Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσελέντης: Φοβάμαι ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν είναι ο κύριος

Τσελέντης: Φοβάμαι ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν είναι ο κύριος

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους σεισμολόγους, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Πρέβεζα και με αφορμή μελέτη της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους σεισμολόγους, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Πρέβεζα και με αφορμή μελέτη της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, επισημαίνει ότι οι σεισμοί δεν έχουν τελειώσεις στη Δυτική Ελλάδα συνιστώντας την προσοχή για τους επόμενους 2-3 μήνες, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, δημοσιοποίησε ότι έχουν σταλεί σε επιστημονικά ινστιτούτα καταγραφές της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Τσελέντης σχολίασε ότι «κάναμε μία λεπτομερή στατιστική ανάλυση. Αυτή έδειξε ότι υπάρχει επιταχυνόμενη σεισμικότητα. Ένα πρόδρομο φαινόμενο που δείχνει ότι σε κάποιο διάστημα κάτι θα γίνει. Μπορεί να είναι μέρες μπορεί να είναι και μήνας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «στον σεισμό του Πύργου ήταν 5 ρίχτερ και είχαμε νεκρούς. Φοβάμαι ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν είναι ο κύριος. Η συμβουλή μου στις κρατικές υπηρεσίες αφού το φαινόμενο τους ξέφυγε είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε τον κόσμο στα κάγκελα για δύο μήνες ακόμα. Να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο να εφαρμόζει τα στοιχειώδη μέτρα αντισεισμικής προστασίας».

Στην ερώτηση ποια είναι τα στοιχεία της ομάδας ΒΑΝ για μέγεθος ενδεχόμενου νέου σεισμού ο κ. Τσελέντης απάντησε ότι «η ομάδα ΒΑΝ δεν βγάζει ποτέ στοιχεία για σεισμό κάτω από 6 Ρίχτερ».

Γεράσιμος Χουλιάρας: «Επιτροπή- μαϊμού, η οποία συκοφαντεί επιστημονικά δεδομένα»

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας ξέσπασε έντονα με αφορμή την απόφαση της επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

Ο ίδιος μίλησε στον Realfm 97,8 και δίστασε να χαρακτηρίσει την επιτροπή «επιτροπή- μαϊμού, η οποία συκοφαντεί επιστημονικά δεδομένα, δίνει προς την πολιτεία ψευδή, παραποιημένα, συκοφαντημένα τα στοιχεία της ομάδας του Παναγιώτη Βαρώτσου. Είναι ντροπή αυτό. Συκοφαντίες γραφειοκρατών του δημοσίου που χειρίζονται ανθρώπινες ζωές».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024