Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης μιλάει για την Κρήτη αλλά και την εμφάνισή του στο Σταυρό

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης μιλάει για την Κρήτη αλλά και την εμφάνισή του στο Σταυρό

Με τόσες ζηλευτές συνεργασίες και ένα κοινό που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, συνεχίζει τις τακτικές του εμφανίσεις στην Αθήνα, ερχόμενος στο Σταυρός του Νότου club, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, για ένα ακόμα ξεσηκωτικό αντάμωμα με τους φίλους του.

Είναι από τους πιο χαρισματικούς νέους δημιουργούς και τραγουδιστές που έχουν έρθει από την Κρήτη τα τελευταία χρόνια. Αρχικά τον γνωρίσαμε από την γεμάτη νεωτεριστικά στοιχεία κυκλοφορία του album «Μωσαικό». Μετά ήρθε η τρομερά πετυχημένη συνεργασία του με τον Λεωνίδα Μπαλάφα στο «Άντε να σταθώ στα πόδια μου» και κατόπιν η συνεργασία του σε συναυλίες και στη δισκογραφία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο που κρατάει ακόμα ενώ  πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα κοινό άλμπουμ με τον Βασίλη Σκουλά, το «Κεχριμπάρι και ζαφείρι».

Με τόσες ζηλευτές συνεργασίες και ένα κοινό που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, συνεχίζει τις τακτικές του εμφανίσεις στην Αθήνα, ερχόμενος στο Σταυρός του Νότου club, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, για ένα ακόμα ξεσηκωτικό αντάμωμα με τους φίλους του.

Δημιουργός που σέβεται και αγαπά την παράδοση αλλά και ένας σύγχρονος μουσικός που του αρέσει να πειραματίζεται και να ανοίγει τα όρια του, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης έχει σχηματίσει ένα δικό του προσωπικό ύφος έκφρασης, που δεν γίνεται παρά να σε παρασύρει όταν βρεθείς μπροστά του.

Στην εμφάνιση του στο club του Σταυρού θα ερμηνεύσει τόσο επιλογές από το ρεπερτόριο του, όσο και τραγούδια που κατέχουν θέση στα αγαπημένα του ακούσματα, που δεν είναι τόσο προφανή.

Μαζί του, η μόνιμη μουσική του παρέα, μουσικοί με τους οποίους εμφανίζεται ζωντανά τα τελευταία χρόνια.

Τι διαφορές έχει μια εμφάνιση σας στην Κρήτη από την Αθήνα;

Το γεγονός πως οι εμφανίσεις μας στην Αθήνα είναι πιο περιορισμένες μας κάνει και να τις προσμένουμε με περισσότερη αγωνία καθώς η παρέα που μας αγκαλιάζει σε  κάθε εμφάνιση μεγαλώνει μας γεμίζει με χαρά και προσμονή να ανταμώσουμε.

Πρόσφατα συνεργαστήκατε δισκογραφικά με τον θρύλο Βασίλη Σκουλά, γράφοντας τα τραγούδια του δίσκου «Κεχριμπάρι και ζαφείρι», με τον οποίο έχετε κάνει πολλές κοινές εμφανίσεις κυρίως στην Κρήτη. Πείτε μας για τη σχέση σας και την δουλειά αυτή.

Ουσιαστικά πρόκειται για την κορύφωση μιας συνεργασίας που ξεκίνησε στο δίσκο μου «Μωσαϊκό» μεσολάβησαν κοινές μας εμφανίσεις σε συναυλίες το καλοκαίρι του 2016 και τον χειμώνα μέχρι την άνοιξη του 2017 για να φτάσουμε να μιλάμε σήμερα για την ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά  «Κεχριμπάρι και ζαφείρι», που επιμελήθηκα προσωπικά και μου έκανε την τιμή να ερμηνεύσει ο κ. Βασίλης. Η σχέση μας στο πέρασμα του χρόνου είναι πλέον σχέση βαθιάς φιλίας που βασίζεται στην επικοινωνία και την ειλικρίνεια μας.

Συνεργάζεστε επίσης με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος μιλά με πολύ κολακευτικά λόγια για εσάς. Πως ξεπεράσατε το δέος τόσο με αυτόν όσο και με τον Σκουλά και αφεθήκατε  σε μια ισότιμη συνεργασία;

Το βασικό είναι να αντιληφθείς το μέγεθος της ευθύνης του να συνεργάζεσαι με τέτοιου βεληνεκούς προσωπικότητες . Στην συνέχεια έρχεται η θέληση σου να δουλέψεις σε καθημερινή βάση προκειμένου να ανταποκριθείς στην εμπιστοσύνη τους.

Ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος με εμπιστεύτηκε να ερμηνεύσω ένα ολόκληρο έργο του τον «Κρητικό Ορίζοντα» δίνοντας μου την ευκαιρία να συστηθώ σε ένα νέο κοινό μα και να ανακαλύψω νέα πράγματα στο χώρο της μουσικής.

Συνεχίζω να είμαι κοντά του νιώθοντας πάντα διδασκόμενος και ευγνώμων για τέταρτο χρόνο ως ένας εκ τον βασικών τραγουδιστών στις συναυλίες που διευθύνει αλλά και δουλεύοντας το νέου του έργο που θα είμαστε σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε.

Με το τραγούδι «Να σταθώ στα πόδια μου» γίνατε πανελλήνια γνωστός, σχολιάζοντας την νέα ελληνική πραγματικότητα. Θα κάνατε ένα αντίστοιχο τραγούδι σήμερα, με τα νέα δεδομένα;

Μου ασκεί έντονη επιρροή η καθημερινή προσπάθεια όλων μας για επιβίωση σε ένα εχθρικό, τραγελαφικό θα έλεγα πολιτικό περιβάλλον, γράφω αυτό που ονομάζεται πολιτικό τραγούδι από τα εφηβικά μου χρόνια και το κάνω και σήμερα, έτυχε να ξεχωρίσει το τραγούδι αυτό που με απόλυτη αλήθεια καταθέσαμε όλοι οι συντελεστές.

Δε βλέπω νέα δεδομένα, βλέπω ανακύκλωση κατεστημένων αντιλήψεων που μας οδηγούν πίσω, βλέπω να μη θέλει κανείς να προσπαθήσει σε συλλογικές δράσεις για την διεκδίκηση βασικών δικαιωμάτων που χάθηκαν στο βωμό της εικονικής ευμάρειας και της υποτιθέμενης σταθερότητας, βλέπω ένα σύστημα εξουσίας να παραδίδει καθημερινά μαθήματα αυταρχισμού κρυμμένη πίσω από τον μανδύα κάποιου φιλολαϊκού προφίλ. Θα κάνω πάντα τραγούδι τους προβληματισμούς μου λοιπόν προσπαθώντας να δείξω πως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση και σας ευχαριστώ για αυτήν την ερώτηση.

Τι δεν περιμένουμε να ακούσουμε στην εμφάνιση σας στον Σταυρό του Νότου αλλά θα το ακούσουμε;

Τζίμη Πανούση και διασκευές από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική δοσμένες σε σύγχρονες μουσικές φόρμες πάντα με το σεβασμό που αξίζουν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024