Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω παγετού

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω παγετού

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας το κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», με αποτέλεσμα πολλά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας να χρειαστεί να μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη. Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας εντοπίζονται κυρίως στις αυλές των σχολείων

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας ο Τηλέμαχος, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας να χρειαστεί να μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη. Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας εντοπίζονται κυρίως στις αυλές των σχολείων, ενώ οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των μονάδων σε όλους τους δήμους να είναι σε καλή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως στα σχολικά συγκροτήματα η θέρμανση λειτουργεί από το Σαββατοκύριακο.

Εντατικές είναι οι προσπάθειες αποχιονισμού στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Δέλτα, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Χαλκηδόνος. Πέραν των προβλημάτων στις αυλές των σχολείων, τα συνεργεία των δήμων επιχειρούν και στο οδικό δίκτυο για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών. Οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αναμένονται μετά το μεσημέρι, οπότε τα συνεργεία θα ολοκληρώσουν την επιχείρηση αποχιονισμού και οι διευθύνσεις των εκάστοτε σχολείων θα έχουν σαφή εικόνα για την κατάστασή τους.

Μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο Λαγκαδά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον δήμο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν.

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές των σχολείων και οι δρόμοι γύρω από τα συγκροτήματα. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο δήμος έχει ενημερώσει τους διευθυντές για τους τρόπους παροχής αλατιού, ενώ παράλληλα ο αποχιονισμός εκτελείται και με υδροφόρες. Προβλήματα εντοπίζονται σε μεμονωμένα σχολεία, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του αντιδημάρχου Παιδείας, Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων. Το απόγευμα ο δήμος αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Στους δρόμους βρίσκονται και τα συνεργεία του δήμου Καλαμαριάς, όπου τα περισσότερα σχολεία είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, ο δήμος αναμένει την ολοκλήρωση των εργασιών των συνεργείων προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής  και το Ωραιόκαστρο δεν θα γίνουν μαθήματα αύριο, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενώ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ο δήμος τονίζει ότι θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει ανακοίνωση.

Αρκετές προσπάθειες καταβάλλονται και στον δήμο Δέλτα, όπου συνεργεία του δήμου ρίχνουν από το πρωί αλάτι στους δρόμους, ωστόσο οι αυλές των σχολείων είναι γεμάτες χιόνι.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον δήμο Παύλου Μελά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Δεμουρτζίδη τα συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε τέσσερα σχολεία στα Μετέωρα. Άγνωστο παραμένει αν θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα αύριο, με τον δήμαρχο να εκτιμά πως πιθανότατα οι μαθητές θα κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Την εκτίμηση πως τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά εξέφρασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.  Το χιόνι στα προαύλια είναι αρκετό αλλά συνεχίζεται το έργο των συνεργείων καθαρισμού.

Διαδρόμους εντός και εκτός των σχολείων επιχειρούν να ανοίξουν τα συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη, οι εγκαταστάσεις στα σχολεία είναι άριστες, «τα συστήματα άντεξαν», ωστόσο παραμένει ο πάγος στους αύλειους χώρους.

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται τα σχολεία στον δήμο Θέρμης. Προβλήματα εντοπίζονται μόνο στη δημοτική κοινότητα Μίκρας, ωστόσο τα συνεργεία του δήμου καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για τον αποχιονισμό των αυλών.

Τα σχολεία σε Ασβεστοχώρι και Χορτιάτη αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Ήδη πριν τις εορτές αλλά και την περασμένη εβδομάδα ο δήμος είχε δώσει οδηγίες στους διευθυντές για την προστασία από το ψύχος, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αναμένονται οι εκθέσεις των διευθυντών για την κατάσταση των σχολείων. Όπως επεσήμανε στη Voria.gr, οι σχολικές μονάδες σε Πανόραμα και Πυλαία δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ ο δήμος θα ενημερώσει τους γονείς με σχετική ανακοίνωση.

Στους δρόμους βρίσκονται και τα συνεργεία του δήμου Χαλκηδόνος όπου εκτιμάται πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά. Οι περισσότεροι αύλειοι χώροι είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών των συνεργείων, για να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, με τα συνεργεία του δήμου να έχουν ρίξει αλάτι στις αυλές και να έχουν προχωρήσει στον απαραίτητο αποχιονισμό.

Τέλος, ανοιχτά θα είναι τα σχολεία και στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ήδη από χθες, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου, οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν ρίξει αλάτι και θαλασσόνερο, ενώ όλο το Σαββατοκύριακο η θέρμανση ήταν ανοιχτή.

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς. Πρόκειται για τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών δήμων, που θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Ιανουαρίου λόγω και της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Εντός της ημέρας θα αποφασιστεί αν θα μείνουν κλειστοί την Τρίτη τα σχολεία, καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Γρεβενών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι παιδικοί σταθμοί παρέμειναν κλειστοί λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια περιοχών που θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα χιονόπτωσης, ωστόσο οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν εφόσον είναι ασφαλής η πρόσβαση και με απόφαση του διευθυντή κάθε μονάδας θα παρίσταται συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών.

Στον δήμο Βόλβης ο παγετός και η επικίνδυνη ολισθηρότητα θα κρατήσουν επίσης κλειστά τα σχολείαόλων των βαθμίδων, δηλαδή από τους παιδικούς σταθμούς έως και τα λύκεια.

Στον δήμο Πέλλας η δημοτική αρχή αποφάσισε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων να μείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκείμενου να εκχιονιστούν πλήρως οι προαύλιοι χώροι και τα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλέστερη η μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών».

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ιωαννίνων, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης. Σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου, κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν αύριο και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024