυλαχθούν οι μαθητές και οι γονείς κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τα σχολεία από την επικινδυνότητα των οδοστρωμάτων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08/01/2019 σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παλλήνης, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να προφυλαχθούν μαθητές και γονείς από τους άνω κινδύνους των κατά την μετακίνησή τους, που καθιστά επικίνδυνη την προσέλευσή και την αποχώρησή τους στα εν λόγω σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024