Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ξέσπασαν επεισόδια, με την αστυνομία σε ένα ρεσιτάλ επιθετικότητας χωρίς προηγούμενο να πνίγει στα χημικά τους συγκεντρωμένους, οι οποίο δέχτηκαν τόνους χημικών

Στις επτά ανήλθαν οι συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ μετά τα σημερινά επεισόδια που ξέσπασαν το Σύνταγμα, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δώδεκα άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών που έχουν διακομισθεί μέχρι τώρα στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ανέρχεται σε 25.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ξέσπασαν επεισόδια, με την αστυνομία σε ένα ρεσιτάλ επιθετικότητας χωρίς προηγούμενο να πνίγει στα χημικά τους συγκεντρωμένους, οι οποίο δέχτηκαν τόνους χημικών.

Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς ο κόσμος στην προσπάθειά του να διαφύγει στριμώχτηκε και παρ’ ολίγον να ποδοπατηθεί.  Το αποτέλεσμα ήταν η αποπνικτική ατμόσφαιρα να επεκταθεί από το κέντρο ακόμη και μέχρι τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν ειρηνικά στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία άντεξαν επί περίπου τρεις ώρες τα χημικά πριν αρχίσουν να διαλύονται, καθώς δεν μπορούσαν πια να πάρουν ανάσα.

Στο μεταξύ, δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί και οι επιθέσεις σε βάρος πολιτών οι οποίοι δέχτηκαν τις πρώτες ανάγκες στο σημείο είτε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024