Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Τηλέμαχος» σκέπασε την Ελλάδα με χιόνι - Που υπάρχουν προβλήματα

Ο «Τηλέμαχος» σκέπασε την Ελλάδα με χιόνι – Που υπάρχουν προβλήματα

Πολλές κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας λόγω της έντονης χιονόπτωσης

Πολλά προβλήματα έχει φέρει η επέλαση του «Τηλέμαχου» σε πολλές περιοχές της χώρας. Την ίδια στιγμή, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, λόγω των ολονύχτιων χιονοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, άνδρες της πυροσβεστικής προχώρησαν στη διακομιδή έξι ατόμων σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ενώ η υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά μεταφοράς ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Επίσης, τα περισσότερα σχολεία στην χώρα παραμένουν κλειστά την Τρίτη.

Αρκετά είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς έκλεισαν δρόμοι και η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι μετακινήσεις είναι δύσκολες καθώς έχει δημιουργηθεί παγετός σε πολλά σημεία του οδικού άξονα, με αποτέλεσα να παραμείνουν κλειστεί με απόφαση της τροχαίας πολλοί δρόμοι.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω του ισχυρού παγετού. Παγετός και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και στη Χαλκιδική αλλά και στην Τρίπολη.

Στη Στενή Ευβοίας το χιόνι φτάνει και ξεπερνά τα 2 μέτρα με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο.

Διακοπή δρομολογίων προαστιακού

Ακινητοποιημένος είναι ένας συρμός του προαστιακού σιδηροδρόμου στη ζώνη Πεντέλη, επί περίπου μια ώρα, λόγω διακοπής ρεύματος.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Ειρήνη- Κηφισιά του ηλεκτρικού. Η κίνηση πλέον διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Nωρίτερα τα δρομολόγια εκτελούνταν από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό Ειρήνη, λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην Αθήνα.

Προβλήματα για 4 ώρες στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Νωρίς το πρωί της Τρίτης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, έκλεισε τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία και στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.

Λίγες ώρες αργότερα, άνοιξε η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή, που επίσης είχε διακοπεί λόγω του χιονιού.

Κλειστά τα δικαστήρια

Ανακοινώνεται ότι μετά από συνεννόηση των διευθύνσεων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές με πράξη του Υπουργού, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υποθέσεις που δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στους -21 βαθμούς στο Νευροκόπι

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -21 βαθμούς Κελσίου στο Νευροκόπι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου σταθμών meteo-ΕΑΑ, σε αρνητικές θερμοκρασίες ο Νέος Καύκασος Φλώρινας (-20,4), τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024