Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική φάση η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Στην τελική φάση η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος από την Εθνική Οδό μέχρι και τη λεωφόρο Συγγρού και η δημιουργία του οικολογικού πάρκου έκτασης 220 στρεμμάτων στην παραλία του Μοσχάτου θα αναπλάσει την ευρύτερη περιοχή και θα ενοποιήσει το κομμάτι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι και τον Αλιμο

Σε τελικό στάδιο μπαίνει η ανάπλαση του φαληρικού όρμου με έργα που περιλαμβάνουν μεγάλες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις αλλά και την «μετακίνηση» της λεωφόρος Ποσειδώνος στο τμήμα ΣΕΦ-Συγγρού.

Η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος από την Εθνική Οδό μέχρι και τη λεωφόρο Συγγρού και η δημιουργία του οικολογικού πάρκου έκτασης 220 στρεμμάτων στην παραλία του Μοσχάτου θα αναπλάσει την ευρύτερη περιοχή και θα ενοποιήσει το κομμάτι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι και τον Αλιμο, καθιστώντας πλέον την παράκτια περιοχή του Φαλήρου πιο εύκολα προσβάσιμη για τους κατοίκους όχι μόνο των γύρω δήμων, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου θα καταργηθεί επί της ουσίας το κομμάτι της λεωφόρου Ποσειδώνος στο τμήμα από τη λεωφόρο Συγγρού μέχρι και την Εθνική Οδό και θα «βυθιστεί» η παραλιακά ακόμα και σε τέσσερα μέτρα σε κάποια σημεία.

Παράλληλα δύο γέφυρες μήκους 300 μέτρων η καθεμία θα συνδέουν το πάρκο με τις γειτονικές περιοχές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα με τα πόδια. Η παράδοσή τους είναι, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, θέμα εβδομάδων.

Ταυτόχρονα, με τη μετατόπιση της λεωφόρου και τη δημιουργία των αντιπλημμυρικών έργων θα μετακινηθούν κάθετα και οι γραμμές του τραμ ώστε να βρεθούν στο ίδιο ύψος με τον νέο δρόμο.

Με την παράδοση του πρώτου ρεύματος της νέας λεωφόρου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του ξηρού καναλιού με αντιπλημμυρική θωράκιση για την υποδοχή των υδάτων, έργο αναγκαίο καθώς, λόγω των επιχωματώσεων των τελευταίων δεκαετιών, παρουσιάζονται αυξημένες πλημμύρες στις γειτονικές περιοχές.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024