Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντούμπλαρε τις νίκες απέναντι στη Βουλιαγμένη ο Ολυμπιακός

Ντούμπλαρε τις νίκες απέναντι στη Βουλιαγμένη ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκες πήραν το ντέρμπι, ντούμπλαραν τις νίκες τους απέναντι στον ΝΟΒ και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα των 6 πόντων ενόψει της Γ’ φάσης

Ερυθρόλευκο βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι στο γυναικείο πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη, με τις Ερυθρόλευκες να κερδίζουν εύκολα με 8-5.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη διπλασίασε τις νίκες της και εξασφάλισε το πλεονέκτημα των 6 βαθμών, με τους οποίους θα μπει στη Γ’ φάση, στον όμιλο για τις θέσεις 1-4. Πρώτες σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Μόνικα Έγκενς και Χάνα Μπάκλινγκ που πέτυχαν από δύο τέρματα, ενώ από την Βουλιαγμένη πέντε παίκτριες είχαν από ένα γκολ.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στην Ευρωλίγκα, όπου θα λάβουν μέρος στον 3ο προκριματικό όμιλο, που θα διεξαχθεί στην Ιταλία το τριήμερο 25-26-27 Ιανουαρίου με διοργανώτρια την Πάντοβα και με τη συμμετοχή της Ισπανικής Ματαρό και της Ρωσικής Χάντι Μανσίσκ.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με την Βουλιαγμένη να προηγείται με 1-0 και 2-1 και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές. Στη δεύτερη περίοδο οι Ερυθρόλευκες πάτησαν γκάζι στην επίθεση και με εξαιρετική άμυνα έκαναν το 6-4. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την ομάδα του Παυλίδη να φτάνει στο +4 (8-4). Οι φιλοξενούμενες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 8-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 2-0, 0-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ξενάκη (φουνταριστός, 6:23), 1-1 Έγκενς (π/π, 5:51), 1-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 3:37), 2-2 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 00:52)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Μπάκλινγκ (π/π, 6:00), 3-3 Ελληνιάδη (περιφέρεια, 5:29), 4-3 Έγκενς (περιφέρεια, 5:11), 5-3 Μανωλιουδάκη (π/π, 4:11), 6-3 Μυριοκεφαλιτάκη (κόντρα, 3:30), 6-4 Χυδηριώτη (π/π, 1:07).

3ο οκτάλεπτο: 7-4 Αβραμίδου (π/π, 5:46), 8-4 Μπάκλινγκ (κόντρα, 1:35).

4ο οκτάλεπτο: 8-5 Νίνου Ε. (π/π, 00:05)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ελ., Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ., Μπάκλιγκ 2, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Παπαναστασίου Δ., Φουντωτού

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου Αθ., Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ. 1, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Κοκκινάκη

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Βουλιαγμένη, δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια πειστική εμφάνιση από την πλευρά μας. Μετά από το προηγούμενο Σάββατο, που ήμασταν πολύ καλοί, σήμερα παρουσιαστήκαμε, εκτός από το πρώτο οκτάλεπτο, πάρα πολύ καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι και με περισσότερα γκολ αλλά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια.

Ειδικά η άμυνα μας είναι πάρα πολύ καλή και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και στα παιχνίδια της Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα. Πήραμε το πλεονέκτημα, το βαθμολογικό και το ψυχολογικό και συνεχίζουμε. Μετά τον όμιλο της Ευρωλίγκα, θα συγκεντρωθούμε ξανά στα παιχνίδια με τη Βουλιαγμένη και το Κύπελλο.

Εν όψει της Ευρώπης δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα. Υπάρχει η Πάντοβα που την γνωρίζουμε και ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι οι άλλες δυο ομάδες που δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Σαν ποιότητα είμαστε καλύτερη ομάδα. Θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και ο καλός Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα πόλο των ανδρών για την κατάκτηση του κυπέλλου. Είμαι πολύ χαρούμενος, το αξίζανε και μάλιστα σήμερα είδα ένα βίντεο από το πρώτο κύπελλο που κατακτήσαμε το 92 που ήμουν και εγώ με το Θόδωρο σαν παίκτης και τώρα φτάσαμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα 20 κύπελλα. Συγκινήθηκα πάρα πολύ και θέλω να τους δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και να συνεχίσουν να κατακτούν τρόπαια».

Η Μόνικα Έγκενς από την πλευρά της δήλωσε στο olympiacossfp.gr «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και συνεχίσαμε τις πολύ καλές εμφανίσεις μας. Πήραμε το πλεονέκτημα που θέλαμε σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ήταν πολύ καλό που είχαμε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι πριν από τον όμιλο της Ευρωλίγκα την ερχόμενη εβδομάδα. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες και θα δουλέψουμε πάρα πολύ και αυτή την εβδομάδα πριν φύγουμε για Ιταλία».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024