Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Στην πύλη της αιωνιότητας (At eternity’s gate, ΗΠΑ, 2018). Δράμα του Τζούλιαν Σνάμπελ.

Με στόχο του την αποκωδικοποίηση της ψυχής του καλλιτέχνη, ο σκηνοθέτης Τζούλιαν Σνάμπελ αναζητεί να βρει εκείνο που έκανε τον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ μοναδικό καλλιτέχνη και στην διαδικασία τολμά αυθαιρεσίες που όχι μόνον δεν ενοχλούν αλλά κινούν το ενδιαφέρον. Με έναν απλώς θαυμάσιο Γουίλεμ Νταφόε στον ρόλο του ζωγράφου, (ρόλος που θα τον οδηγήσει και πάλι στα Οσκαρ), ο Σνάμπελ έκανε μια ταινία Τέχνης για την ίδια την Τέχνη.

AΘHNA: ODEON ΟΠΕΡΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ- ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΒΑΚΟΥΡΑ

Κάτω από το δέντρο (Undir trenu, Ισλανδία, 2017) Δράμα του Χαφστέιν Γκούναρ Σιγκούρδσον.

Ένα δέντρο στον κήπο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού ενοχλεί το διπλανό ζευγάρι των γειτόνων, επίσης μεγάλων ανθρώπων. Με αυτή την αφορμή ο Ισλανδός σκηνοθέτης αποπειράται μια ακτινογραφία της παράνοιας στην οποία πολύς κόσμος έχει οδηγηθεί εξαιτίας – ίσως – της πιεστικής καθημερινότητας των τελευταίων χρόνων.

AΘHNA: ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ- ΤΡΙΑΝΟ- ΔΙΑΝΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

«Περιμένοντας τη Νονά» (Ελλάδα, 2019). Κωμωδία του Νίκου Ζαπατίνα. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Σωτήρης Ελευθερίου υποδύονται δύο ρέμπελους κολλητούς που περιφέρονται στη Νάξο, κάνουν όποια δουλειά τους «κάτσει» και γνωρίζονται με ένα ζευγάρι νέων (Demy, Τζόελ Σέντερμπεργκ) που θα σημάνει μια τεράστια αλλαγή στη ζωή τους. Οι εύκολες συμπτώσεις και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός μάλλον πρόχειρου σεναρίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει στιγμές διασκεδαστικές και ενίοτε συγκινητικές.

ΑΘΗΝΑ: ODEON ΟΠΕΡΑ – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΕΛΛΩ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ODEON ΙΛΙΟΝ – ΦΟΙΒΟΣ – WEST CITY – ΝΑΝΑ – ODEON STARCITY – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ- ΒΑΡΚΙΖΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΒΑΚΟΥΡΑ- ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ΟDEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Glass (ΗΠΑ, 2018) θρίλερ του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Ο σκηνοθέτης της «Εκτης αίσθησης» συγκεντρώνει τρεις ήρωες από δύο προηγούμενες ταινίες του (Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον – «Αφθαρτος» και Τζέιμς Μακαβόι – «Split») και αποπειράται την δημιουργία ενός κλειστοφοβικού θρίλερ μέσα στο περιβάλλον μιας ψυχιατρικής κλινικής. Το αποτέλεσμα είναι τόσο μπερδεμένο που νιώθεις ότι τελικά  απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους έχουν δει τις δύο ταινίες στις οποίες ο Σιάμαλαν  αναφέρεται.

ΑΘΗΝΑ: ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY –  TOWN CINEMAS – ΟΛΑ ΤΑ  VILLAGE – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΖΕΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΝΑΝΑ – ΟΝΑΡ – ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΦΟΙΒΟΣ ΘΕΣ/ΚΗ: CINEMA ONE – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024