Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WSJ: Θερμό καλωσόρισμα του αμερικανικού στρατού από την Ελλάδα

WSJ: Θερμό καλωσόρισμα του αμερικανικού στρατού από την Ελλάδα

Η εκτέλεση κοινής άσκησης Αθήνας – Ουάσινγκτον είναι «το τελευταίο σημάδι» της επέκτασης της παρουσίας του αμερικανικού στρατού στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα

«Ελικόπτερα που μετέφεραν αμερικανούς και έλληνες στρατιώτες προσγειώθηκαν σε ένα πεδίο στους πρόποδες του Ολύμπου σε μια ηλιόλουστη μέρα αργά τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο άσκησης με πραγματικά πυρά, κατά την οποία οι κοινές δυνάμεις ασκήθηκαν στην διάσωση πιλότου που έχει καταρριφθεί» γράφει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Η εκτέλεση κοινής άσκησης Αθήνας – Ουάσινγκτον είναι «το τελευταίο σημάδι» της επέκτασης της παρουσίας του αμερικανικού στρατού στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα.

Φαίνεται πως αμερικανικές και ελληνικές δυνάμεις λαμβάνουν μέρος σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε βάση κοντά στον Βόλο, ενώ πέρυσι άρχισαν να επιχειρούν μη οπλισμένα MQ-9 Reaper drones στην αεροπορική βάση της Λάρισας.

Μάλιστα σύμφωνα με αμερικανούς και έλληνες αξιωματικούς ο αμερικανικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει περιστασιακά βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και τον Άραξο, ενώ συζητούνται επιπλέον ελλιμενισμοί αμερικανικών σκαφών και ασκήσεις.

«Το ανάγλυφο της Ελλάδας είναι ιδανικό για τη διεξαγωγή ασκήσεων. Μπορούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις πάνω από το Αιγαίο, και σε μεγάλο ύψος πάνω από τον Όλυμπο, σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στα 18 χρόνια υπηρεσίας μου, είναι το μόνο από τα μέρη που έχω βρεθεί που συνδυάζει ορεινή περιοχή, πεδινή περιοχή και θάλασσα», δήλωσε αντισυνταγματάρχης Τζέιμι ΛαΒάλεϊ.

«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διαθέτει έναν τόσο ισχυρό σύμμαχο και είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να συντονίζονται με μια σταθερή χώρα σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιώργος Φασούλας, που παρακολούθησε την άσκηση. Η όλο και στενότερη συνεργασία των δύο χωρών συμβαίνει σε περίοδο εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024